Dinner di Sevenlicious Cafe Seksyen 7 Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, September 3, 2019

Dinner di Sevenlicious Cafe Seksyen 7 Shah Alam

Hujung minggu baru-baru ini mama sekeluarga telah pergi dan Dinner di Sevenlicious Cafe Seksyen 7 Shah Alam. Sebenarnya dah lama nak ke sini sebab adik ipar mama sekeluarga suka ke sini. Setelah sekian lama barulah mama  berpeluang Dinner di Sevenlicious Cafe Seksyen 7 Shah Alam. Jom tengok antara menu yang kami pilih.

Fries bercili.

Sedap fries ni. Kuah tu Macam rasa kuah spaghetti Bolognese tapi agak pedas. Memang sedap sampai Syafi pun makan banyak.

Ni pula fries dengan kuah daging bersama nugget. Kuah daging tu pun Rasa macam spaghetti Bolognese tapi mama lagi suka fries bercili

Chicken chop. Kuah dia sedap

Mee Goreng mamak. Style ala2 basah.. Mama suka Mee Macam Ni. Rasa dia Tak memgecewakan. Sedap.

Fish and chips untuk Syafi. Gemuk fish dia sampai Tak habis budak tu makan haha

Mee Goreng tomyam buat mama. Rasa dia ok. Ayah Syafi suka sebab dia kata sedap. Mama pula Rasa ok juga cuma mama pernah rasa lagi sedap dari ni th yg benchmark high sikit.

Nasi putih, telurdadar dn ayam Goreng kunyit buat ayah Syafi. Ayam dia potion Macam kurang sikit.

Jus markisa. Mama ingatkan masam tapi rupanya manis jus Ni

Teh tarik yang Sedap.. antara trh tarik yg Boleh jadi favourite mama ni

Air kaler biru Ni ialah air line yg ada vhia seed / biji selasih (Tak sure which one)

Air lemon herba. Ada biji selasih, lemon, serai, nqta de Coco.. sedap jugalah

Menu untuk Nasi campur
Menu dan harga Cafe Sevenlicious

Menu dan harga Cafe Sevenlicious

Menu dan harga Cafe Sevenlicious

Syafi dan sepupu-sepupu. Lepas kenyang semua pakat main henpon hihi.

So far mama suka semua Makanan Kat sini. Semuanya Boleh dikatakan sedap kecuali tomyam dia mama Rasa Ada kureng sikit. Dia seperti rasa Ada campuran sos yang Tak berapa fresh (Macam sos lama).. Selain dari tu semuanya ok. Ruangan makan cost, staff pun ok Dan sabar melayan kerenah kami yang ramai Ni. Makanan Tak perlu tunggu lama sangat.

Pemandangan dari hadapan kedai. Kalau nak buat event ada tempat disediakan di tingkat atas. ada outdoor seating juga. Outdoor seatings ni di tempat laluan so jalan tu tak boleh lalu lah ye.

Kepada sesiapa nak nak ke sini Boleh ikut alamat seperti di bawah


Sevenlicious Cafe Seksyen 7 Shah Alam

Alamat: 2-12-01 Worldwide@, 7, Jalan Lazuardi 7/29, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Waktu perniagaan: 1 petang - 12 pagi

12 comments:

  1. wah semua menu nampak sangat menarik dan menyelerakan ni ^_^

    ReplyDelete
  2. waaa boleh ajak adik makan sini nanti tunggu dia habis pantang...

    ReplyDelete
  3. menarik.... shah alam ni banyak betul kedai makan yg best2...

    ReplyDelete
  4. Siap ada hidangan set yang ekonomi la...menarik sangat

    ReplyDelete
  5. fries bersos siram macam tu buat saya geram. haha lapar pulak tgk petang² gini;p

    ReplyDelete
  6. Wow, nampak pun dah mcm sedap, blm makan lagi hehe. Tapi dah lama tak turun ke shah alam ni.

    ReplyDelete
  7. nampak lain fries bercili tu sbb xde yg penah buat / jual ;-)

    ReplyDelete
  8. tergugat iman tgk gmbr2 makanan ni..
    sume nmpk sedap..

    ReplyDelete
  9. Sedap-sedap menu dia.. suka kedai yang sediakan set macam ini.. senang sikit nak buat keputusan.. kikiki.. wastern dia pun menarik.. ada platter camtu.. memang bestlah..

    ReplyDelete
  10. ala fries tu direndam dengan cili la. nanti lembik plak hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom