Busy Bee June - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Thursday, June 30, 2022

Busy Bee June

Busy Bee June. June nama orang ke? Yang mama maksudkan ialah bulan June hihi.. Bulan June ni memang mama sangat busy sampai kena ada khidmat organizer untuk match the time/schedule. Busy tu bagus tanda kita ada banyak tugas dan takdelah membuang masa membuat perkara lain kan. Tapi kalau terlalu busy pun bahaya juga takut lari pertimbangan dan baan tak mampu nak tanggung.

Baca ni juga:



Calendar sape la ni kan. Tengah busy teramat tetiba ada pula training time management.. Memang kena pada masanya tu kan. Tu belum masuk lagi appointment dan meeting yg tak official


Sebenarnya mama dah mula busy sejak awal tahun dan semakin busy sehinggalah kemuncaknya bulan May-July. Mama ada 3 audit berlainan ISO, 2 trining berlainan ISO. Buat new ISO certification (tak setel lagi ni, tetiba ada masalah huhu) dan macam-macam office work. Tambah pula dengan 3 minggu berturut-turut ke Kedah sebab Misi Rescue Anak Dari Asrama dan juga masalah kesihatan kak ipar mama yang semakin merosot (2 kali panggil ambulan, masuk wad etc). 

Isnin baru ni mama bekerja sehingga pukul 12 mlm. Minggu ni badan dah mula rasa lemau dah start sakit tekak. Semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik buat mama. Nx week nak ke Kedah lagi.

Sebab tu mama tak berapa sempat sgt nak blogwalking dan komen2 blog korang. Minta maaf byk2 tau. Mama akan visit blog korang juga dun worry ye. Terima kasih kepada semua yang rajin singgah sini.Ada byk post tertunggk nak cerita tapi tunggulah mood rajin mama kembali ye.. Tu je nak cerita sebagai kenangan busy June mama.. Tataa korang.


9 comments:

  1. Semoga dipermudahkan buat Adda, jaga kesihatan..jangan jadi macam akak...banyak kerja sampai kesihatan tergadai...hehehe

    ReplyDelete
  2. moga dipermudahkan urusan sis.

    ReplyDelete
  3. Memang busy bee betul ni hehehee..

    ReplyDelete
  4. Gigih ulang-alik ke Kedah.
    Semoga dipermudahkan urusan. Inipun sempat juga kemaskini blog.

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan urusan mama. kalau saya, saya suka busy. tak busy nanti mulalah buat perkara lagha

    ReplyDelete
  6. busynya..moga dipermudahkan urusan...slow2 setelkan semua task tu. kalau penat, rest kejap...jangan pksa badan..

    ReplyDelete
  7. semoga dimudahkan dan dilancarkan

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan semua urusan Kak Adda..

    ReplyDelete

Words of wisdom