Korang dah claim 1GB FREE internet data hari ni? Cara nak claim 1GB FREE internet data mengikut Service provider - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Wednesday, April 1, 2020

Korang dah claim 1GB FREE internet data hari ni? Cara nak claim 1GB FREE internet data mengikut Service provider

Korang dah claim 1GB FREE internet data hari ni? Cara nak claim 1GB FREE internet data mengikut Service provider. Assalamualaikum semua, sempena PKP alhamdulillah cellphone service provider memberikan kita FREE 1 GB pass setiap hari. Pass ni boleh guna dari pukul 8pagi - 6 petang. Bagi mama ia amat membantu sebab time ni kita tengah Work From Home. Macam pagi tadi mama meeting bersama bosses menggunakan aplikasi Zoom menggunakan data plan. Mama prefer guna data plan sendiri berbanding wifi rumah sebab ia lebih stabil, takde lagging. So, membantu free data ni. Korang dah claim 1GB FREE internet data hari ni? Tau tak caranya? mari mama share cara nak claim 1GB FREE internet data mengikut Service provider.










Semalam mama terima sms dari Maxis. TQ Maxis mengingatkan mama untuk request free data ni.. Terus mama apply dan dapat. Inilah sms nya:
FREE Internet for you to Stay Home Stay Connected! Redeem your daily FREE 1GB on Maxis App @ https://mymaxis.page.link/app from 1 Apr onwards during the MCO period. Pass is valid from 8am to 6pm. Just click on your data balance, click on Get More Data, select FREE 1GB/ Day Pass under Time Based Pass to redeem. 

Cara nak claim 1GB FREE internet data mengikut Service provider

Maxis

Untuk pelanggan maxis postpaid, prepaid etc, mudah aje caranya.. Korang hanya perlu pergi ke Maxis apps korang dan select "Get More Data"

Ni plan mama.. data plan mama sebenarnya byk lagi tapi mama guna jimat2 juga mana tau tetiba ada apa-apa kan


Pilih 1GB tu, kalau tengok kat situ tak perlu bayar pun. So, selepas select tu, maka kita pun akan dapat free 1GB data
Dapat sms sebagai pengesahan. Kalau nak dapat data FREE ni untuk hari-hari seterusnya korang kena repeat perkara yang sama setiap hari untuk activate ni ye


Digi

Step yang sama perlu dibuat menggunakan Digi apps









Celcom

Tak perlu buat apa-apa, data korang akan terus automatik masuk. Wah, untung orang yg guna celcom.


U Mobile

Untuk Pengguna Prepaid - Dail *118*6# kemudian pilih Special Offer

Untuk Pengguna Postpaid - Dail *118*7# kemudian pilih Special Offer

Mama dah buatkan untuk Syafi dan ayahnya yang guna U Mobile. Untuk prepaid takde masalah tapi untuk post paid macam ada masalah

Postpaid
Taip ni

Bila select special offer, keluar error di bawah

Ayoyo what happen.. Mama suspect handphone ayah Syafi ada  masalah..

Di bawah ni prepaid punya takde masalah pula


So, korang dah aktifkan belum free data ni? Jom lah sama-sama guna kemudahan yang diberikan ni.. Please Stay home and be safe semua


22 comments:

  1. alhamdullilah pada yang dapat.

    ReplyDelete
  2. saya dah claim! seronok pakai yg free walaupun mmg register postpaid internet...kan.

    thanks atas perkongsian. stay at home and take care ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain MCM bila DPT yg free ni Kan X Sama dgn data yg melambak Kita punya Tu haha

      Delete
  3. Replies
    1. Oo ye ke.. sebab dh unlimited ke

      Delete
    2. ooo 3 april baru masuk, unifi bagi 999GB hotspot kuota kepada mobile postpaid plan..available sampai 1 mei

      Delete
  4. sob sob tak dapat claim fon dah mati.. haha

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, dah claim..terus update blog..haha..data wifi dah habis..

    ReplyDelete
  6. Rezeki jangan di tolak.. staysafe dan stayhome smeua

    ReplyDelete
  7. tak claim lg kak, sb nama husband postpaid ni..husband kena settle kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke.. boleh aje nape as masalah ke dgn postpaid linda

      Delete
  8. saya guna celcom tetapi sepanjang hari duduk ofis..

    data tak pakai sebab guna wifi ofis

    tapi best .juga Celcom bagi secara auto

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr h keje ye tetiap Hari.. Jaga diri bebaik ye

      Delete
  9. saya pengguna celcom. huhuhu...

    ReplyDelete
  10. dah claim.. Sha guna tunetalk.. senang je.. hantar sms dan tunggu 1gb masuk..sekali buat je..

    ReplyDelete
  11. saya celcom dapat 1GB. tapi xguna sangat data masa pkp..duduk rumah guna internet rumah

    ReplyDelete

Words of wisdom