Header Ads

test

Mr. Cinderella

Macam citer cinderellah plak..

Ceritanya camnih.. Selalunyer aku pegi shopping di Tesco.. memandangkan sekarang nih aku cuba jugak nak boikot barangan Yahudi nih, aku pun pegi ler Giant sek 13 hari sabtu arituh.. Giant nih ok gak tp pd aku ada certain barang yg masih lg mahal compared to Tesco.. pulak tuh nak dptkan troli mmg berchenta sket.. dulu aku penah carik troli sampai berpeluh2 ketiak.. serik aku..

alkisah.. hari sabtu arituh turun je dari keta aku terus sambar troli yg ada bersepah kt parking tuh.. aku pn pakaikan syafi kasut dia yg ada bunyi2 tuh.. tu persediaan sebab nak letak syafi dlm troli.. sekarang nih dia takmo duk diam dlm stroller.. so letak dlm troli diam lesket budak tuh.. disebabkan troli tu kan ada besi2.. takut kaki dia sakit, sebab tu lah aku pakaikan kasut bubble gummer yg uncle long n auntie long yg hadiahkan tu..

alkisah lagik.. troli yg aku dpt tuh ngok ngek sket.. kalau tolak dia berat ke kiri.. so, lenguh gak le ketiak aku nih.. tetiba sebelum masuk kat pintu Giant ni tetiba pekerja Giant bawak masuk troli lain .. ada lah dlm 10++ troli.. berebut org lain nak amik troli.. aku yg berhajat nak tukar troli nih pun terus capai satu troli.. alamak, rosak plak.. aku capai satu lagi, alamak tempat duduk baby tu tertanggal plak.. troli ketiga barulah ok sket.. terus ler aku bawak ke tmpat syahir n syafi tunggu.. kitaorg pun angkut ler syafi n bebarang lain masuk dlm troli baru.. troli lama? aku tolak dgn ganasnyer ke tempat troli kat pintu masuk Giant tuh.. hahahaa..

Baru jer 2 minit dalam Giant, tetiba syahir tanya, "mana kasut syafi lagi sebelah?" aku pun terperanjat kucing.. alamak, hilang ke kasut dia tuh? aku teringat ada ternampak syafi main kasut dia yg sebelah tuh masa dia duk dlm troli 1st lagi.. mesti masa perpindahan troli tuh kitaorg x perasan kasut yg satu tuh..

aku n syahir apalagik, terus patah balik tempat troli tadik, tapi satu troli pun xdak.. yg ada troli2 rosak jer.. alahai sedeynyer.. cepat betul troli nih kena amik.. so, shopping kitaorg kat Giant tuh dah jd cam trolley hunting plak. nampak je troli mest aku akan pegi dekat n jeling2 troli org.. mana tau leh jumpa kasut syafi yg sebelah tuh.. rupanya sampai kitaorg balik pun xjumpa kasut tuh.. sedey betul.. huhu..

nak puaskan hati lagik.. sebelum kuar dr Giant tuh kitaorg round parking Giant check sumer troli yg ada.. hampa lagik.. siap tanya bangla tukang sapu lagi kalau diorg ada nampak.. kesimpulannyer.. mmg kasut tu hilang.. terima je lah kenyataan.. sedey betul.. ingatkan nanti kasut tu akan jd kasut 1st yg syafi pakai bila dia bleh berjalan nanti.. nampak gayanyer kenalah kitaorg carik kasut lain..



Inilah sebelah kasut yg tinggal.. tak tau ler kekalau ada puteri raja jumpa n pulangkan semula.. kalau ada bagus gak, dapat syafi kawin dgn puteri raja.. muahaha..

p/s: mlm tadik aku pegi tesco & belikan buku cerita baru utk syafi.. aku baru perasan cerita yg aku baca mlm td cerita cinderella.. what a coinsident.. kelakar btol..

1 comment:

  1. cantik kasut..

    menabung chipsmore


    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete

Words of wisdom