Tayar Kereta Pecah - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Thursday, July 28, 2022

Tayar Kereta Pecah

Hari Isnin lepas mama ada urusan di Klang dan semasa on the wat pulang dari Klang tu tetiba mama terdengat macam ada bunyi pelik kat keluar kereta. Macam bunyi flapping. SO, mama terus suspect ada something wrong dengan taray kereta. Bila sekodeng melalui side mirror maka ternampak tayar belakang dah leper. Tayar KeretaMama Pecah rupanya.


Inilah keadaan tayar tu. Nampak botak dah tayar tu rupanya hihi.. Maka slow-slow kami bawa kereta ke kedai tayar terdekat. Bila google alhamdulillah ada 2 kedai tayar yang berdekatan iaitu dlm jarak 400m aje.


Kami pergi ke kedai pertama yang kami jumpa. Tayaria. Nampak rating ok no terus decide tukar tayar kat sini. 


Terus tukar 2 tayar. Alhamdulillah dah selesai dah. Mujur juga tayar ni pecah di area sini. Tak tahu lah kalau pecah masa ke Kedah jalan Grik tu macam mana. nauzubillah kan.


So far pengalaman berurusan dengan Tayaria memang menyenangkan. Walaupun mama menunggu dalam satu jam juga, tapi servis dia OK dan pekerja melayan dengan senyuman. Maka overall experience ok lah..

Jalan area Klang tu memang takcantik, byk bumper dan lubang. Adik ipar mama cakap tayar pecah mcm tu mungkin sebab kurang angin, bawa dlm keadaan tu lama-lama dia pecah..Ntah le..



14 comments:

  1. Allahu, malang tak berbau..syukur x jadi apa2, kedai tayar pun dekat..

    ReplyDelete
  2. nasib baik dekat dgn bengkel.. Alhamdulillah selamat semuanya

    ReplyDelete
  3. Aduhai..nasib x bawak laju kan...nauzubillah...mintak dijauhkan benda yang tak elok...lepas ni kena selalu check keadaan tayar sebelum mulakan perjalanan...

    ReplyDelete
  4. Nasib baik tiada apa-apa.

    ReplyDelete
  5. nasib baik tak bawa laju masa tu. syukur semuanya selamat

    ReplyDelete
  6. Ayah saya dulu marah betul saya tukar tayar tak tanya dia, kena mahal lepas tu tukar satu sahaja 😂 macam kena tipu pun ada. Padahal kedai tayar tu sebelah tempat kerja saya.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Selesai masalah.

    ReplyDelete
  8. Selamat. Risau jugak kalau jalan tak elok. Pengguna jadi mangsa nanti.

    ReplyDelete
  9. Trip ke Penang bawak kereta ni ke Mama? Syukur tak jadi apa2. Tayar tu dah nampak botak, kena selalu check keadaan tayar dan enjin kereta sebelum bertolak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujur tak melancong time ni carneyz.. ni kat selangor aje baru jadi last week. alhamdulillah

      Delete
  10. oh
    ya alloh..kok bisa sampai pecah ya itu bannya
    malahan robek itu

    ReplyDelete
  11. Allahu. Rezeki tu jadi di kawasan berhampiran kedai tayar. saya pun lama tak check tayar kereta ni

    ReplyDelete
  12. Mujur selamat dan settle dengan mudah. Yang penting, jangan terlalu panik dan fikir dengan baik bila dah terjadi.. Sy pernah kena.. Ada sekali tme tu sorang sorang balik kerja.. dah malam lak tu.. Sabo je ler... Mujur ada org benti tlg tukarkan dengan tayar spare.. Baru gerak kedai tayar besoknya... huhu

    ReplyDelete
  13. dah sampai masa tu sebenarnya.. pakai kereta macam ni la kan.. kena selalu selenggara

    ReplyDelete

Words of wisdom