Senaman ibu mengandung untuk mudahkan bersalin (bergambar) - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, February 6, 2018

Senaman ibu mengandung untuk mudahkan bersalin (bergambar)

Senaman ibu mengandung untuk mudahkan bersalin (bergambar). Proses kehamilan adalah antara moment terindah buat seorang ibu. Betul tak?   Dari sehari ke sehari, Bulan ke Bulan Dan trimester ke trimester Dan melihat perkembangan  bayi Di Dalam kandungan memang satu keajaiban sangat especially kalau baby dah mula kicking Dalam perut.. hai.. rindunya mama dengan moment Tu hihii.. bila dah trimester ketiga mulalah Terasa sedikit cemas Dan excited kerana sudah dipenghujung kehamilan Dan tak sabar nak berjumpa baby Dalam kandungan. Mama nak share Senaman ibu mengandung untuk mudahkan bersalin (bergambar) bagi ibu-ibu atau bakal ibu Di luar Sana.

Ini sebenarnya post lama mama tahun 2010 dulu  Yang mama beri nafas baru.  Jom Kita baca Senaman ibu mengandung untuk mudahkan bersalin (bergambar)


senaman ini adalah senaman utk mudahkan bersalin dan utk mengurangkan rasa tak selesa semasa kehamilan.. especially untuk trimester ketiga Di mana badan dah mula Rasa tak selesa kerana perut dah besar dah masa ni


Senang Taylor Yang melibatkan squatting. Juga senaman untuk payudara


Senaman tulang belakang Dan senaman untuk perut
senaman untuk kaki

selamat mencuba semua. Kalau tak pregnant pun boleh juga buat senaman ni. Dah namanya senaman tentu sesuai utk semua orang Kan.


Rujukan: majalah tapi

24 comments:

  1. uik, petua ibu pregnant kat sini

    ReplyDelete
  2. thanks adda..
    dpt email to me tak?

    ReplyDelete
  3. utk share sesama kite. noy, nanti i email ok..

    ada panggilan tag di sini ke? thanks QisQas ye

    ReplyDelete
  4. org x pregnant pun boleh amalkan jg kot... bkn susah kannn ;-)

    ReplyDelete
  5. bolehlah amalkan senaman ni..saya pun due bulan 5 ni. InsyaAllah

    ReplyDelete
  6. ibu-ibu yang dh tutup kilang pun nak cuba ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Good sharing Adda, boleh lah Kak Sue pun cuba nanti.. ehehe..

    ReplyDelete
  8. Lambat lagi nak merasa ni, tapi nanti boleh buat rujukan hehee.

    ReplyDelete
  9. good sharing mama. nnt azah nak bersalin, azah rujuk entri mama. hiks

    ReplyDelete
  10. buku ini cukup menarik untuk di beli. bukunya bergambar pula.. mempermudah kita memahami isinya dan mempraktekkannya.

    ReplyDelete
  11. Boleh rujuk nanti kalau ada rezeki dpt anak lagi kak. Doakan ye 😍

    ReplyDelete
  12. bisa dicoba dan dipraktekkan oleh ibu hamil

    ReplyDelete
  13. Ibu mengandung memang bagus amalkan senaman supaya sentiasa sihat dan mudah untuk bersalin nanti

    ReplyDelete
  14. tak ada excuse time pregnant tak boleh buat senaman...

    ReplyDelete
  15. berguna ni. boleh la praktis untuk beberapa minggu yang ada lagi ni

    ReplyDelete
  16. Nice sharing..boleh bagitau wife utk praktikan nanti..

    ReplyDelete
  17. bagusnya la ni.. nape ko tak tulis awal2 dulu? sekarang ni dah pencen wei.. haha

    ReplyDelete

Words of wisdom