Mamapipie.com berwajah baru - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, September 28, 2017

Mamapipie.com berwajah baru

Assalamualaikum semua.. pagi-pagi ni mama mood happy walaupun semalam tiba2 diserang migraine. Harini alhamdulillah dah lega lepas makan ubat semalam Dan ayah Syafi dah tolong  picit-picit kepala. Tadi buka blog sendiri pun dah berubah rupa. Makin comel dan lebih teratur. Sampaikan ingat salah masuk blog lain kihkihkih. Tqtq banyak2 pada Awa Dari http://www.sishawa.com/.

Suka sangat dengan kulit baru blog mamapipie.com sekarang. Tq Awa tolong designkan ikut citarasa mama. Senang sekali bekerjasama dengan Awa kerana Awa amat memahami kehendak mama.

Thanks so much to Aten (you know who you are girl 😘 😘) sebab tolong buatkan header mama sampai vavoom mcm ni. Mmg suka sangat2..

Theme lama blog ni. Nak abadikan kat sini untuk Kenangan. Mama suka theme ni sebenarnya tapi nak buat macam mana Kan, terpaksa say babai sebab kurang SEO friendly. 

Bila godek-godek theme baru ni baru mama perasan betapa serabutnya blog mama sebelum ni haha.. theme sekarang lebih kemas Dan teratur. Misi mama sekarang ni adalah untuk buang coding-coding Yang tak diperlukan seperti coding ad yg repeated. Inilah antara sebab blog ni loading slow. 

Mama alu-alukan cadangan Yang membina untuk blog ni. Silalah Komen ye mana-mana Yang perlu Di improve lagi Dalam blog mama ni. Lepas kemas-kemas blog ni misi mama nk try apply Google AdSense Pula. Erk.. rasanya layak ke??




41 comments:

  1. lina suka wajah baru blog mama...tenang dan kemas...lps ni hari2 lina singgah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayy.. Tq Lina. Jemputlah dtg selalu ye

      Delete
  2. Cantik header baru ni kak. Sweet je nampak. Semoga terus bersemangta utk berblog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. semoga jadi pemangkin utk berblog Kan ye lah mood Kan x mwnentu

      Delete
  3. Rasanya sekarang ni mmg tgh musim tukar wajah blog kot MP hihi.... Mia pun tukar MP pun tukar .... Cenggini saya pun nak tukarlah hihi....
    Mahal tak MP upahnya...

    Kalau tanya saya, saya suka kalau header tu besarkan sikit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq hainom for input. Murah sgt2 tau sis awa charge cuma rm40. Mmg puas Hati. Jom join the club

      Delete
  4. wah, tahniah mamapipie.. look simple and elegan gitu..

    ReplyDelete
  5. Nice!

    Moga lebih bersemangat berblog mama :)

    ReplyDelete
  6. sesekali mmg perlu berubah wajah blog kita kan...supaya kita dan readers tak boring masuk blog kita...
    i punya blog dah lama giler tak tukar 'baju'...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdg2 perlu juga ubah Rupa so takdelah mood Kita static je Kan.

      Delete
  7. cantik la theme ini...simple dan sedap mata memandang

    rasa jeles pun ada..

    terbaik la hasil kerja Sis Awa

    p/s : satu yang agak kurang kat blog ini...kurang laju sama macam blog saya kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Mr hanafi. Blog ni slow loading ye. Nanti mama Kasi bersih dulu ye apa2 yg mampu. Tq bgtau. Jeles tang mana la tuh haha

      Delete
    2. sama-sama..

      saya suka bahagian headbanner...unik dan ceria gitu

      Delete
  8. wah, mostly orang prefer blog background putih. sebab nampak lebih ekslusif and serious.

    and bagus sebab dah x load lama. tahniah mamapipie sebab dah tukar wajah baru :D

    in shaa allah cuba je adsense, rezeki ada di mana-mana. yang penting effort tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Amy j. Dulu mama x suka juga background putih tapi rupanya putih itu mmg cocok sgt dgn blog mama.not bad la Kan. Tq for inputs

      Delete
  9. memang terbaik design ni.. sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
  10. comel la template blog mama ni. hebat sakan!

    ReplyDelete
  11. nmpk lg kemas dan cntik.
    cuba la apply GA mampp.ada rezeki dpt la tu.

    ReplyDelete
  12. terima kasih untuk feedback ni mama.. Awa doakan Mama makin sukses lepas ni :D

    ReplyDelete
  13. Cantik dan mobile friendly. Saya suka..

    ReplyDelete
  14. Cantik theme baru blog mamapipie ;)..Nmpk kemas..Hasil tangan awa mmg sentiasa up to date...

    ReplyDelete
  15. Tema blog mamapipie yg sekarang nih okey dah..memg mesra sgt tau...kalau terjah guna hp pun senang. Masa masuk blog mamapipie hati mcm.dpt.rasa sis awa yg design..sekali betul. Sis awa memg terbaik....berbaloi sgt tempah dgn dia

    ReplyDelete
  16. Selamat berwajah baruuu :D Ada hikmah sy tak dapat bg servis kat Mamapp, blog Mamapp skrg lagi cantikkkk.

    ReplyDelete
  17. Ingatkan tersesat ke blog baru tadi.
    Tahniah, cantik.

    ReplyDelete
  18. Cantiknyaaaaa baju baruuuu.. suka warna dia..

    ReplyDelete
  19. cantik blog mama..
    yaya nak buat juga.tunggu nanti..hehe
    tapi mama,yaya xingt da follow mama ke x.xnmpk butng followers la pula..
    ade ke x,mama? yg google follower tu adela..tp xmo yg tu..huhu =p

    ReplyDelete
  20. Yang penting loading dah laju sikit mamapp...Terbaik...

    ReplyDelete
  21. Wau! Cantik! Nampak lagi kemas dan senang nak baca dan komen.

    ReplyDelete

Words of wisdom