Lunch di Kay's Steak and Lobster Subang Jaya - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Saturday, June 22, 2019

Lunch di Kay's Steak and Lobster Subang Jaya

Bulan lepas sebelum puasa, mama belanja ayah Syafi Lunch di Kay's Steak and Lobster Subang Jaya. Ini baru kira real birthday treat buat ayah Syafi bukan http://www.mamapipie.com/2019/04/birthday-dinner-di-secret-recipe.html.. Seperti biasa memang kami nak try makan steak di tempat yang kami tak pernah makan. Maka, pergilah kami Lunch di Kay's Steak and Lobster Subang Jaya.. Maaf lah ye entry dah basi hihi.. Bulan puasa tak rajin nak buat entry makanan..

Ini adalah pertama kali kami ke Kay's Steak and Lobster Subang Jaya.. Quite glamour tempat ni  tau sampai perlu reservation dulu. Masa mama call dah fully booked tapi staff situ kata boleh try walk in. Mama pun try walk in dan Alhamdulillah ada meja reserve yg orang tu tak dtg lagi.. Dapat lah kami meja.. Jom tengok menu kami

Appetizer.. fries with cheese Dan mushroom soup yang Sedap. Garlic bread xde in pic..

Air kami 3 beranak..

Sirloin untuk ayah Syafi. Medium cook. Sedap ayah Syafi kata boleh repeat lagi. Potion pun banyak

 Nz lamb sizzling hot plate untuk mama.. Sedap juga tau

 Angus Rump untuk Syafi.. Sedapp

Ni adalah menu di Kay Steak Lobster.. beverage Dan dessert

Menu pasta Dan menu little

Main course..

Boston bites

Menu steaks.. highly recommended

Menu appetizer

Suasana di dalam restoran.. selesa Dan cozy.. sebab tu krna book dulu mama Rasa sebab mama Rasa pihak restoran mungkin mementingkan keselesaan Dan kualiti

Cakk



Overall makan kat sini memang sedap dan puas hati. Potion besar dan kena dengan anak tekak kami anak beranak. Konsep booking sebelum datang juga memudahkan dan memberikan keselesaan sebab orang tak crowded sangat..

Kalau korang nak try makan kat sini boleh lah ikut alamat ni

Kay's Steak and Lobster Subang Jaya

Alamat: 12A, Jalan Putra Mahkota 7/6b, Putra Heights,
47650 Subang Jaya, Selangor
Waktu perniagaan: Dibuka setiap hari kecuali Isnin dari 1:00ptg –10:00mlm
Telefon: 03-5887 1081
Tempahan: letsumai.com

21 comments:

  1. Boleh try nt.. Nmpk sedap. Happy birthday ayah Syafi

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaaa. happy birthdayyyy

    ReplyDelete
  3. wah, sedapnya
    selamat hari lahir

    ReplyDelete
  4. boleh try ni. Nasib kak adda mention pasal reserve, takde la kelam kabut nak cari meja nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg penting bab reserve tu boleh je call dulu Kalau nk walk in

      Delete
  5. Tak try lobster dia ke mama? Tapi sirloin steak nampak menarik, tetiba saya rasa lapar awal pagi ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama tak berani makan udang.. nanti menggaru2 kang.. mama allergy

      Delete
  6. tak reti saya nak makan di tempat macam ni...hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn risau.. sama je macam makan di mana2 awak

      Delete
  7. Dah lama tak makan steak expecially sirloin huhuhu...
    Terliur tengok gambar tu semua nampak sedap.
    Anyway happy belated birthday buat ayah Syafi.

    ReplyDelete
  8. walaupun harga dia mahal tp tgk portion nya besar betul...
    kalau sedap tu mmg boleh dtg lagi tuh kak... geram nengok yg akak nye NZ lamb tu, banyak betul

    ReplyDelete
  9. kalau portion besar, memang puas hatilah makan.. geram pula enngok daging-daging tu.. hehehe

    ReplyDelete
  10. sedap.. ayah syafi kata nak repeat hihi

    ReplyDelete
  11. boleh lah nak pergi try nanti. ^^

    ReplyDelete

Words of wisdom