Gambar header blog hilang.. Sebab Google+ ke - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Friday, February 15, 2019

Gambar header blog hilang.. Sebab Google+ ke

Assalamualaikum Semua.. mesti semua tau yang Google+ akan tamat perkhidmatan dalam Masa terdekat Kan . Mama dah check setting blog mama seperti  comment tak melibatkan Google+. So dah lega di situ. Tapi sejak 3 Hari Ni mama perasaan Gambar header blog hilang.. Sebab Google+ ke?? Mama lupa nak check mungkinkah template blog Kita akan affected juga?


Sedih tengok header Kita yang lawo jadi cenggitu.. kawan mama tog design ikut APA yg mama nak. Tu yang sayang header ni


Profile pic mama pun ilang gak. Uwaa

Sebenarnya mama sangat suka template Dan layout yg Awa buatkan untuk mama. Ingatkan nak maintain sampai 2-3 tahun. Nampak gayanya mama dah start kena Usha template Baru laa.. 

Tengah fikir nak maintain color sekarang atau color Baru. Mama suka concept color sekarang Ni.. memang minta awa design ikut mcm yg mama nak. Tengoklah lepas google+ dah takde baru nak buat. Korang rasa mama patut ubah Tak?

Email google yg mama dapat sebelum Ni

You've received this email because you have a consumer (personal) Google+ account or you manage a Google+ page.
In December 2018, we announced our decision to shut down Google+ for consumers in April 2019 due to low usage and challenges involved in maintaining a successful product that meets consumers' expectations. We want to thank you for being part of Google+ and provide next steps, including how to download your photos and other content.
On April 2nd, your Google+ account and any Google+ pages you created will be shut down and we will begin deleting content from consumer Google+ accounts. Photos and videos from Google+ in your Album Archive and your Google+ pages will also be deleted. You can download and save your content, just make sure to do so before April. Note that photos and videos backed up in Google Photos will not be deleted.
The process of deleting content from consumer Google+ accounts, Google+ Pages, and Album Archive will take a few months, and content may remain through this time. For example, users may still see parts of their Google+ account via activity log and some consumer Google+ content may remain visible to G Suite users until consumer Google+ is deleted.
As early as February 4th, you will no longer be able to create new Google+ profiles, pages, communities or events.
See the full FAQ for more details and



17 comments:

  1. salam singgah sini,, aah laa x nampak bukak kat pc ni pun x de header blog tu.. ada kaitan ke, huu yg saya punya ok jerr

    ReplyDelete
  2. patut lah pelik nampak... rupanya
    kosong jadi rasanya kan bila nengok header takde

    ReplyDelete
  3. Kaella punya okay. Cuma masalah dekat comment. Sbb before ni kaella guna g+ sedih juga bila comment smua hilang..

    ReplyDelete
  4. Patut tak ada gambar profil sidebar blog akak

    ReplyDelete
  5. cuba upload balik header tu kalau masih simpan failnya. jika x dpt gak, contact sis hawa. pasti dia dpt tolong..

    ReplyDelete
  6. akak pun dapat email dari Google. kot terjadi gini sebab Google+ nak tamat perkhidmatan.
    kalau terjadi kat akak tak tau camne nak buat huhuhu

    ReplyDelete
  7. Maq pun baru tahu google plus nak tamat tempuh tak lama lagi ,Allah hu risau pasal gambar² jek skrg ni 😣

    ReplyDelete
  8. Nak komen pun tak tahu..tapi tak risau juga kalau jejas ni

    ReplyDelete
  9. Selalu bila gmbar hilang ada masalah dari page hosting gambar tersebut selalunya. Cuba check balik, banner tu ada hosting dr mana2 website ke :)

    ReplyDelete
  10. Tulah mama, pelik tengok blog ni kosong je. Dulu ceria

    ReplyDelete
  11. Abis tu lepas ni nak wat macam mana ye?

    ReplyDelete
  12. Wah.. kenapa ye agaknya jadi macam ni? Ramai jugak blogger lain yang saya tengok header dorang hilang.
    Hopefully this stuff will be settled soon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama rasa jika template blog nelibatkan google+

      Delete
  13. Saya pun tertanya-tanya jugak takut ada kaitan dengan google+ nie, kebanyakan header dari blog rakan-rakan yang lain pun hilang jugak.. jurnal saya setakat nie Alhamdulillah ok lagi..

    ReplyDelete

Words of wisdom