Diserang Sakit Belakang - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, January 15, 2020

Diserang Sakit Belakang

Sejak 2 hari lepas mama Diserang Sakit Belakang. Adudu sakitnya.. nak rukuk, sujud hatta bersin dan batuk pun sangat sakit. Akhirnya semalam mama pergi ke klinik dan MC sehari. Sambil tu boleh baca ni










Sejarah Sakit Belakang










Mama ni memang dari dulu selalu jatuh terlentang atau terduduk. Selalu juga dulu kena sakit belakang. Beberapa bulan lepas pernah jatuh bilik air. Bayangkan dari tangga toilet nk turun ke bawah tak perasan anak sedara mama yang sebelum tu mandi party buih. Punyalah banyak sabun atas tangga Tu. Nak tak nak pasrah je la tak boleh buat apa.. Jatuh dan hentak belakang mama kat bucu tangga. Seminggu juga lah lebam dan sakit.



Masa student dulu penah jatuh Dari katil 2 tingkat masa tidur (tidur 2 orang takde palang pula kat katil atas tu memang Cari nahas la kikii). Masa kat asrama pula penah jatuh hampir terlentang masa tu tengah turun tangga bawa baldi isi penuh air. Uishh kuat betul kalut mama ni. Belum lagi jatuh tangga masa first date dengan ayah Syafi dulu (opss bocor rahsia). Sampai sekarang jadi bahan Dan jadi cerita santai Kami anak beranak hahaaa.. tentu l masa tu boifren I tak gelak.. Sekarang je dia banyak gelak kaw2 haha..

Apapun arini mama Masih lagi sakit belakang ni. Sakitnya la masa nak bersin. Semalam Ada ambil x-ray esok mama Ada appointment dengan doktor. Doakan ye semoga takde yang serius.




34 comments:

  1. mOga cepat sembuh mama.. •_•

    ReplyDelete
  2. macam boleh dapat rasa sakitnya kak.... banyak kali jugak akak pernah sakit... moga di beri kesembuhan ya kak... jangan buat keje berat, rehat ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak... Akak lupa nakncite camne Kali ni boleh kena sakit belakang.. sebenarnya mama.aritu byk angkat buku kat opis then bila balik rumah duk kemas rumah angkat sofa, barang2 berat tak sedar diri padahal masa tu dah mula sakit belakang.. then Makin jadi teruk la Dana

      Delete
  3. Allah.. faham sangat rasa sakit tu..
    Sha sampai buat fisioterapi.. Harapnya tak seriuslah sakit kak Adda tu.. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun penah ye.. teruk bunyinya smpai kena fisio.. harap akak xde apa

      Delete
  4. Allahu. semoga mama cepat diberikan kesembuhan seperti sediakala oleh Allah Taala. aamiin :(

    ReplyDelete
  5. شفاك الله
    Semoga mama cepat2 sembuh ye.

    ReplyDelete
  6. Allahu.. sayafakillah Adda.. Kak Sue pun dua,tiga hari nie dok sakit belakang. Alhamdullilah dok spray ubat yang untuk sakit belakang dapat lah tido lena..

    ReplyDelete
  7. Harap2 tak serius sakitnya
    Mudah2an beransur sembuh

    ReplyDelete
  8. syafakillah..semoga cepat sembuh...
    first date dah jatuh tangga..kenangan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nohas.. haha Tu lr kenangan paling memalukan fn smpai skrg krna gelak dgn ayah Syafi.

      Delete
  9. kesiannya mama. hati2 ye lepas ni. semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sal.. insya Allah mmaa beringat kena jaga dah skrg bahaya jatuh2 ni

      Delete
  10. Semoga cepat sembuh ya. Maq jatuh tempohari pun belum 100% pulih. Dah nak dekat sebulan dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tu Maq.. and pergi urut tak

      Delete
    2. Insyaaallah mama, Tunggu bengkak susut baru boleh urut..

      Delete
  11. Bila kerap jatuh memnag efek sakit belakang kak. Saya dulu sekali je jatuh masa budak2 dulu main kat taman permainan jatuh terlentang. Nasib baik takde efek. Akak pulak banyak kali jatuh memang akan bagi efek sakit brlakang. Semoga akak cepat semubuh. Tahu tu macam mana seksa sakit belakang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mimie.. memang akak kerap jatuh.. yg atas tu cerita sedikit je.. banyak lagi yg x cite

      Delete
  12. Ya Allah moga tiada yang lebih teruk berlaku. Tak dapat bayang sakit macam mana.

    ReplyDelete
  13. Semoga cepat sihat... Bahaya juga tu.. Takecare tau..

    ReplyDelete
  14. tulang belakang adalah pusat syaraf yang berhubungan langsung dengan otak harus hati-hati betul pengobatannya, semoga cepat sembuh mamapipie

    ReplyDelete
  15. syafakillah semoga cepat sembuh seperti sedia kala

    ReplyDelete
  16. Akak pun selalu sakit belakang tapi lebih kepada sakit belikat...kadang kalau kena memang sakit..tak selesa dibuatnya

    ReplyDelete
  17. aduhhh ngerinya bila bayangkan...ngilu terasa bila tulang terhentak...moga mama cepat sembuh dan takde ape2 yang teruk...ameen

    ReplyDelete
  18. moga cepat pulih ye, mamapp.
    aida pernah terduduk. sebab ada org tarik kerusi dgn tak sengaja.
    sedang dukung anak buah masa tu.
    Allahu Akbar. 10 minit tak berasa dari pinggang ke bawah :(
    therafter ok. kakak aida, doktor, dia la buat urutan yg sepatutnya masa tu.
    gi buat medical check up. ok. tapi kenangan pahit tu. memang trauma la forever.

    ReplyDelete
  19. Teman nie pun ada gejala sakit macam tu jugak... Ada la pegi physio... now, manage sendiri kesakitan tu... amalkan cara kerja yg baik buat kita... selalu buat stretching... alhamdulillah, ada improvement...

    ReplyDelete

Words of wisdom