First Time Minum Kopi di Maru Cafe MyNews - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Tuesday, November 1, 2022

First Time Minum Kopi di Maru Cafe MyNews

Assalamualaikum semua, harini mood blogging mama macam sudah menjengah. Mama dah start blogwalking. Semoga berkekalan lah momentum mama ni. Harini mama nak cerita tentag last week mama First Time Minum Kopi di Maru Cafe MyNews. Tengah jalan-jalan di mall tetiba en hubby ajak cuba kopi ni. Mama pun tak tahu MyNews ada jual kopi Maru ni. Katanya Maru coffee ni asalnya dari Jepun.

Baca juga


First Time Minum Kopi di Maru Cafe MyNews

Kat bawah ni minuman piihan kami anak beranak.

Cantik je cawan dia kan. 

Kat depan tu hot chocolate,  kanan hazelnut latte dan kiri caramel latte


Ni pula menu dia


Kesemua minuman ni memang kena di tekak mama. Chocolate tu pekat rasa koko dia dan mmg puas hati bila minum. Caramel latte fav mama tu rasa dia sedap macam ZUS so boleh la mama repeat lagi. Hazelnut latte pun sedap. Kitaorg minta taknak gula tapi ada rasa sedikit manis. Semua air tak terlalu manis dan terasa berkrim. Sedao. Harga pun OK cuma RM5.99 aje satu cup.

Mama beli di MyNews Utropolis Shah Alam. Mama tak sure semua cawangan ada jual kopi ni atau di cawangan ni saja.

Opps, ada satu perkara terjadi kat mama selepas minum kopi ni tau. Mama minum kopi ni dalam kul 8 malam, sudahnya mama tak boleh tido malam tu.. haha



14 comments:

  1. Apabila cakap coklatnya pekat, tiba-tiba hendak cuba. Nanti saya tengok MyNews di Melaka ada jenama Maru ke tidak.

    Selamat menulis di blog semula.

    ReplyDelete
  2. x semua branch ada menu yg variety mcm ni, my news yg dekat rumah MA...ada yg basic je...
    ok la kan..kena ngan harga & kena ngan tekak kita... he he he...

    ReplyDelete
  3. Wah.. Mengancam.. Nak cuba juga nanti.. Menarik nie..

    ReplyDelete
  4. Rasanya banyak MyNews ada Maru Coffee. Yang membezakan variety menu je

    ReplyDelete
  5. yang rasa coklat, itu mantap kayaknya

    ReplyDelete
  6. Akak memang seminggu sekali minum kopi maru...hahahah...itupun kalau betul2 stress dah

    ReplyDelete
  7. Maru ni sedap.. boleh dapat free kalau guna apps dia adda

    ReplyDelete
  8. kite geng kot minum kopi memalam x leh tido๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  9. Kat ganu belum ada lagi Maru ni, tapi banyak kedai kopi baru tumbuh macam cendawan lepas hujan. Jadi tiap minggu wajib beli latte

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap pulak kopi dari MyNews nie Adda, boleh lah Kak Sue cuba jugak nanti..

    ReplyDelete
  11. Saya takut minum kopi waktu petang atau malam. Sedangkan minum waktu pagi pun, malam yak boleh tidur heheheee.

    ReplyDelete
  12. coklat tu favourite..nak try jugak ni sebab harga pun murah tu..tapi semua mynews ada ke ni?

    ReplyDelete

Words of wisdom