Cara Select Blog to Display Dalam profile Blogger - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Saturday, November 4, 2017

Cara Select Blog to Display Dalam profile Blogger

Assalamualaikum semua salam Hari sabtu semua.. beberapa Hari lepas Wawa Ada tinggalkan pertanyaan Dalam cbox mama Tanya tentang Cara Select Blog to Display Dalam profile Blogger Kita. Masa Tu mama tak dapat Bantu Wawa sebab mama try godek-godek pun mama tak jumpa. Tapi semasa mama godek-godek masukkan coding dalam blog mama selepas awa buatkan mama template Kali kedua (erk.. Ada sesiapa perasan tak?) tetiba mama terjumpa Cara Select Blog to Display Dalam profile Blogger. Mungkin dah rezeki Wawa Dan mama untuk tambah ilmu Dalam perkara ni.

Biasanya bila kita klik Nama blogger biasanya Di bahagian follower atau about akan keluar senarai blog bagi pemilik profile Tu kan. Mama Ada terperasan Ada beberapa blogger Yang tak masukkan langsung link blog dalam profile. So, ia Akan menyebabkan orang lain tak tau Dan  tak dapat singgah ke blog tersebut.  Akan Ada masalah Di situ. Sebenarnya Kita boleh pilih blog Kita Yang mana untuk display Dalam  profike Blogger Kita.

Contoh blogger profile Mamapp. Ada 4 senarai blog kat situ sedangkan Ada lagi 2 ke 3 Yang mama taknak paparkan. Walaupun 4 blog tapi yg aktif satu saje. Yang satu ni pun Rasa tak mampu nak bagi komitmen sangat huhuu..



Ok, ni mama bagi step by step macam mana nak Select Blog to Display Dalam profile Blogger.

Mula-mula log in ke blogger.com Dan pergi dash board Kita. Klik setting Dan user setting. Kemudian Di sebelah kanan Tu pilih edit.


Bila klik edit, paparan skrin ni Akan keluar. Klik Select blog to display.

Tick mana2 blog Yang nak display

Dah siap! Senang saja caranya kan bila Kita dah tau..







29 comments:

  1. abam kie guna google plus profile je.

    ReplyDelete
  2. wah best la ada tutorial..

    saya ada masa nak buat.

    banyak lagi blog baru nak setting ini.

    ReplyDelete
  3. nice sharing sis..thank you :)..jemput join giveway saya

    http://irdagarmin.blogspot.my/2017/11/giveaway-pertama-dari-blog-irdagarmin.html

    ReplyDelete
  4. Tq sharing tutorial ni mama pipi, sha yakin ramai yg cr tuto ni..hihi sha guna gplus ja..hihi

    ReplyDelete
  5. Bila ada ni senang orang nak berkunjung kan..hehe..

    ReplyDelete
  6. Dulu ada dua blog.satu utk GA..skang blog GA dah delete. Tumpu pd satu blig ni jela

    ReplyDelete
  7. Tq for sharing kak.ana pun br tau ni baca entri akak ni.

    ReplyDelete
  8. terimakasih dah terjah blog saya salam ziarah dari indonesia, saya suka baca tutorial blog seperti ini

    ReplyDelete
  9. nice tutorial! saya lagi suka yang ni dari google plus profile. selalu pening bila nak follow back tak jumpa link

    ReplyDelete
  10. dulu ana ada dua blog tp dah private dah yg satu tu hehe

    ReplyDelete
  11. haaa... kan sonang je, tqvm atas tunjuk ajar.. akak pun sama, 1 blog pun sejuk sepi lemau, inikan plak nak jaga dua tiga, alamat terkubur le rasanya... uwaaa

    ReplyDelete
  12. Bagus tutorial ni. Sebab selalu sgt bila nak folow org tu balik, klik kat profile dia mcm2 link blog keluar! So cmna nak folo sebab dia pun tak mention nama blog dia kt ruangan komen.

    ReplyDelete
  13. betul tu mama. kalau tak letak kita pun xtau nak singgah blog dia macam mana. nice tutorial mama

    Jemput baca artikel terbaru saya by Zaleha Awaluddin

    ReplyDelete
  14. tqvm 4 sharing... tp kan ada 1 perkara, blogger ni x letak link kat situ. kt google+ apatah lg. so at the end x dpt BW langsung... nasib laa

    ReplyDelete
  15. Bagus ada guide macam ni

    Senang nak pilih dan siap

    ReplyDelete
  16. Ada 2 juga, tapi yang 1 lagi x aktif dah...

    ReplyDelete
  17. Tp x dinafikan ramai blogger yg follow ena bila nk follow balik xde link blog dlm profile mereka..ia sgt membantu kpd mereka yg x view..

    ReplyDelete
  18. Tq semua sudi baca Dan singgah. Mama selalu gak jd blir bila klik blogger profile xde apandlm senarai blog. Bila pergi g+ profile Pula x tau nak folo camne

    ReplyDelete
  19. Nasib baik satu blog je. Tak penah tahu pun. Kau entri ni, tak tahu pun.

    ReplyDelete

Words of wisdom