Dah Rasa KFC Golden Egg Crunch? - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Saturday, January 27, 2018

Dah Rasa KFC Golden Egg Crunch?

KFC Dan mama berpisah tiada.  Dari zaman student dulu mama ni memang hantu KFC. Lagi Pula bila geng masa tu pun ramai hantu KFC juga haha. Kitaorang setiap  minggu wajib makan KFC sekali tau. Kalau tak nanti simptom gian melanda. Seronok pulak mengimbau kenangan zaman kat U dulu, nampak sangat sekarang dah tu hihii. Sekarang mama makan  KFC sebulan pun belum tentu sekali. Sebab banyak sangat makanan yang best Selain KFC haha.  Baru-baru ni Ada menu baru Di KFC. Korang dah Rasa Dah Rasa KFC Golden Egg Crunch? Sesiapa yang belum rasa KFC Golden Egg Crunch bolehlah dapatkannya sekarang di KFC.

Masa mama pergi ke Aeon dengan Syafi untuk beli komik kesayangan dia tu kami pergi dinner di KFC. So, mama berpeluang merasa ayam baru KFC iaitu KFC Golden Egg Crunch. Uniknya ayam KFC Golden Egg Crunch ni kerana dimasak dengan telur masin/Salted egg, daun kari/curry leaves Dan sweet basil. Rasanya? Pada mama memang mama suka sebab di luarnya sangat crunchy berbanding hot&spicy biasa disamping ada mix rasa kari dan bau basil. So far OK lah boleh makan lagi.

Gambaran menu Dari website KFC

Menu mama Dan Syafi. Dating berdua aje Kami anak beranak. Ayah Syafi balik kerja lambat Malam Tu. Biasanya mama Akan order satu extra cheese untuk celupkn dgn ayam. Makan Pula dengan sos Thai. Memang shedapp

Inilah dia KFC Golden Egg Crunch tu. Nampak crunchy sangat dari luar kan. Menu ni takde roti macam snack plate tau. Cuma air nya sarparila tapi boleh tukar dengan air lain kalau nak

Pinggan licin. Nampak nau lapar haha.  Tengok Ada budak Tu tengah sengih sorang2 baca lawak kampus


Tu je laa nak cerita. OK bai.. nak gi tengok wayang sat




22 comments:

  1. tak sempat lagi try. nanti nak menjejak ke kfc lah

    ReplyDelete
  2. Smlm br mkn KFC tp xorder menu ni sbb takut xsedap

    ReplyDelete
  3. nampak macam sedappppp je. haha. nampak macam ayam biasa pun ada kan

    ReplyDelete
  4. baca bahan-bahan yg digunakan , macam sedapppp je..

    ReplyDelete
  5. tak pernah cuba lg. nnti nak try la

    ReplyDelete
  6. dah try semalam. Sedap. Manis manis pedas. :D

    ReplyDelete
  7. Tak cuba lagi.. Huhuhu.. Cam sedap je..

    ReplyDelete
  8. Kak Sue belum cuba lagi, macam sedap ja Adda..

    ReplyDelete
  9. kfc terkenal dengan produk ayam renyahnya mak kriyuk

    ReplyDelete
  10. Ana nak try juga nanti. Nampak iklan dia buka main sedap kak. Terliur dibuatnya.

    ReplyDelete
  11. lain macam nama. haha ray nak try tp tengah stop makan any fast food for now.

    ReplyDelete
  12. Huish kita pun hantu kepci jugak ni. Adoi baca post ni rasa macam nak makan kepci pulak :DD

    ReplyDelete
  13. Wah ada menu batu pula ye kak

    ReplyDelete
  14. belum try lagi mamapipie. bila dah baca review mamapipie ni, kena la pergi try satgi! hehe

    ReplyDelete
  15. belum cuba lagi mama. Ada masa nak serang KFC.

    ReplyDelete
  16. dah...so far saya suka...sebab kena dengan tekak saya...ada daun kari..ada telur masin..sedap gila...hehe

    ReplyDelete
  17. Dating ngan bopren makan kepci eh...akak dah makan dah yg ni tp x kena ngan tekak..masih setia ngan spicy chicken kot...tp kfc nyer nugget the best so far..

    ReplyDelete
  18. nampak sedap... tak berkesempatan lagi nak menjengah ke kepci ...

    ReplyDelete
  19. belum try mama. tapi cara describe buat saya rasa nak g terjah kfc sekarang jugak. huhu

    ReplyDelete

Words of wisdom