Monday, June 4, 2012

Ooo Cameron Highland

Alhamdulillah.. sampai jua kami ke Cameron Highland. Kami di sana 2 hari 1 mlm.. walaupun singkat tp puas hati la gak.. jalan tu mmg jem sgt2.. so, bg korang yg nak dtg sini kena make sure dtg time bukan publick or weekdays yer..

sebenarnya cameron highland ni mmg sesuai bg mereka yg inginkan ketenangan.. udara sini nyaman sgt2 dan suhu pn sejuk ajer.. mlm tido takyah pasang kipas or air cond.. mmg dah duduk cam aircond 18 degree gitu.. kena plak angin sepo2 bahasa.. fuhh gigil hihi..



kami duk kat hotel bajet tudor home inn hotel.. cuma RM130 utk 1 bilik yg ada 1 katil quenn + 1single.. mmg puas hati sebab walaupun peak seson tp dia tak charge lebih pun..

mlm2 pergi ke pasar malam brinchang.. cuma beberapa meter ajer dari hotel.. best sgt.. sebenarnya boleh beli semua barang kat sini sebab harga teh, strawberry etc semuanya lebih kurang ajer kat sini..


makanan kat sini plak mmg sedap2.. syafi makan sampai licin pinggan, siap jilat2 lagi hihi


ni kedai makan yg kitaorg pergi. higly recommended.. sedap dan murah..walking distance jer dar hotel..

pastu kita pergi ke cactus valley n big red strawberry park yg cuma di belakang hotel aje
otw tu ternampak org petik kobis atas bukit tu..

ni kat strawberry park tu
sampai atas tu, ngap cheesecake strawberry, puding strawberry, sundae strawberry, strawberry.. peh sedapp.. cuma kena beratur panjang sket masa nk beli ni..

pastu masa balik tu singgah ke ladang teh yg sgt luas dan cantik banget.. bharat tea plantation di tanah rata.. kalau nk gi sini kena turun menghala ke tapah ye

bye cameron highland.. we'll be back

11 Responses so far.

  1. thomas says:

    memang best kat CH sebab cuacanya sejuk selalu.

  2. mmg best thomas.. nyaman sangat.. nanti nak pergi lagi hehe

  3. wah ma...
    Minah memang mengidam nak g sana...
    Thanks mama coz boleh buat minah cuci mata tgok gambar mama kat sana...
    Hotel tu memang dekat sana ma eyk?
    Harap2 termakbul angan2 minah nak g sana...:)

  4. Nurhayati says:

    arghhh lama giler tak pegi CH.. tgk stroberi tu adoiii dapnyer... skang cuaca panas pegi tempat sejuk best ni..

  5. tunz says:

    seronok bersama keluarga

  6. suka cameron....(^_^)

  7. MB, silalah cuti mata.. insya alla seronok.. pergi laa..

    yati, betul tu.. cuaca panas2 camni mmg rasa nikmat sgt bila dtg CH

    tunz.. hee mmg seronok laa

    azie.. best kan cameron?

  8. wah..cam best je..kalau honeymoon best ni sebab tenang aje kan? hehe~

  9. alhamdulillah.. seronok.. sebab mama ni bukan selalu dpt holiday camni huhu

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors