Bagaimana cara mengetahui yang unfollow instagram - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Sunday, October 29, 2017

Bagaimana cara mengetahui yang unfollow instagram

Bagaimana cara mengetahui yang unfollow instagram. Assalamualaikum semua.. mama ni baru aktif semula akaun Instagram Dan Twitter mama. Ye lah, sejak aktif semula berblog Dan ada juga lah hasrat nak Jana income Dari media social mama. Maka mama kenalah up follower supaya boleh layak untuk memohon komaci atau sushivid Yang meletakkan syarat kena Ada sekian follower untuk sign up. Tapi baru mama perasan bila Kita dah Ada follower Di Instagram selalu juga follower Kita tetiba berkurangan. Agaknya Ada orang unfollow Kita semula kot. Tak aci la Kan.. so mama pun Cari Bagaimana cara mengetahui yang unfollow instagram.

Akaun Instagram mama.. jemputlah follow nanti mama follow balik ye.  Follower mama takdelah ramai. Rasa kagum juga tengok insta orang lain sampai puluh ribu. Uishh mana datang ramai-ramai Tu? 

Bila tengok Yang mama follow ramai tapi Yang follow mama almost separuh saja. Sebelum ni mama tak pernah kisah tapi lately teringin juga nak tau siapa agaknya Yang Kita follow tapi dia tak follow Kita semula. Kalau Di Instagram memang takde Cara untuk tahu perkara ni tau puas mama Cari.

Akhirnya mama jumpa Cara untuk mengetahui yang unfollow instagram Kita. Caranya adalah melalui apps followers insight ni. Apps ni boleh download Dari Google play saja. Lepas install kena  log in apps ni guna log in Instagram kita

Dari sini boleh tau mana satu followed Kita dan Yang mana unfollow kita. Kalau nak unfollow diorang boleh aje klik dekat follower lost atau nonfollower Dan kat situ Akan Ada list Nama. So kita boleh klik unfollow Dari sini Dan dia Akan bawa Kita terus ke Instagram kita. So, buatlah action seterusnya ye.

Lepas Ada apps ni baru mama perasan bahawasanya ramai kawan facebook mama Yang mama follow tapi rupanya Instagram diorang tak aktif. Bila tengok Ada Yang langsung takde post mungkin buat Instagram dulu for the sake of testing kut. So, sekarang mama tengah slowly unfollow mana-mana Yang tak aktif. Walaupun tak follow Di Instagram tapi mama still tau perkembangan mereka melalui Facebook. So, takdelah rugi apapun Kan..


30 comments:

  1. penting ni mama...kadang2 penat kita follow pastu asyik kena unfollow jer.....sedihhh haha

    ReplyDelete
  2. aida tiada insta. takde feel utk wujud kan lg.
    utk anak-anak aje. aida prefer blogging :)

    ReplyDelete
  3. menarik.. tak pernah terfikir pun nak track mereka yang unfollow kita ni taw..

    ReplyDelete
  4. aida tiada insta. takde feel utk wujud kan lg.
    utk anak-anak aje. aida prefer blogging :)

    ReplyDelete
  5. Mama, Apa fb mama?

    Link entry ni saya share kat watsap. Thnks.

    ReplyDelete
  6. taktik tak sihat main insta inilah..

    dia ajak follow kita.

    bila dah follow tu ..

    dia unfollow..

    itulah permainan tak baik punya..

    biarlah kita follow orang yang ikhlas dan mereka follow kita balik.

    ReplyDelete
  7. ooo ada apps lain rupanya utk detect semua ni

    ReplyDelete
  8. Kan...sya guna apps lagi 1, tp sama je function nya...sng tengok..siapakah yg mgelat hehe

    ReplyDelete
  9. ptt la pelik j hari tgk ramai follower esk tgk balik dh kurang, kena install app ni..tq mama nice sharing

    ReplyDelete
  10. ooooo... info yang menarik, tapi sama la macam yg tuan blog kata, ramai pemilik akaun insta x aktif pun sebenarnya... saja2 orang ada insta nak ikut ada insta juga, orang ada masa nak upload gambar, kita plak yang x da masa, tu yang insta tersadai sepi... uwaaaa

    ReplyDelete
  11. good info..takpernah tau ada apps ni..hehe

    ReplyDelete
  12. Kalau kita tak follow org tu bila dia follow kita,then dia unfollow kita bolwh deteck juga tak kak?

    ReplyDelete
  13. Kinah pun guna apps. Tapi satu lagi. Itupun ok gak. Selalu tau bila kita dah follow tetiba unfollow kita. Bila jadi kurangnya follower terus check dan unfollow dia terus. Tak adil tau diorang ni.

    ReplyDelete
  14. saya rasa.. baik kita follow bloggers aje. win win situation gtu. kikikkkikiki... pastu cari yg kaki aktif like post

    ReplyDelete
  15. Biasa tu follow-unfollow kat instagram. Kat instagram, ada limit sampai 7500 ja kita boleh follow. Mungkin yg unfollow tu nak follow orang lain kawan dia ke. Think positive. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh! baru tahu ingatkan WA aje ada limit members.
      Thanks FYI.

      Delete
  16. jom add saya kat fb juga mama. raihanah.ahmad

    ReplyDelete
  17. makasih untuk tipsnya
    kebetulan masih belum punya akun instagram

    ReplyDelete
  18. Saya perasan, mereka yang gunakan khidmat beli like tu akan unfollow kita bila kita dah follow diaorang terutamanya penjual2 produk pelik2...

    ReplyDelete
  19. Selamat pagi isnin dari Mama

    Salam blog walking sis mama pipie

    Apa khabar pagi ni

    Jemput singgah ya

    Mama tak main pun instagram

    Sebab ikut kajian, pengguna instagram yang terdedah kepada stress & depression

    Kerana selalu banding diri dan orang lain

    ReplyDelete
  20. Haha...tu taktik bisnes katanya...nak nampak power kena la kurang follow tapi ramai follower...gittew...haha

    ReplyDelete
  21. ohoooo ada jgk rupanya apps gitu...
    dana nih kadang bkn amik tau sgt follower kite hehehhe... ig tu suke2 je almaklum

    ReplyDelete
  22. jarang dah main instagram skang ni..huhu

    ReplyDelete
  23. Biasanya IG shop yang suka unfollow orang balik.
    Penat la kita ni asyik nak layan dia follow unfollow.
    Guna app ni senang sikit kan..

    ReplyDelete
  24. Gream juga bila kita dah follow dorg unfollow snyap2 kan..aishh xikhlas sguh hahaha..nak kena install bnda ni..

    ReplyDelete
  25. oooooo akak pun nak cuba donlod juga le...

    ReplyDelete

Words of wisdom