Central i-City Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Monday, April 8, 2019

Central i-City Shah Alam

Setelah beberapa minggu Dibuka baru semalam mama pergi Central i-City Shah Alam. Itu pun secara kebetulan. Asalnya bangun awal untuk setelkan hal kereta mama.. tukar tayar, service etc then lepas habis semuanya tu terus tuju ke Central i-City Shah Alam..

Sedang berlangsung Sawasde Thailand.. patutlah dalam ni sana sini Thailand. Siap Ada ala2 floating market lagi tapi xdelah perahu utk Naik ye

Ramai juga orang Kat Sana. Maybe Diorg pun macam mama . Baru nak Usha.. tapi first thing yang mama perasan tentang Central i-City Shah Alam ni ialah ia sangat Besar, banyak kedai makan Dan sesuai untuk spend time seisi keluarga Kat sini. Untung siapa yang duduk di icity tu.. Diorang Boleh jalan kaki je Dari rumah diorang sebab Ada jejantas terus masuk ke Central i-City Shah Alam. Parking banyak Dan buat Masa ni pula  Free.. best

Rupanya Ada satu tarikan di bahagian foodcourt.. masuk Malaysia Book of Record sebagai first indoor food court yang terdapat interactive games

Macam pergi Thailand ye Tak haha..

Ada tgv cinema lepas ni senang Lah mama nak tgk wayang.. ingatkan nak tengok captain marvel tapi full la pula. Xpe la next time.

Sambil tu jom layan Muay Thai Fighter Show yang mama rekodkan semalam


Lagi 2 minggu Sogo pula akan Dibuka. Cannot wait. Dah berpuluh tahun tak pergi Sogo bila dah dekat Ni senang la 

Ok.. ini adalah alamatnya

Centra I City Shah Alam
No. 1, Persiaran Multimedia,
Seksyen 7, Jalan Plumbum 7/102, 
I-city, 40000 Shah Alam, Selangor

15 comments:

  1. oh dekat kawasan i city ke..nt nak terjah

    ReplyDelete
  2. tak tau la bila boleh nk jengah Central i-City Shah Alam ni...heeh

    ReplyDelete
  3. bestnya kak.... meriah betul markat thailnd nya kt situ... siap ada deko2 lawo gitu...

    sogo kt shah alam? bestlah mesti kene serbu time puasa nnti kak

    ReplyDelete
  4. Muay Thai pertunjukkan lain berbanding pertandingan..

    hahahaha..

    BTW beruntung la orang Shah Alam ada tempat yang menarik seperti Central I-City

    ReplyDelete
  5. alang2 pi Sogo, kena singgah jalan TAR tu... wajib

    ReplyDelete
  6. oooo Sogo belum bukak lagi yer... esok memang ada urusan kat seksyen 7 boleh singgahni...

    ReplyDelete
  7. Wah dah ada mall baru. Makin sesak lah sek 7 tu kak. Masa ana study dulu sunyi sepi je sek 7 tu. Haha

    ReplyDelete
  8. Paling seronok dah tentulahlah student UITM kan, depa ada tempat nak lepak lepak...
    Ohhh SOGO pun nak bukak.... kurang sesaklah kot ye SOGO KL lepas ni

    ReplyDelete
  9. Dekat dengan UiTM Shah Alam haha

    ReplyDelete
  10. waaaa seronokkk! tak jauh da nak tengok wayang! hahaha...next week g shah alam boleh usha ni

    ReplyDelete
  11. Bonde dah pergi dah... Sogo dah bukak so apa lagi?? shopping time

    ReplyDelete
  12. tempat lepak baru kat Shah Alam eyhh.. lama gila x pi. tak ingat da apa jalan2 kat sana hahaha..

    ReplyDelete
  13. Jalan ke i-city tu memang sibuk sebab dekat jalan belakang Uitm kan? Bangunan central ni lokasi kat jalan yang sama ye?

    ReplyDelete
  14. sukalah org shah alam dpt mall baru ;-)

    ReplyDelete

Words of wisdom