Lunch di Restoran Tasik Raban, Lenggong Perak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Post Top Ad

Thursday, May 25, 2023

Lunch di Restoran Tasik Raban, Lenggong Perak

Lunch di Restoran Tasik Raban, Lenggong Perak. Dulu mama pernah cerita tentang mama makan di Restoran Tasik Raban Cawangan Ipoh di sini Lunch di Restoran Nasi Raban Masakan Kampung Ipoh Perak . Selepas tu mama berpeluang makan di kedai asal yang bebetul terletak berdekatan Tasik Raban itu sendiri. Ada beza ke antara 2 kedai ni? Jom baca sampai habis.

Lunch di Restoran Tasik Raban, Lenggong Perak

Jom tengok menu kami

Meriah kan.. macam-macam ada


Ada ikan, ada ayam

Ada daging








Ni antara lauk pauk yang dijual di sini. Mana lah kami tak rambang mata kan. Overall lauk-lauk sini memang banyak pilihan. Ikan bakar dibakar kat situ dan masih panas-panas. Kedai ni memang besar sangat dan tempat parking pun banyak. Harga berpatutan sangat. Tempat ni memang selesa sebab ada tempat solat, toilet dan juga ada burung tau. Ada air fountain kat tepi tu. Malas pula mama nak korek gambar hihi...



Ni la total harga yang kami bayar

Maklumat Restoran Tasik Raban, Lenggong Perak



Restoran Tasik Raban

Alamat: 33400 Lenggong, Perak

Waktu operasi: 11 am – 5 pm



15 comments:

  1. Makanan ada pelbagai jenis, nampak sedap dan kedai pun nampak bersih. Mesti ramai pengunjung kat restoran ni.

    ReplyDelete
  2. Sedapnya ikan bakar...teman org kuale pun tak pernah sampai sini..huhu...

    ReplyDelete
  3. sedap pula sy tgk ikan tu๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  4. Spesifik letak setiap harga makanan.

    ReplyDelete
  5. seronok nengok kedai banyak pilihan makanan gini

    ReplyDelete
  6. sedapnya ikan tuuu.. masak apa tu?

    ReplyDelete
  7. Nanti nak cuba makan kat sini, asyik dengar orang bercerita ja. Nie ada pulak kongsi kat sini.. harus kena cuba.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cawangan ipoh pn ada kak sue.. ok juga lebih kurang

      Delete
  8. oh serba makanan berlemak nih

    ReplyDelete
  9. Jelas ada harga tak takut nak cedok. Suka macam ni..

    ReplyDelete
  10. Kat Restoran Tasik Raban ni mmg meriah dengan lauk pauk…Rambang mata…

    ReplyDelete

Words of wisdom