Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger (Sticky post sehingga 5 Mei 2020) - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, May 5, 2020

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger (Sticky post sehingga 5 Mei 2020)

Ini adalah Sticky post sehingga  5 Mei 2020. Assalamualaikum semua.. memang hajat mama nak buat segment di musim perintah berkurung tapi tak berkesempatan. Baru sekarang mama sempat nak lancarkan segment ni. Memandangkan PKP pun sudah dilanjutkan selama 2 minggu lagi sehingga 28 April, maka marilah semua memeriahkan Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger ini..








Memandangkan masa PKP ni ramai betul yang masuk blog mama untuk search resepi dan mama sendiri pun dah ketandusan idea nak masak apa kat rumah, sebab tu la tiba-tiba datang idea buat segment ni. Sambil check penyertaan korang, boleh juga mama timba idea nak masak apa. Lagi pula Ramadhan akan menyusul, so memang sesuai la nak survey resepi dari sekarang.

>> Senarai Peserta Di Sini <<



Tanpa melengah masa, jom kita lihat apa syarat-syarat penyertaan..

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger 


Syarat-syarat penyertaan:

1. Mestilah blogger yang mempunyai akaun bank Malaysia (senang nak bank in hadiah)
2. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com & https://cariblogger.com di dalam bloglist korang
4. Pilih satu resepi dalam blog korang yg korang nak share dgn mama dan paste perkataan beserta link ni di bawah post resepi korang tu.
Boleh copy html link tu di sini:



5.. Buat satu blog post penyertaan dan pastikan dalam post tu ada banner di atas dan link ke post ini. Letak link resepi korang tu dlm post penyertaan ni.
6. Tinggalkan link penyertaan korang di bahagian komen pust ini. Tu je,, Senang kan.

Tarikh tutup penyertaan pada 5 May 2020 10 May 2020


P/S: Kalau korang takde entry resepi dalam blog, jangan risau, korang boleh ambil mana-mana resepi dalam blog mama dan letak dalam post korang. Jangan lupa letak credit utk mama tau. Resepi mama di sini








Dari semasa ke semasa mama akan random pilih resepi peserta dan share dalam blog mama ni. Jangan risau nanti mama akan credit pada owner nanti. Mama akan senaraikan nama peserta mengikut link resepi di blog mereka. So, bolehlah kita tengok-tengok resepi yang ada dalam segment ni kan.. 

Hadiah:

4 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan memenangi RM 50 setiap sorang. Mama akan buat undian, insya Allah.

Pertambahan 2 Hadiah so total pemenang adalah 6 orang.  Hadiah tambahan boleh lihat di sini


Jemput ye sama-sama memeriahkan segment ni. Good luck semua!


Copy html code ini untuk post penyertaan korang.



125 comments:

  1. Ok jgk segmen ini mamapipie. Ramai yang dah ketandusan idea nak masak time PKP nie hehehe. Moga meriah sambutannya nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama la tu ketandusan haha...jemput join shima

      Delete
  2. Kalau buat post baru share resepi untuk join segmen ni boleh ke mama? Atau hanya valid untuk blog yang memang dah ada post resepi sahaja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh guna post baru Dan post lama pun boleh. Kalau xde idea Boleh buat post baru ambil.resepi mama pun boleh Zatil..

      Delete
  3. menarik, kak ana banyak entri resepi ni, in shaa allah nanti free kak ana join naa )

    ReplyDelete
  4. Done join mama :)

    https://theninjablogging.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta Zatil tinggalkan link Resepi Kat sini.. tq ye

      Delete
  5. Sha joint kak Adda..
    https://kasihkuamani.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sha.. penyertaan diterima good luck ye

      Delete
  6. Menarik nih kak, cumanya dana takde twitter kalau follow kat ig je blh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Dana.. jgn lupa letak Kat bloglist fu

      Delete
  7. Tq Sha Dan Zatil nanti mama terjah yr. Baru balik kerja Ni x sempat tgk blog LG. Tq for joining. Ajak krngkawan join

