Tuesday, May 20, 2014

Pergi Perpustakaan Kanak-Kanak

Last week mama n syafi temankan adik mama yg pergi interview di Wisma Sejarah. Fuh.. nasib baik ada Perpustakaan Negara di sebelah bangunan tu. Dapatlah kami buang masa separuh hari di sana sambil tunggu adik mama habis interview. Adik mama dapat interview utk course Seni Grafik Halus cawangan USM.. lama gak nak tunggu siap..

 

Memula tu suspen juga sebab budak umur 12 tahun ke bwh takleh masuk Perpustakaan Negara. Rupanya ada disediakan perpustakaan untuk Kanak-kanak dah pusat hypermedia di tingkat bawah tu berhampiran café. Alhamdulillah.. dapatlah pipie tgk citer tom & jerry, citer favourite dia tu  sampai puas.. sambil tu baca buku yg bermcm2 pilihan.. byk gak buku dia baca.. dalam 14 buku ada.. Alhamdulillah pembacaan dia agak lancar.. Cuma English ajer yg dia ada masalah sket…

8 Responses so far.

  1. bagoih le camni ... ada tempat yang khas untuk bebudak bawah 12 tahun... kita tak le riso sangat anak2 bising... kalo tak... tak duduk diam le mak bapak dalam library ...sibuk jaga anak pulak...

  2. mamapp says:

    betul tu d,shahril.. lega sket ada perpustakaan ni.. buku2 pun mesra budak..

  3. Rozita says:

    baru tau ada bahagian mcm ni..bagus.. syafi sgt bagus adda... sukanya dengar anak dah pandai baca...

  4. mamapp says:

    sama la ita.. thanks ita.. syafi ni agak M sket kalau suruh baca buku kat umah. kalau pergi perpustakaan tu insya allah dia nak.. ikut mood gak ler dia ni

  5. Wah! Besarnya library ni tapi saya belum sampai lagi.

  6. mamapp says:

    best juga library ni thomas. tp sebenarnye library Selangor lg best :)

  7. wah..best nye akak...nnti saya nak pegi sana!! saya tak prnah lagi pegi sana..wewoo

  8. mamapp says:

    try la pegi.. perpustakkan negara tuh.. bila lagi kan

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors