Diserang Sakit Belakang Sampai Nak Tercabut Pinggang - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Thursday, September 29, 2022

Diserang Sakit Belakang Sampai Nak Tercabut Pinggang

Assalamualaikum semua, kalau korang perasan semalam mama ada blogwalking dan sempat juga visit semua peserta GA mama. Sebenarnya semalam mama MC sehari sebab diserang lower back pain yang bukan calang sakitnya.

Baca sini juga:



Mama ni memang ada masalah tulang belakang dan setelah keputusan x-ray dulu memang mama jaga postur badan dan pastikan tak angkat barang berat. Alhamdulillah dah lama tak kena hampir setahun lebih dah. Kali ni mama tetiba diserang sakit belakang ketika sedang isi air coway dalam bekas minuman kat rumah. Tetiba ada rasa sakit tu datang.

Hari pertama mama  masih OK lagi, boleh solat etc. Tapi masuk hari kedua tetiba nak bangun dari katil pun xboleh. Kalau salah position sikit aje, terus rasa sakit tiba2 yang sgt2 sakit menyerang dibahagian belakang mama sampai takboleh buat apa. Ini first time mama alami sakit yg teruk macam ni. Sejak semalam mama nak rukuk pun tak boleh dan terpaksa sembahyang duduk. Alhamdulilah harini kesakitan berkurang 10% dah boleh mencangkung walaupun masih tak boleh nak rukuk. Mama masih bergerak awkwardly dan langsung tak boleh nak tunduk. Duduk sakit, baring sakit, nak bangun dari baring lagi la sakit.

Harini mama pergi kerja juga xmau jumpa doktor takut doktor suruh pergi hospital. Huhuu seram.. Korang doakan mama cepat sihat ye.. Semoga sakit ini dapat menghapuskan daosa2 mama.. Amin.


36 comments:

  1. Allah... dapat bayang kan sbb pernah gak hadapi situasi lebih kurang camni... last time kena sakit camni rasa nya 3 4 thn lepas... harap2 x berulang lagi laaa... pape pun semoga mama cepat sembuh k

    ReplyDelete
  2. Allahuakbar. Kita baca pun dapat bayangkan sakit belakang tu camane. mmg bahaya klu selalu terhentak tulang belakang. harap mamapp cepat sembuh ye. klu tak tahan sangat kena jumpa doktor la kot.

    ReplyDelete
  3. Allahu mama. Saya doakan mama cepat sembuh. Hati-hati ye

    ReplyDelete
  4. Rasanya elok pergi hospital tapi faham tidak berapa seronok melalui prosesnya.
    Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  5. Semoga segera sembuh dah kembali sihat seperti sediakala.

    ReplyDelete
  6. semoga cepat sembuh,
    ciknur penah jga waktu angkat air dlm baldi konon nk bersihkan lantai. adoiiii tiba2 jd sakit sangat sampai nk tegak pun x boleh. mkn ubat thn sakit dan try urut baru ok

    ReplyDelete
  7. Slip disc ke Mama?
    Moga2 cepat sembuh 🀲

    ReplyDelete
  8. Sy sampai sekarang masi sakit belakang tp bukan sebab masalah tulang. Sampai skrg tak tahu punca sakit belakang sbb apa.. Apapun take care mama.. Semoga diberikan kesembuhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sometime kena tgk macam mana postur kita dan ada tak angkat benda berat

      Delete
  9. Allahu Adda.. ada kawan Kak Sue pun tetiba sakit macam Adda juga, tak boleh bergerak. Tapi lepas buat rawatan, alhamdullilah dah okay sikit nampaknya. Semoga cepat sembuh ya Adda..

    ReplyDelete
  10. ishhhh...pegi jelah clinic at least doctor boleh prescribekan dengan ubat anti inflamation ke... atau pain killer ke. jentik juga dia ni karang

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak grang nurse ammi ni hikhik.. jgn risau ammi ada ubat ni .. doakan cepat sembuh ye

      Delete
  11. syafakallah, semoga dipermudahkan urusan mama...

    ReplyDelete
  12. semoga mama cpt sembuh. kena terus jumpa doktor tu agar lekas pulih....

    ReplyDelete
  13. Moga cepat sembuh k.adda...sama lah kita kalau sebut nak gi hospital, terus rasa seram..sanggup tahan sakit..tapi kalau dah tak tahan sangat tu terpaksa serah diri juga lah..hopefully sakit belakang k.adda beransur elok..Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sama la dgn akak mmg penakut.. tgk macammana kalau ada improvement so tak perlu lah

      Delete
  14. Semoga mama cepat sembuh ya..
    Ibu pun ada masalah sakit belakang..
    Ibu ada ostphenia ntah macam mana nak eja x tau lah..
    Memang doktor bagi makan ubat kalsium..
    Kalau datang sakit belakang ni rasa tak selesa sungguh..
    Salam hujung minggu mama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga ibu aqi; pun sentiasa sihat ye.. kalau dah terkena tu mmg menanggung beberapa hari juga lah nak tunggu baik.. sebab tu selalu beringat tak boleh angkat berat..

      Delete
  15. terima kasih semua atas doa.. amin ya rabbal alamin. setakat harini alhamdulillah ada improvement 70%

    ReplyDelete
  16. take care sis, saya pernah mengalaminya. sakit yg amat sakit. saya pergi berurut cara yang kat point2 urat tu, alhamdulilah dh ok sekarang

    ReplyDelete
  17. moga cepat sembuh tau, sakit belakang jangan main-main seksa diri nanti

    ReplyDelete
  18. Allahuakbar
    Try makan produk shaklee
    Pm rabia ya

    ReplyDelete
  19. semoga cepat sembuh, kalo teruk sakit sgt sila ke hospital ye., takut nnti makin teruk jadinyer., huhuhu

    ReplyDelete
  20. Semoga diberikan kesembuhan buat Kak Adda dan kesihatan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
  21. Allahu..semoga yang baik2 aje buat adda....jaga diri..jgn kerja berat sangat

    ReplyDelete
  22. Allahurabbi..semoga diberi kesembuhan segera ya mama..

    ReplyDelete
  23. wei..pergilah buat check up semula.. risau pulak aku baca

    ReplyDelete
  24. Aisemen Mamapipie, bukan ringan bekas air coway tu... Previous ofis akak guna tu dulu, memang perit menggolek & mengangkut benda tu. Semoga cepat sembuh ya.

    ReplyDelete
  25. syafakillah... jgn buat kerja berat2 tau...

    ReplyDelete

Words of wisdom