Minum Kopi di Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Post Top Ad

Thursday, December 22, 2022

Minum Kopi di Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor

Assalamualaikum semua. Ingat lagi tak mam pernah cerita yang kami pergi Lunch di Restoran Bendang Eco Ardence Shah Alam Selangor. Selepas tu dah beberapa kali mama pergi lunch sana. En hubby suka lauk-lauk kat sana sebab sedap dan fresh. Beberapa hari lalu mama ke sana lagi dan kali ni mama cuba pula Minum Kopi di Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor yang terletak betul-betul di hadapan restorannya.


Antara bahan yang digunakan. Nampak unik botol-botol ni kan..


Sebenarnya dah perasan coffee truck ni tapi tak kesempatan lagi nak cuba. Almaklumlah lepa makan nasi dah xde space utk kopi dalam perut. Ntah kenapa tetiba hari tu akhirnya ada space itu dan berjaya la mama membeli..

Minum Kopi di Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor

Inilah minuman yang kami order

3 air utk 3 orang. Yang cup panas tentulah untuk mama. Sejak sembuh dari covid kali kedua ni mama sentiasa diserang batuk sehingga sehingga ada satu masa tu sampai sesak nafas huhu..Mama kena tu waktu malam. Mujur tak panik.

Vanilla cream caramel untuk anak mama. Sedap air ni tak manis sangat

Mocha cocoa untuk en hubby. Mocha cocoa ni kami minta tanpa gula. Tapi org tu cakap sebenarnya  akan ada sedikit gula sebab dalam coklat dan cream. Sedap mocha cocoa ni tau

Hot Caramel latte untuk mama. Mama suka sangat cair ni rasa dia sebijik cam caramel macchiato ZUS. Tak manis sangat dan just nice. Cuma mama tak puas minum sebab cup dia mcm kecil la.. Korang kena sediakan cup besar pula lepas ni tau.


Creamy dan bubbly susu dalam caramel latte mama

Menu dan Harga Kopi di Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor

Berikut adalah Menu dan Harga Kopi di Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor

Harga yang pada mama berpatutan dengan rasanya yang sedap.

Maklumat Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor



Bendang Cafe Eco Ardence Shah Alam Selangor

Alamat: Berhadapan Restoran Bendang Eco Ardence Shah Alam

11 comments:

  1. 2 kali sy tgk betul2 igt kn truck tu sengetšŸ˜

    ReplyDelete
  2. cuaca tak menentu ni mmg ngam pekena kopi fuhhhh layannnn harga pun sm mcm kat tmpt lain

    ReplyDelete
  3. Oh ada trak kopi di luar. Ingat satu kedai.

    ReplyDelete
  4. semuanya nampak sedap. harga pun berpatutan.

    ReplyDelete
  5. eh murah lah harga coffee dengan frappe tuu kan, boleh laa kak ana pii nanti.. tq for sharing mama :)

    ReplyDelete
  6. Botol tu memang unik lah mama.. Cofee lovers memang akan suka lah kn.. ;)

    ReplyDelete
  7. Ingat memang sungguh ada bendang kat Shah Alam. mikir sekejap. Baguslah Mama, minum air panas cucaca-cuaca sejuk ni

    ReplyDelete
  8. kopi seperti ini saya kurang suka
    mending kopi susu atau kopi murni
    karena seperti ada gelebung2 gitu.
    ya maskipun nikmat jika di minum

    ReplyDelete
  9. ptg semlm baru coffee coffee dgn anak2.
    sib baik pagi ni baca entri Adda ni, tak la craving sgt :) hi hi

    ReplyDelete

Words of wisdom