    ReplyDelete
  8. Done join

    https://www.mimiazirah.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mimie.. penyertaan diterima.. good luck ye

      Delete
  9. Wow menarik ni. In shaa allah bole join juga 😋

    ReplyDelete
  10. saya join

    http://zzzyy.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung_15.html

    ni link resepinya,
    https://zzzyy.blogspot.com/2019/05/acar-timun.html


    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Shirven.. sedap acar timun tu. Good luck ye

      Delete
  11. Om join...

    http://www.ombakbergigi.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslm OM, minta tolong copy & paste link makanan tradisional mengikut syarat no 4 seperti dalam post blog mama. letak di resepi OM ye. TQ OM

      Delete
  12. join https://www.sheilainspire.com/2020/04/adsbygoogle-window.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslm sheila.. kat mana bloglist sheila ye. Kena letak blog kami di bloglist dan sila bagi mama link utk resepi sheila..

      Delete
  13. assalamualaikum.. Dilah join juga ya..
    http://www.ceriteraibu.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
  14. Ookay, nanti kita nak juin gak Mama hehehehe banyak nau kan simpan resepi, ini kali kita kuarkan satu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jemput la ye sis Lin.. Tak rlok simpan resepi bagus2.. Kasi share sikit

      Delete
    2. Baru perasan, kita takde bloglist laa pulak nak ikut syarat tu, adeiii..

      Delete
  15. Nak join kak adda. Nanti syu siap, tepek link sini ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mamy Syu join Segment mama.. good luck ye

      Delete
  16. assalamualaikum mamapipie.
    aida join. kalau tersalah cara join, inform ekk.
    bismillah :)
    https://www.adianiez.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. one thing to inform, aida xde akaun twitter :)

      Delete
    2. It's ok Aida.. tq join segment ni ye.. good luck tau

      Delete
  17. bismillah..twitter dh tk pakai dah tau..

    saya join smbil share resepi daripd mama sendiri..hheheheeh

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cuya pilih resepi mama.. tapi cuya kena copy resepi mama.dlm post cuya Tau. Then letak link seperti yg tertulis Dlm no 4..

      Delete
  18. Kak Adda, saya join ye.. ;)

    https://nurasyiqin201.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq syiqin support segment mama.. good luck ye

      Delete
  19. Insyaallah, free nanti maq nak join ye. Segmen menarik ni :)

    ReplyDelete
  20. Done joined :)
    https://www.anajingga.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq AJ support segment mama...good luck ye

      Delete
  21. https://norminieza.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ciknor support segment Ni.. good luck ye

      Delete
  22. saya join

    https://penselduabee.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Radhia support segment Ni.. good luck ye

      Delete
  23. menarik, good idea... in sha Allah nanti join.

    ReplyDelete
  24. https://chea94.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    resepi: http://chea94.blogspot.com/2020/04/masak-lemak-cili-api-negeri-sembilan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq atiah support segment mama.. tapi mama minta masukkan cariblogger Dlm bloglist atiah ye

      Delete
  25. In shaa Allah segmen ini dapat sambutan yang menggalakkan

    ReplyDelete
  26. Okay mama,,cuba cek ni..\

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
  27. http://www.opzzpinky.my/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html?m=1

    ReplyDelete
  28. Join sini!

    https://www.farhanajafri.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    Resipi : https://www.farhanajafri.com/2020/04/resipi-kueytiaw-ladna.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq farhana support segment mama.. good luck ye

      Delete
  29. Bismillah.. Lea join..

    https://www.leaazleeya.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung-by-mamapipie-cariblogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Lea support segment mama.. good luck ye

      Delete
  30. Hai Mamapipie,
    Saya joint segment share resepi perintah berkurung, tapi tak dapat melengkapkan arahan 4. Maaf ye tak berapa pandai heheheeee. Blog link saya di sini:
    https://salamisimon1.blogspot.com/2020/04/mee-rebus-daging.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf Amie kena letak cariblogger Dlm bloglist Dan buat satu post entry Dan letak banner di post tu . Tapi serous new rebus daging tu nampak sedap

      Delete
    2. Saya cuba perbaiki, maaf juga kalau masih tak sempurna.
      https://salamisimon1.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

      Delete
    3. It's ok Amie.. tq Tau. Cuma.krna letak cariblogger d bloglist je

      Delete
    4. ok mamapipie... dah bubuh cariblogger.

