Joke untuk menghiburkan hati - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, November 30, 2011

Joke untuk menghiburkan hati

First of all, thanks ye bagi moral support. I feel better now. Dh boleh tgk baling kosong tu walaupon sekejapan ajer.. apapun life must go on.. aku dpt joke ni FB kalau tak silap.. kelakar abes.. jom baca.. sekadar hiburan time tgh tensen2 ni kan..

 

Situasi sebenar: Seorang nenek pergi ke kedai, membeli ubi dan dilanggar beca lalu mati ditempat kejadian.

 

Buletin Utama – “Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari”

 

Harian Metro – “Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan” ...

 

Utusan Malaysia – “Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?”

 

Harakah – “Kami tiada beca”

 

Malaysiakini – “Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah”

 

Twitter @NajibRazak – “Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat”

 

Blog Melayu paranoid – “Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca”

 

Ibrahim Ali – “Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!”

 

Pancaindera – “Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster.”

 

Mastika – “Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi”

12 comments:

  1. kihkihkih banyak versi tajuk cerita :D tu blom masuk versi tamil ngan cina lagi.hehe

    ReplyDelete
  2. hahahha.... gara2 pilihanraya dah dekat :)

    ReplyDelete
  3. mmg lawak la entry mama pipie kali ni hehehe ;)

    ReplyDelete
  4. nampak kan? kesimpulan.. orang malaysia memang kreatif!

    ReplyDelete
  5. haha..
    ini bakal terjadi kalau mama-syafi jd pngarang paper nnti:p

    ReplyDelete
  6. ya ampun adda..
    aku dah lalok nak tido tp ade ati nak tgk blog ko..
    skali...terbuntang2 mata ha..
    sabo aje lah..hahhhahaha..
    sape la punye idea nih...

    ReplyDelete
  7. artikel yang bermanfaat untuk meningkatkan kualitan keimanan kita,,

    ReplyDelete

Words of wisdom