Wordless Wednesday - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Wednesday, October 5, 2022

Wordless Wednesday

Rare dah nak dapat telur macam ni




28 comments:

  1. Rindu pula hendak makan. Susah jumpa.

    ReplyDelete
  2. my peberet ni kak, telur pindang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah agak mesti dana suka.. dana kan taste johor

      Delete
  3. Pembungkusnya tu paling nostalgia

    ReplyDelete
    Replies
    1. betuls mrs A, lama x dpt bungkus telur mcm ni especially kat KL ni

      Delete
  4. telur ajaib
    bungkusnya kaya game angry birds saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau di kampung2 dulu zman 80an byk bungkus mcm ni pak

      Delete
  5. Memang rare. Lagi rare kalau bungkus tisu. Hehe

    ReplyDelete
  6. Mengimbau kenangan zaman dulu punya kenduri kan..

    ReplyDelete
  7. Legend ni jadi kenangan. Masa kecil kalau parent nak g kenduri dah order siap siap bawa balik hehe.

    Nak pergi sekali tak muat sebab parent naik motor saja

    ReplyDelete
  8. saya kecik2 dulu biasa dapat telur rebus biasa je bukan telur pindang.. bekas kadang mcam yang ni kadang2 bungkus tisu merah lap tangan tu je.. tapi rasa rindu pulak nak merasa kenduri simple macam tu

    ReplyDelete
  9. Rindunya telur pindang. dulu2 klu pegi kenduri kat JB mesti akan bawak balik telur pindang.

    ReplyDelete
  10. sebelum buka post ammi nampak macam burger...lepas buka beriya ammi tengok apalah dia gambar pertama tu...tolo pindang rupanya

    ReplyDelete
  11. Nak buat la macam ni nanti masa majlis akak...balik macam dulu- dulu kan,...

    ReplyDelete
  12. comel bekas macam ni dah ada balik.. telur piindang kan tu?

    ReplyDelete
  13. klasik sgt ni..dapnye, telur pindang...makan lak ngan kicap..yum yum!

    ReplyDelete
  14. mak cik sy tgk sibuk cari sarung telur mcm tu...anak dia nak kawen bln dpn. dia suh sy cari. masalah sy tak tahu namanya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kat shopee try search nama sarung telur tradisi kotak

      Delete

Words of wisdom