Resepi Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Saturday, October 17, 2020

Resepi Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina

Assalamualaikum semua.. Mama ni salah sorang follower Cikgu Azlina. Memang seronok sangat tengok resepi dan celoteh Cikgu Azlina ni. Baru-baru ni mama terminat nak buat salah satu Resepi Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina yang dikongsikan dalam FB beliau. Resepi Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina.








Satu perkara yang mama puji tentang Cikgu Alina ni ialah dia tak pernah kedekut ilmu. Mungkin kerana itulah Allah sentiasa murahkan rezekinya. Mama tepek Resepi Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina kat sini dulu sebab kalau ada masa nanti mama nak cuba buat. Senang dan confirm sedap ni..

Resepi Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina.. Sedapnya alahai. Sumber: FB Cikgu Alina

Resepi Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina

Cara buat Cookies Hazel Nutella Viral Cikgu Azlina:


  • 500g butter(pakai pure butter)
  • 2 cawan gula perang(300-350g )
  • 1 sb esen vanila
  • 2 biji telur 


Tambah kan:

  • 3 -5sb sb nutella
  • 3/4 cawan minyak( mak guna minyak canola) minyak biasa pn boleh xpe 
  • kacau
  • tambah 3 sb serbuk koko(sudu makan)
  • tambah kan 1 cawan tepung jagung(100g)
  • 2 cawan nestum kacau lg(160g)









tambah

  • 1sb emplek
  • 1sb baking powder
  • 1sb cream off tartar
  • 1sk soda bikar bonat
  • plus 5 cawan tepung gandum(500g)
  • uli
  • tambah 3 cawan kacang
  • 2 cawan coklat chips siap
  • perap dalam peti 30 mnt
  • keluarkan biar sekejap.Boleh dah masuk piping beg
  • bakar 150 masa 25-30 mnt

Nampak macam senang cuma kena cari lah bahan-bahan tu.. Mama nak cuba buat nanti.. sesiapa yang dah penah buat share la mcm mana rasanya kukis ni ye..


Sumber: FB cikgu Azlina

22 comments:

  1. banyak juga bahannya.. tapi nampak sedap biskut tu... nak try....

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaa. nampak macam senang tapi banyak juga bahan dia..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bahan semua dah ada senang la nak buatnye kan

      Delete
  3. salam.. puan nak tanya, saya mencari puan punya facebook link.. takde ke facebook, instagram puan punya link..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.. boleh refer di sidebar sebelah kanan.. mama ada share socmed di bahagian OWNER

      Delete
  4. macam senang nak buat, tapi kalau saya buat belum tentu jadi ni hahaha

    ReplyDelete
  5. Best ni pandai buat cookies. Boleh makan selalu.

    ReplyDelete
  6. Biskut2 cmni dekat rumah ummi mmg laku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ammi.. sedap kudap2 kan . tau2 dah abis je

      Delete
  7. nampak menyelerakan sangat cookies tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat tempting sebab tu mama nak try kalau ada masa nanti

      Delete
  8. Seronok tengok orang pandai buat biskut. Tapi Safiena cuma pandai makan je hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat biskut senang safiena.. buat kek mama fail haha

      Delete
  9. Fuh, nampak sedap biskut ni ��

    ReplyDelete
  10. Best nya...sedap, terima kasih atas resepi ini

    ReplyDelete

Words of wisdom