Petua rawat batuk dan gatal tekak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, October 21, 2010

Petua rawat batuk dan gatal tekak



Bagi merawat batuk dan kegatalan pada tekak, ambil segelas air panas. Campurkan satu atau dua biji perahan air limau nipis dan empat camca besar kicap masin. Minum tiga kali seminggu
sebelum tidur. Insya allah batuk akan berkurangan dan beransur pulih.

19 comments:

  1. nice tips..tq ye..nnt bila kena leh cuba ni..hehehe

    ReplyDelete
  2. wah..
    thanx..
    sangat berguna...selaunya cuma limau dan sedikit gula dlm air suam..ni ada kicap masin..?
    kembang (kecur) air liur..cam sedap plak..

    ReplyDelete
  3. lydia, kalau ada masa cubalah. petua ni mmg glemer dari zaman dolu2 lagi..

    maisyah, kicap masin + limau.. wow mmg sodap hihii

    aleyn, just sharing apa yg boleh hihi

    ReplyDelete
  4. salam pagi adda;

    yg selalu aku amalkan utk batuk or sakit tekak..perahan limau nipis + 1 sudu madu..pagi n malam..

    p/s: pagi ni aku belasah nescafe ais as a 'ubat sorethroat'..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. betul tu, akak pun selalu buat camtu.
    minum jus tok guru pun boleh legakan batuk. anak2 akak sesuai sgt dgn jus tok guru tu

    ReplyDelete
  6. slalu gak dgr petua ni sis.. thanks for sharing... :)

    tp sy ada gastrik, bnda2 berlimau terpaksa dielakkanm huhu...

    muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

    ReplyDelete
  7. tips yg bagus..boleh balik try ni..

    ReplyDelete
  8. rasanya guna kicap lagi mujarad...rasa lega lps minum.....

    ReplyDelete
  9. shila, nescafe ais? ubat sore throat? ayoyo ...

    mama syaza, saya tak penah plak dengat pasal jus tok guru ni.. rasa cam menarik aje.. nak cuba laa.. jus ni ubat ke atau jus buat air biasa?

    wawa, kalau rasa limau takleh cuba minum madu dgn air suam ajer..

    aman, nanti try n bgtau ye keberkesanannye.. tq

    kak nza ni berpengalaman yek.. kiranye mujarab la ni kan..

    ReplyDelete
  10. nak cuba ah... sebab Nury selalu je kena prob ni... thanx kongsi petua ni :)

    ReplyDelete
  11. ms nury kena try petua ni dulu. insya allah berkesan.. barang pun senang nk cari ni

    ReplyDelete
  12. waa...mudahnye...leh la try lps ni...thanx...

    ReplyDelete
  13. eh bgs jgk nimau nipis ni yer..mijie tiap2 ari minum air limau nipis..x sngka plk ad khasiat tersembunyi..hihi

    ReplyDelete
  14. tryla shino. petua ni glemer tau.
    mijie, untung la awak suka minum air limau nipis ni byk khasiatnye kan

    ReplyDelete
  15. owh tak onah tau plak..klu +madu yerla slalu buat...ok thx 4 sharing

    ReplyDelete
  16. memang selalu amalkan cara cam nie..mudah plak tu..:-)

    ReplyDelete
  17. FREE DOWNLOAD SEDUCE ME AND OTHER SEX GAMES ADULT 18+ FOR PC FULL VERSION LATEST VERSION COMPRESSED 18+ DOWNLOAD FROM HERE-->>>> www.raishahnawaz.com

    ReplyDelete

Words of wisdom