Kami dah sampai ke i-City - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Friday, October 7, 2011

Kami dah sampai ke i-City

Haha.. korang mesti ckp kitaorg ni jakun kan? (sori ye kalau ada yg berkecil hati kalau aku guna perkataan jakun. Tp ni mmg perkataan biasa yg aku gunakan. Tiada kaitan antara yg idup atau yg mati..). w/pun aku ni duk shah alam tp honestly aku mmg tak penah masuk i-city kat seksyen 7 nun..

Tp semalam dgn tak sengajanya aku terpergi ke sana? Haa camne plak jadi camtu haha.. kelakar kan.. memula aku makan2 western kat seksyen 7. Pastu aku teringin plak nk jalan2 kat Giant bintang seksyen 7 tu. Bila nak balik tu aku ajak hubby jalan2 sambil tgk i-city. Tp dgn tak sengajanya kitaorg dh termasuk plak kawasan i-city dan dh terambil plak tiket parking. Alang2 dh terr tu.. masuk je laa n jalan2. Not bad juga lah. Cuma aku tak masuk kat tempat snow dia. Skrg ni tgh ada pameran reptilian. Tu pon aku tak masuk gak sebab nak cepat..

Byk gak tempat makan kat sana. Siap ada screen tv besar dan ditayangkan movie yg best2.. kalau nk lepak2 tgk video free ok la kan..

Sori ye gambo2 kat atas tu tak lawo sebab guna kamera henfon c3 aku yg tak canggih tu. Video syafi main carousel ada aku amik tp tak tau la nape suara jadi pecah. Agaknye sound kat henpon aku ni dh rosak kot. Hmm.. ada can tak nk tukar ke bb ke? Hehe…

16 comments:

  1. last saya pegi kira2 bulan 5 taun lpas....msti skrg dh ada mcm2 kt sna. paking pun dh kna byr ye..

    ReplyDelete
  2. hmm.. bestnya.. tak pernah pergi lagi..

    ReplyDelete
  3. saya pun bln 5 hari tu last pergi member cakap ada snow... masuk main snow tu... punya la jakun kami semua.... he...

    ReplyDelete
  4. weee...akk dah sampai sanaa....salah satu tempat wishlist Hanie tu ;)

    cntik ye kak lampu2 situ ?

    ReplyDelete
  5. best mama.. kami pun baru je g sana bln lepas.. dah berkali2 plan baru dpt jejak.. jakun jgk le kejap.. ;p

    ReplyDelete
  6. salam petang adda,

    kami belum sampai sana lagi le...bila le blh jejak kaki ke sana...huhuhu...

    ReplyDelete
  7. biasalah adda, org jauh dulu akn smpai cz org dekat xheran pn...he...

    ReplyDelete
  8. kesian bangsa Jakun...huhu...apa2pun, mesti dak2 suka kan..explore dunia warna warni

    ReplyDelete
  9. Cantik juga gambar2 termasuk ke I City kamu, kalah DLSR.

    ReplyDelete
  10. best nye... xpenah sampai ke citu lagi.. sob3

    ReplyDelete
  11. cantik... akak x sampai lagi kesana


    cuti sekolah nanti nak ke sana jugak la, masuk senarai cuti2 Meleysia

    ReplyDelete
  12. KC dah penah pegi 2 kali ICT ni. dulu2 diaorg caj parking jer. skrg dah makin mahal eh?

    ReplyDelete
  13. hahhahahha adda! aku igt aku la yg palig jakun masa nak gi bulan jun haritu!!..hahahah tapi tak jalan sangat kat luar2 tuh..gi snow jer layan anak2 sedara..tu pun walaupun kecik, kitaorg 2 jam dlm tuh buat mcm rumah sendiri..hehe

    ReplyDelete
  14. saya pun tk pernah pergi lagi nanti nak juga ke sana

    ReplyDelete
  15. sebenarnya snow world tuh tak besar sangat tapi bole lah nk pergi, boleh tahan sejuk, n salji emmm banyak tak banyak bole la jugak main baling2 heheh..bole ambil gambar kat dia punya hiasan, ada jugak permainan gelongsor yg cerun tuh, tapi kena beratur..ada rumah ais..kitaorg bawak budak2, main baling2 salji, pastuh kena plak tarik diorg naik kete gelonsor yg tarik guna tali tu..rasanya cam kitaorg plak jd budak2

    kalau ada snow cap n glove, bawak siap2 dari rumah. stokin sekali..

    ReplyDelete

Words of wisdom