Sedihnya Bila Link Blog Kena Block di Facebook - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Sunday, August 25, 2019

Sedihnya Bila Link Blog Kena Block di Facebook

Alahai.. Sedihnya Bila Link Blog Kena Block di Facebook. Dah hampir seminggu mama memendam rasa. Sedih tau Bila Link Blog Kena Block di Facebook. Mama baru perasan perkara ni minggu lepas Dan mama rasa perkara ni dah jadi berminggu-minggu dah. Sedihnya Bila Link Blog Kena Block di Facebook. 

Nampak tak ada error bila mama post link blog ni di FB page mama. Paling sedih bila semua post2 mama yg ada di FB page tu semua lenyap uwaaa...

Mula2 mama ingatkan apps iftt Ada masalah tapi Setelah berminggu-minggu barulah mama check bebetul Dan barulah mama tau yg FB mama dah kena block.

Semua yang post Ada link semua akan jadi unpublished draft

Bila mama Cuba share melalui button share di blog Ni Ada error mcm ni pula keluar. Barulah mama Tau yg mama dah kena block.. 

Sedihnya.. apalah salah mama.. mama Ni sangat jarang share link blog ke mana2 group or even FB mama sendiri tu yang jafi sgt sedih bila kena block Macam Ni. Macam mama Ni jahat sangat pula..

Harap sifu2 yg Ada Kat sini Boleh bantu mama. Mama baru email report ke FB. Kalau berjaya nanti mama share ye.. Tq sudi baca luahan hati mama..

18 comments:

  1. Harap bersabar dan dapat keputusan yang baik.

    ReplyDelete
  2. Saya pun x arif bab ni, cuba try link entri lain. Sama jugak ke

    ReplyDelete
  3. baru jadi kn ni...ce lagi sekali, mungkin okay dah ke

    ReplyDelete
  4. Kita pernah kena Mama, buat report kat FB, then tak sampai seminggu dah okay dah..tapi lepas dah okay, takut plak nak share kat wall, kita share kat page ajeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama dah buat report byk kali.. mungkin kena bersabar menanti huhu..

      Delete
  5. Saya pun pernah kena, Mamapp. Sampai IG pun kena block sebab saya ada letak link blog. Lepas sebulan buat report pada FB, barulah okay. Sekarang ni dah malas nak share blog post kat FB sebab leceh nak menunggu FB unblock.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya allah lamanya nak kena tunggu huhu. nangess

      Delete
  6. harap2 ada yg boleh bantu.. sayangnya kena block. pelik jugak

    ReplyDelete
  7. belum pernah jadi mcm ni, hrp mama bersabar ye

    ReplyDelete
  8. kenapa ye?
    aida kerap juga share link blog kat fb.

    ReplyDelete
  9. Sha pun pernah kena.. tapi tak pasti kenapa.. cuma dalam sehari ke dua hari lepas tu okay balik..

    ReplyDelete
  10. hari tu pun kawan pernah kena...lama jugak kot sebulan lebih....then dia dah contact facebook bagitahu bahawa blog dia adalah blog personal etc..bukan spam...baru la facebook unblock...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sunah boleh juga mama gunakan reason yg sama macam member sunah tu.. pening dah tak tau nak buat apa ni

      Delete
  11. nak bantu pun sy tak tahu. sbb sy x de fb. mungkin ni sebahagian langkah2 keselamatan yg diambil FB kot...cuba contact pihak FB. mungkin boleh jumpa penyelesaian

    ReplyDelete
  12. alahai ray dah la selalu jugak post kt fb. hmm kenapa boleh jd mcm tu ?

    ReplyDelete
  13. tq kpd yg share pengalaman.. ni first time mama kena.. memang sedih huhu.. rasa mcam nk merajuk pun ade.. tapi mama kena tunggu je lah setakat ni harap boleh ok balik

    ReplyDelete
  14. ramai juga yg kena blog dgn FB
    ada yang berjaya bila hantar maklumbalas kpd FB dan ada juga yg x berjaya2 lagi
    sabar ye mamapp

    ReplyDelete

Words of wisdom