      Delete
  31. Hana rasa kerdil nak join sebab tak reti masak sangat hahah.. but demi memeriahkan segment nanti Hana join Inshaallah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa Hana mama pun masak simple2 je pandai

      Delete
  32. Fiza joined :)

    https://faizzahamir.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq fiza support segment mama.. good luck ye

      Delete
  33. done join mama

    https://munirahmohdhasan.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq muniraah.. cuma mama tgh Cari bloglist munirah x jumpa.pula..manti bagitau mama.ye

      Delete
  34. mia joinnnnnnn...

    https://www.mialiana.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Mia support segment mama.. good luck ye

      Delete
  35. Done joinn sorry kak rabia lambat join

    https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2020/03/pizza-by-rabia.html

    ReplyDelete
  36. kak clik yg ni


    https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2020/03/pizza-by-rabia.html

    ReplyDelete
  37. Join
    https://iehahfarihah.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq iehah support segment mama. Good luck ye

      Delete
    2. Tq iehah penyertaan diterima good luck ye

      Delete
  38. Hai, Mamapipie. Saya join segmen ni. Cuma tak dapat follow twitter sebab takde akaun twitter.

    https://inspiringsharing.blogspot.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe jannah.. tq join Segment mama.. good luck ye

      Delete
  39. Salam Mama .. KakYa join ..
    https://www.akifimtiyaz.com/2020/04/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck Lya.. tq support segment mama

      Delete
  40. Macam best je kalau join ni..sempat lagi ni..

    ReplyDelete
  41. Nampak macam best je pertandingan ni...

    ReplyDelete
  42. meriah nya penyertaan. inshaAllah nanti singgah lagi sini =)

    ReplyDelete
  43. Ok, join

    https://www.ciktie.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ciktie Audi join segment mama.. good luck ye

      Delete
  44. aiman join :)

    https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa peserta lelaki pertama join segment mama.. tqvm Aiman.. good luck ye

      Delete
  45. Nieyl join...

    https://www.nieylanadia.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nieyla support segment mama.. good luck ye

      Delete
  46. done cik ash join

    https://www.cikash.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung-mamapipie-dan-cariblogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik Ash support segment mama.. good luck ye

      Delete
  47. https://www.bondezaidalifah.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    Saya dah join

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq bonde support segment Saya.. good luck ye

      Delete
  48. Salam kenal mama, saya join juga segmen ni
    https://www.mysarahstories.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Sarah.. tq join Segment mama.. good luck ye

      Delete
  49. Wah bestnya. Nak jugak lah mama.hehe

    ReplyDelete
  50. Iza Dan Sofia jgn lupa join cepat2 tinggal lagi beberapa.hari je Ni.. jemput la

    ReplyDelete
  51. Join. Harap sempat masuk senarai 😊

    https://ejulz.blogspot.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ejulz join segment mam.. good luck ye

      Delete
  52. Last minit baru nak join. Hehe

    https://www.aienienka.com/2020/05/segmen-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
  53. Salam mamapipie..

    Saya join yer =)

    https://izahafizah.blogspot.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq izafiza join Segment mama.. good luck ye

      Delete
  54. Salam mamapipie...saya join....

    https://yamanaimy.blogspot.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
  55. join! support hehhee

    http://www.sayidahnapisah.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
  56. available lagi ke ni? hehe saya join

    https://silahhassy.blogspot.com/2020/05/segment-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq silah hassy join Segment mama.. good luck ye.. sempat lagi nak join dun worry

      Delete
  57. Boleh.. sempat lagi join. Tgh malam Ni tarikh tutup..

    ReplyDelete
  58. join ye :)

    https://tiaarasapphire.blogspot.com/2020/05/segmen-share-resepi-perintah-berkurung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tiara join Segment mama good luck ye

      Delete

Words of wisdom