Maksud Beli Barang Sekolah Bagi Seorang Mama & Seorang Ayah - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Sunday, December 22, 2019

Maksud Beli Barang Sekolah Bagi Seorang Mama & Seorang Ayah

Maksud Beli Barang Sekolah Bagi Seorang Mama & Seorang Ayah. Mama baca Ni melalui WhatsApp. Terhibur juga bila baca Ni. Kerana memang inilah kebenarannya hihii. So, mama nak share jugalah Kat sini.. Maksud Beli Barang Sekolah Bagi Seorang Mama & Seorang Ayah..



Maksud Beli Barang Sekolah Bagi Seorang  Ayah👨






👉 Baju sekolah
👉 Beg sekolah
👉 Kasut sekolah
👉 Alat tulis

Maksud Beli Barang Sekolah Bagi Seorang Mama 🧕






👉 Baju sekolah - 6
👉 Baju sekolah Agama - 1
👉 Tudung sekolah - 6
👉 Tudung sukan/PJ - 2
👉 Baju dalam - 6
👉 Legging/Skirt dalam - 6
👉 Anak tudung - 6
👉 Kasut - 2
👉 Stokin - 6
👉 Lencana Sekolah - 6
👉 Name tag - 6
👉 Beg Sekolah - 2
👉 Kotak pensil - 2
👉 Warna - 2
👉 Pensil - 3 kotak
👉 Pengasah/Perautan - 6
👉 Pembaris - 6
👉 Pemadam - 8
👉 Gam air - 2
👉 Gam plastik - 1
👉 Gunting -1
👉 Buku tulis - 10
👉 Pembalut buku - 2 gulung
👉 Bekal - 2
👉 Botol air - 2

Jadi, pada bapa2 daddy2 ayah2 sekalian jangan tanya kenapa mak mak banyak pikir, kenapa mak mak keluar kedai cakap beli bag, baju sekolah, tapi keluarnya beplastik plastik di tangan. Sebab bagi dorang, semua tu penting ok.

Selamat berbelanja ibu ibu semua ...


13 comments:

  1. Simple ja kan pemikiran bapa 😂

    ReplyDelete
  2. Ada juga terbaca kisah ni kat wsp group

    ReplyDelete
  3. yea betul..ada baca juga yang ni. haha. betul sangat. mak2 detail, hokay. tue pasal keluar dari mall ke atau mana2 tempat nak beli barang-barang sekolah anak2, berplastik2.

    ReplyDelete
  4. hahaha.. ibu2 akan lebih detail masa buat listing sebab taknak tertinggal barang.
    cth: pembaris panjang 1, pembaris pendek 2, uniform tangan panjang 1, tangan pendek 1.

    ReplyDelete
  5. Mak-mak memang mendalam kan pemikirannya.. sama lah Kak Sue pun.. hahaha..

    ReplyDelete
  6. Betul tu kak, semua kene lengkap kan kak... walaupun sekecil atau sesimple mana

    ReplyDelete
  7. ahh kena list baik2 nnt lari bajet hihi..smoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  8. hahaha... kan... tapi aku selalu suka listkan kemudian aku share kat shah.. senang..

    ReplyDelete
  9. Hahaha. Mak mak memang macam tuh kak... Kalau barang sekolah tu kemain lagi details list barangnya. Kalau ayah ni yuh jelah dia fikir...dulu suami saya macam tu lah tapi sejak saya dah ajar dia, dia dah tahu sikit sikit keperluan sekolah anak anak dia yang sebenar

    ReplyDelete
  10. Ada bc org share psl ni kt Fb.. Mmg btul pn.. Mak2 lg pjgggg listnya haha

    ReplyDelete
  11. Mak2 mmg detail Kita Ni duk fikir Dan siap bayangkan lagi apa anak akn guna Dan pakai buka sekolah nnti

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. Betul sangat! Lelaki ambil tahu yang general je. Yang details tu serah pada perempuan :)

    ReplyDelete

Words of wisdom