Header Ads

test

Tamatlah riwayat si BLUE

Aku tak pernah ada chance utk cerita ttg Syafi’s pet - BLUE.. selepas ikan gapi yg dibeli mati dulu, aku belikan dia ikan laga sekor sebab menurut ramai kawan aku ikan ni jenis tahan lasak iaitu takyah pakai oksigen tu pon takpe.. aku sempat citer pasal ikan laga yg aku beli serentak dgn BLUE iaitu DARLING yg aku letakkan kat opis. Bukan apa, sebab BLUE ni agak pemalu, bila dtg dekat sket nak amik gambo, sure dia lari menyorok. So, sebab takde gambo takdelah aku citer pasal BLUE ni.

Al-kisah, semalam aku balik dr kerja, aku tgk BLUE dah tiada.. Mati sudah.. kesian dia.. sejak 2 menjak ni dia xmo makan. Dia ni mmg memilih sket makan tak mcm Darling.. sehari sebelum tu baru je aku tukar air dia.. sempat gak usap2 dia.. syafi pun sama.. tak sangka dia mati semalam.. tadi terasa sunyi plak sebab aku letak Blue di laluan kat dining hall. Selalu kalau lalu situ Nampak dia tergedik2 sama ada dtg tgk kita atau lari menyorok.. happening gak bila ada ikan ni kan.. cam Darling pn sama.. tetiap hari kalau baru sampai kat opis mesti dia ngadap aku sambil tergedik2 hihi..

Smlm syafi suruh bagi ubat demam kat Blue tp apakan daya.. dah beyond help. Semoga Blue bahagia di sana. Cewah..

2 gambo pertama kat atas tu gambo semalam. 2 gambo terakhir tu gambo masa Blue idup..

13 comments:

  1. kene la carikan penggan BLUE utk syafi...

    ReplyDelete
  2. blue merajuk kot..
    smpai tak nak makan ?

    ReplyDelete
  3. patut la dia mati...
    lemas dalam air XD...

    ReplyDelete
  4. adak, ikan2 yg mak aku bela kalau kitorang ambik gambar mesti hidup tak lama.. agaknya mmg x leh ambik gambar kot.. hehe.. kepercayaan org tua2 tu..

    ReplyDelete
  5. alolo sedeynyer pet ksygn dah pergi ... kena cari p'ganti la yer

    ReplyDelete
  6. ala sedihnya blue dah meninggal...:)

    ReplyDelete
  7. alorh3... xpe2, nanti ade la teman yang baru kan kan kan.. =)

    ReplyDelete
  8. siannye..pet pun satu terapi kan?boleh meredakan ketegangan lepas keje dan budak2 pun suke je tgk ikan berenang2 :)

    ReplyDelete
  9. beli lain kak..ikan ni memang senang jaga ..kot dia alah pokok ke

    ReplyDelete
  10. dulu masa kecik2 pernah bela ikan laga nie. ada yang besar. tapi lepas balik sebab rasa kesian kat dia. huhu

    ReplyDelete
  11. http://wanwidget.com
    ikan ni cantik tapi senang nak mati lah

    ReplyDelete

Words of wisdom