Mabuk Naik Grab Car - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Monday, July 1, 2019

Mabuk Naik Grab Car

Alkisah.. Mabuk Naik Grab Car. Jumaat lepas mama Ada meeting dengan customer di Publika.. mama Pergi dengan colleague Dan Masa balik kami berpisah sebab dia Ada meeting lain. So mama Dan rakan book Grab Car untuk balik ke Shah Alam..

Waktu tu dah pukul 5 petang mujur tak lama kami tak tunggu. Bila masuk je dalam kereta terus mama terbau sesuatu yg mama mmg allergic Kalau naik kereta. Kalau kereta zaman dulu Kan selalu air-cond dia bau x best.. Tetiba teringat zaman kecil2 dulu mama memang selalu mabuk kereta disebabkan Hal Ni Lah.. dalam.hati.. "Alamak, habis Lah aku"

Nasib baik Ada balm pala yang mama bawa dalam handbag

Sepanjang perjalanan satu jam lebih tu memang Makin lama terasa Makin pening Dan perut pun Makin sebu.. jangan terburai udah le.. bila masuk shah Alam mama dah hampir Tak tahan dah.. tangan dah genggam, Mata dah pejam, badan dan peluh.. pening sungguh..

Alhamdulillah sampai juga ke office. Dalam pening2 tu cepat2 mama ambil barang Dan terus balik rumah. Balik rumah terus rehat. 2 Hari juga lah nak hilangkan pening Dan sebu perut Ni.

Ingatkan zaman sekarang Ni takde dah bau macam tu. Tapi kereta Bezza yang mama Naik Ni lebih Kepada seakan bau badan aka baju pakai byk Kali x basuh.. erkk hopefully Ni last mama jumpa kereta macam Ni.

Yang lucunya..Kawan mama pelik tengok mama  sampaid Tanya mama pregnant ke.. haha kelakar pula bila dikenangkan..

Kepada pemandu grab Kat luar Sana mama nasihatkan jagalah kereta Dan pastikan pengudaraan dalam kereta tu bagus.. kesian org yg Naik nanti..

15 comments:

  1. I have SOMETHING SPECIAL for you and NEED your response A.S.A.P.

    https://aniesandyou.blogspot.com/2019/07/terima-kasih-penghargaan-untuk-suku.html

    ReplyDelete
  2. hahaha...bagus mengaku pregnant jelah..

    doa nak dapat baby yang baharu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha mama Tak mengharap apa2.. jmur dah empat posen Ni dah x larat dah Mr h

      Delete
  3. naseb baik ada bam tu...rietta dulu selalu bawak myk cap kapak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu mama pun selalu bawa minyak kapal tapi tutup dia selalj tertanggl Dlm beg.. beg mama pula yg pening hihi

      Delete
  4. I feel you mama. Dulu selalu naik cab, kalau kena yg macam ni mmg tak boleh tahan. Lagi satu bau asap rokok. Terus kepala jadi berdenyut-denyut :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu hazel.. I feel u too.. teesiksa jiwa kan

      Delete
  5. Ugh!! Tak boleh kalau kereta berbau ini.. Pening..

    ReplyDelete
  6. boleh rate rendah tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. hehhe, banyak komplen psl grab skrg, saya dulu pun bekas pemandu grab tapi tak berjaya. hahaha

    ReplyDelete
  8. kalau sy mungkin dah termuntah trs kot

    ReplyDelete
  9. Saya pun ada masalah juga kalau kereta ada bau yang tak menyenangkan. Memang pening kepala dan rasa mual bila pengudaraan dalam kereta tak bagus. Tapi tak adalah sampai orang tanya pregnant ke tak🤣.

    ReplyDelete
  10. alamak. sian nyer.
    sebab tu aida always ada vicks yg hidu tu.
    wajib!
    mana2 rasa2 hidung x brape berkenan, terus hidu vicks tu.
    alhamdulillah la rasa nyer...

    ReplyDelete

Words of wisdom