Rojak Dan Cendol Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, January 15, 2018

Rojak Dan Cendol Shah Alam

Rojak Dan cendol memang tak boleh dipisahkan. Bagi penggemar rojak dan cendol, korang patut Cuba Rojak Dan Cendol Shah Alam Di seksyen 24 Shah Alam. Tempat ni viral Dan nasib baik masa Kami ke Rojak Dan Cendol Shah Alam aritu crowd tak de lah ramai sangat. Asalnya bukan nak makan sini, tapi memandangkan tempat yg Kami nak pergi dah tutup maka secara sengaja kitaorg tersinggah ke sini. Memang tak Rasa rugi pun sebab makanan kat sini memang menepati citarasa Kami. 


Ada beberapa menu Yang Kami order. Jom tengok apa Yang Kami order Tu...

Rojak biasa. RM5.00. Mama tapau untuk ayah mama Di PPUM rojak mee RM7.00. puas Hati makan Rojak ni sebab kuahnya sangat pekat Dan rasanya pun boleh tahan. Cuma biasanya Dalam Rojak mamak Yang mama selalu order biasanya Ada tepung Yang crunchy Tu tapi Dalam rojak ni takde.

Cendol biasa RM3.50. tak larat nak makan cendol durian sebab perut Masih kenyang lagi. Padahal jeling meja keliling geram tgk durian gemuk-gemuk Dalam cendol Tu. Masa kitaorg datang harga cendol durian RM 18. Tapi durian dia mmg nampak fresh Dan kaler dia pun kuning rasa nak gigit je. Adoyai sedapnya. Maybe next time Kami datang lagi utk makan cendol durian pulak. Mama suka cendol dia sebab rasa Yang tak berapa manis Dan santannya memang sedap sangat. Sampai mama wonder mungkin ke diorg guna Susu cair. Sebab mmg sedap.

Selain cendol klasik, terdapat juga cendol moden dijual di sini yg boleh letak macam2  Dalam cendol ni tau. Tengok macam mana cendol telah berevolusi sampai ke tahan sekarang. Contoh cendol moden ialah cendol Yang diletakkan marshmallow, Koko crunch, fruity etc

Tahu bakar. Mama lupa Pula harganya. Lebih kurang RM 5.00 rasanya. Mama puji tauhu bakar ni sebab memang sesedap rasa kena Di tekak mama dan ayah syafi. 

Gerai rojak. Kau nak order cendol di kedai Dalam kedai. Gerai rojak ni terletak Di depan kedai je.


Kalau korang nak peegi ke Rojak Dan Cendol Shah Alam ni bolehlah ikut alamat Di bawah:
Medan Selera Delima, Lot G.2, 
Jalan Bawang Putih 24/34, 
Seksyen 24, 40200, Shah Alam, 
Selangor, 40200 Shah Alam
Buka setiap hari kecuali Hari isnin Dari 12 tgh hari hingga 12 pagi



28 comments:

  1. saya suka rojak tapi kureng sikit dengan cendol. rojak yang paling saya suka pula dekat depan uniten bangi. waduh waduh. terbayang dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo kat situ pun Ada Rojak best ye.. boleh try kalau ke sana

      Delete
  2. Tahu bakar tu nampak je dah tau sedap kak. Baru smlm ayah ana tanya mana nak dpt rojak cendol sedap. Kalau dekat beh beli dkt sini je. Huhu

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak makan tahu bakar.. cendol dan rojak tu pun fav food dilah..

    ReplyDelete
  4. haaa kat sini laa yg sy pegi aritu... konon nk mkn cendol durian tp tgk harga trs x jd hehehe

    ReplyDelete
  5. KAT Seksyen 24 ya, nanti nak terjah la

    ReplyDelete
  6. Adoi telan ailio tengah hari camni mamapp bila nampak cendol dan rojak ditambah pula tauhu bakar.. Nampak sedap sangat..

    ReplyDelete
  7. rojak sotong + cendol durian..pergghhh

    ReplyDelete
  8. Sedapnya makan di waktu petang gini.. Memang layan..

    ReplyDelete
  9. baru2 ni singgah juga.. Tk sempat update entry.. Pi sini sbb nk mkn cendol durian.. Asyik tgk gmbr je org mkn.. Rojak tu nmpk sedap

    ReplyDelete
  10. Lamanyaa tak makan cendol. Sejuk sejuk tak terasa sangat. Kalau tengah terik memang layan betul.

    ReplyDelete
  11. terliur tengok..memang syahdu layan rojak petang-petang..

    ReplyDelete
  12. Tauhu bakar! adoi...skrg susah nak jumpa yg ikut selera

    ReplyDelete
  13. Rojak sedap kat shah alam ya, kena cuba kalau teringin ni

    Tapi tempat mama di klang pun dah ada rojak sedap, nak pergi shah alam makan abc special

    Sedap

    ReplyDelete
  14. Sedapnya...dah lama x makan cendol dan rojak.

    ReplyDelete
  15. Nampak pun dah sedap tu, blm lagi makan,;)

    ReplyDelete
  16. saya nie dah la giler cendol...tengok gmbar confirm ajak husband makan di situ

    ReplyDelete
  17. Hipster betul cendol letak marshmallow ye

    ReplyDelete
  18. suka cendol tp anak2 saya tak suka cendol

    ReplyDelete
  19. Oh lain kali boleh pesan kat suami Tukang Kebun on the way balik kerja singgah tapau untuk kami.

    ReplyDelete
  20. Alamak, mama tgk gambar Terasa nak gi cari lagi Pula ni.. mmg sedap tau

    ReplyDelete
  21. wow...nampak macam sangat sedap la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap mrhanafi. Nanti dtg Shah alam boleh cuba

      Delete

Words of wisdom