Dinner di Restoran Sedap Malam Station Seksyen 7 Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Wednesday, September 4, 2019

Dinner di Restoran Sedap Malam Station Seksyen 7 Shah Alam

Dinner di Restoran Sedap Malam Station Seksyen 7 Shah Alam. Baru-baru Ni ayah Syafi teringin nak buka puasa makan kambing sebab tulah kami pergi Dinner di Restoran Sedap Malam Station Seksyen 7 Shah Alam. 

Nasi kambing sauna. Daging kambing sangat lembut. Kambing Tak pedas tapi Sambal gesek tu memang pedas Tau.

Nasi lemak sedap. Ayah Syafi memang sangat suka Nasi lemak daun pisang Ni. Sambal dia pun banyak Tak kedekut. Nasi lemak ni RM 3.

Sambal gesek.. Ada 2 jenis yg pedas biasa Dan pedas giler.

Kacang pool yang Sedap. Ok kacang pool ni mama puji. So Kalau teringin kacang pool lepas ni boleh makan di shah Alam je Lah.. Boleh baca tentang kacang pool yg sedap di http://www.mamapipie.com/2019/02/makan-kacang-pool-haji-di-anjung-selera.html

Ayam geduk gedebuk. Ayam dia macam kurang fresh tapi habis je mama makan hikhik

Mana satu level korang? Mama tentulah medium.. mama dah x macho mcm dulu.. dah x tahan pedas dah

Keadaan dalam kedai..Ada toilet Dan surau di sini

Menu Restoran Sedap Malam Station Seksyen 7

Menu Restoran Sedap Malam Station Seksyen 7

 Suasana dalam restoran. Quite cosy

Pemandangan depan kedai. Agak susah juga nak Cari parking Kat area Ni.

Yang best Kat sini sebab ada  Free flow sup kosong Dan Nasi putih (minta di kaunter). Jarang Ada free flow Nasi putih Kan.. sup kosong dia sedap Tau. Mama suka sup kosong Ni.

Beberapa Hari Selepas tu mama Ada order Nasi lemak melalui food panda. Ayah Syafi mengidam haha.. dia suka sgt Kat nqsi lemak tu mungkin sebab guna Beras basmathi kut..


Ni adalah Alamat restoran

Restoran Sedap Malam Station Seksyen 7 Shah Alam

AAG 30 GROUND FLOOR BLOCK E JALAN PLUMBUM AA7/AA PUSAT KOMERSIAL, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

Waktu perniagaan 11:30PG–3:30PTG, 6:30–11:30PTG



15 comments:

  1. Nampak sedap semuanya.. Ada fav saya d situ.. Nt boleh try ke sana

    ReplyDelete
  2. lapar balik tengok menu nya haha

    ReplyDelete
  3. kalo kita agaknya mild aje atau tak ambil sambal pun..ahhahahah

    ReplyDelete
  4. sedapnya.. Adoi.. mengidam pula kacang pool tu..

    ReplyDelete
  5. jarang nak jumpa nasi free ni. Boleh try makan dekat sini, tengok gambar cili gesek pun dah terliur dah

    ReplyDelete
  6. Haah la jarang jumpa nasi free flow...selalunya air je...

    ReplyDelete
  7. Sedapnya Adda.. nanti nak try jugalah makan sini..

    ReplyDelete
  8. thank you bagi info...insyaallah boleh try

    ReplyDelete
  9. tqtq semua.. mama share sekadar nak bgtsau tempat ni.. kambing, kacang pool dan nasi lemak dia mmg recommended

    ReplyDelete
  10. wah macam sedap nasik lemak tu.. menyelerakan betol, boleh la nak mencuba nanti.

    ReplyDelete
  11. telan liur nengok segala menu tuh... kedai dia pun selesa nya kalau nengok...
    nampak bersih betul, menu dia semua pun aduhai...

    ReplyDelete
  12. alamak! terliur tgk kacang pool... lama x mkn ni

    ReplyDelete

Words of wisdom