Header Ads

test

Pameran Artifak Rasulullah S.A.W dan Para Sahabat R.A Di Shah Alam



Jom pergi Pameran Artifak Rasulullah S.A.W dan Para Sahabat R.A akan diadakan di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam, Selangor bermula 10 Julai 2017 hingga 9 Ogos 2017. Dulu mama pernah pergi beberapa tahun lepas. Kali ni insya Allah nak pergi lagi kalau Ada kesempatan.

Pameran ini membawakan 27 Artifak untuk dipamerkan kepada para pelawat. Selain melihat artifak Rasulullah SAW, anda juga berpeluang melihat artifak para sahabat, tokoh-tokoh islam yang terdahulu dan banyak lagi. Artifak yang dipamerkan adalah tulen, dibawa khas daripada pemegang persendirian barang peninggalan Nabi Muhammad SAW dari Jordan, Turki, India, Syiria, Mekah dan Madinah.

Waktu Pameran: 9 pagi – 10 malam,
(Jumaat, pameran akan ditutup pada 12 tengahari – 3 petang)



Tiket-tiket pameran sudah boleh dibeli di Pejabat Masjid Negeri/secara online di laman sesawang      http://www.tamadunislam.com      

Harga Tiket adalah seperti di bawah:
Dewasa – RM20.00 seorang
Pelajar – RM10.00 seorang
Warga Emas – RM10.00 seorang
OKU – RM10.00 seorang

Korang Ada baca tak entry mama tentang kerinduan sebenar Nabi Adam? Kalau nak tau boleh klik link ni https://mama-syafi.blogspot.my/2013/07/ketinggian-sebenar-nabi-adam.html

19 comments:

  1. seronoknye.. tak boleh lepaskan peluang kalau ade buat kat jb nanti..

    ReplyDelete
  2. menarik tu
    pernah pergi masa buat dekat muzim islam dekat masjid negara :)

    ReplyDelete
  3. menarik tu
    pernah pergi masa buat dekat muzim islam dekat masjid negara :)

    ReplyDelete
  4. Tahun lepas masa cuti bulan 12 AS pegi.yang dekat Kota Bharu. Memang menarik.

    ReplyDelete
  5. menariknya pameran ni. kalau dekat memang pergi dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainniah.. boleh tinggalkan link blog? Mama x dpt nk return visit

      Delete
  6. Alamak menarik... tpnye jauh.. huh.. sedihh..

    ReplyDelete
  7. Rumah saya kat shah alam. Jumaat ni berpeluang tengok tu.
    Thanks.

    ReplyDelete
  8. Teringin nak pegi tapi tak best sebab takde geng nak pegi.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. Tak pernah pun gi tengok Artifak Rasulullah sebelum sebelum ni.

    ReplyDelete
  10. In shaa Allah akan menyusul weekend nanti..
    Bagus perkongsian mamapp kalau idak LZ tak tahu.
    Thanks :-)

    ReplyDelete
  11. Terima kasih atas info ni mama syafi. Ana tgh baca sirah Nabi Muhammad skrg ni. So sesuai sgt kalau ke sini. Boleh kuatkan fahaman lgi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eloklah Tu ana. Bila tengok tinggalkan sejarah lg lah feel kan

      Delete
    2. Eloklah Tu ana. Bila tengok tinggalkan sejarah lg lah feel kan

      Delete
  12. sesuai bawa anak-anak kecil ke sini supaya dapat kenal dengan lebih mendalam mengenai hal-hal berkaitan Rasullullah SAW dan para sahabat nabi. :D

    ReplyDelete

Words of wisdom