Shopping Coklat Murah & Barang Duty Free di Pulau Pangkor Perak

mamapp
24

Assalamualaikum semua, mama nak habiskan cerita Pulau Pangkor dengan segera maka bertabahlah korang membacanya ye. Salah satu sebab mama nak ke Pulau Pangkor selain dari lepak tepi pantai untuk healing-healing, mama juga nak pergi shopping especially shopping soklat. Shopping Coklat Murah & Barang Duty Free di Pulau Pangkor Perak. Semuanya ada di CK Duty Free. 

Baca post ni juga


Shopping Coklat Murah di Pulau Pangkor Perak

Mama pernah pergi ke CK Duty Free ni semasa bulan Julai 2020 dulu tapi mungkin sebab PKP maka mama agak keciwa sebab masa tu memang banyak coklat yang habis stok. Rak masa tu pun byk yang kosong-kosong. Sebab tu mama risau percutian kali ni jadi hal yang sama. Sebab tu juga bila sampai aje ke Coral Bay Resort, mama terus beli coklat yang mama nak dulu. Berulang-ulang ke kedai ni almaklumlah berada di lobi hotel aje kan.


Alhamdulillah penuh rak dengan coklat

Inilah cekelat favourite mama. Whittaker almond. Mama selalu beli kat petronas rumah mama especially bila tengah craving teruks. Kat Petronas satu bar kecil berharga RM7.00++. Kat sini RM12++ aje dapat 3. Berbaloi ke tak berbaloi.. Baloi sangat.. mama tak beli byk sgt coklat ni sebab nanti bulan ni insya allah nak ke Langkawi pula.



Selain coklat ada juga periuk belanga, correlle, perfume, etc. Harga semua lebih murah compare kalau beli dgn kedai yg bukan duty free

Coklat favourite anak mama. Sedap sebab ada peanut butter tapu manis laa


Memang ralit dan terasa healing juga berada kat kedai ni. Belek-belek coklate rare dan tengok packaging2 dia yang cantik2. Macam bina banglo di atas tanah sendiri perasaannya tu. Kebetulan mama ke sini semasa nak Krismas. Ada bahagian coklat yg siap dh packing utk gift. Sempat la en hubby beli sebab ada gift exchenge kat opis dia


Letak gambar resit sebagai kenangan. Next time kalau ke sini lagi boleh bandingkan harga. Yang nyata, harga kat duty free mmg berganda murahnya berbanding beli kat kedai biasa. Ni untuk sekali shopping, total berkali2 shopping haha. Mama ke sini rasanya dlm 4-5 kali juga hihi. Coklat bar daim sedap juga tau. Cuba korang beli. Padat dan besar bar dia.


Maklumat CK Duty Free

CK Duty Free

Alamat: Lot 34 jalan pasir Bogak Pulau Pangkor, 32300 Lumut,
Waktu operasi: 10 pagi - 11 malam


Post a Comment

24Comments

Words of wisdom

  1. Sayapun suka Whittaker"s.juga.
    Amboi Adda borong lagi coklat ya.

    ReplyDelete
  2. Rambang matanya mamaaa...Last Cuya pergi kedai coklat mcm ni masa sekolah rendah time pergi Langkawi..uish dah lama sangat haha

    ReplyDelete
  3. tuuuu diaaaaaa memborong sakan naaa🍫

    ReplyDelete
  4. pajak ini yang membuat barang terlihat mahal

    ReplyDelete
  5. mama, Cuya ada emel mama,,,nnti check ehh

    ReplyDelete
  6. walaupun dekat je nak gi pangkor tapi tak rasa nak gi pun huhu. langkawi pun lama dah tak jejak

    ReplyDelete
  7. Bestnya maka coklat banyak-banyak.. huhi

    ReplyDelete
  8. Uimakkkkk ni kalau bawak anak kecik x jmpa jalan keluar kot rasanya mama. Ibu yg duduk Ipoh ni pun lama dh x turun Pangkor mama. ;)

    ReplyDelete
  9. bestnya syurga coklat ni. Lama tak pergi pangkor, teringin juga nak bercuti ke sana lagi

    ReplyDelete
  10. Coklat whittakers tu faveret saya jugak mamapp. Ish, ni yang rasa nak pegi pangkor jugak. baru tau kat sana ada kedai duty free mcm di langkawi.

    ReplyDelete
  11. sama la coklat feveret kita.
    and aduh, lamanya tak merasa coklat2 murah ni tau.
    kat sini hu hu hu hu harganya :)
    sesekali je beli.

    ReplyDelete
  12. bestnya dapat borong banyak2 bila harga murah macam tu...

    ReplyDelete
  13. Heaven rasa bila masuk kedai Duty free ni kan..hehehe

    ReplyDelete
  14. Kak Sue pun dok teringin nak ke Pangkor lagi sebab ada kedai macam nie lah. Harap nanti ada rezeki lah nak pergi Pangkor lagi..

    ReplyDelete
  15. Ehh, bestnya ke sini..rambang mata Kalau saya..berpuluh kali pilih nak mana yg bebetul nak...Takleh amek semua even xde cukai..haha... Nanti nak try singgah lah ❤️🤩

    ReplyDelete
  16. kena buat trip gi pangkor la camni.. langkawi jauh sangat..

    ReplyDelete
  17. Pernah gak shopping kat sini...dulu ada produk makanan kering jugak..skrg x tau la ada lagi ke tak

    ReplyDelete
  18. meriah dengan coklat, pilih je brand mana yang kita suka. murah murah murah, siapa suka makan coklat memang bahagia lah datang kedai ni

    ReplyDelete
  19. Bahaya bila msk kedai duty free - semua coklat nmpk sedap! ;)

    ReplyDelete
  20. Aduinaaa coklat! Teringat kalau pergi Labuan, kalau boleh semua jenis coklat nak masuk bakul. Sekali bayar....berbintang-bintang mata!

    ReplyDelete
  21. yng rasa original memang sedap bikin ketagihan

    ReplyDelete
  22. Rambang mata tengok coklat banyak camtu. Kalau saya masuk mau berjam jam kak sebab rasa macam nak beli semua je..hahaha

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!