Busy Tahap Gaban - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, February 26, 2020

Busy Tahap Gaban

Busy Tahap Gaban.. haha lama mama tak guna ayat ni. Yes.. indeed mama memang tengah super supreme super busy tahap cipan since last week. Kebizian mama akan berlanjutan sehingga the whole next week huhuu..







Ginilah resmi org makan gaji macam ni. It's ok mama suka dengan kerja mama.. full time working mom and part time blogger.. buat masa Sekarang ni mama suka dengan kehidupan mama. Sejak mama mula aktif semula berblog sejak 2 tahun ni mama terasa happy walaupun busy.

Bila tengok gambar ni terasa macam Dalam kepala mama pun macam ni. Serabut sungguh. So many things to do sampai tak tau nak but mana dulu. Semua kena setel this week dan next week.

That's why mama nk Minta maaf sebab agak kurang blogwalking sejak seminggu lepas. Mujur juga semua peserta giveaway mama telah berjaya mama terjah. Kepada yang taknmemenuhi syarat tu sila betulkan segera ye. Dan kepada yang yang  join Tu korang tunggu apa lagi.. jemput la join tau..

Nak cerita ke keje apa apa yg busy sgt Tu.. ok mama cite sikit la.. mama ni Kan sebenarnya duk Dalam 2 department. Dan Bulan dua ni colleague mama Yang buat keje bersama dengan mama telah berpindah jabatan..so mama kena buat tugas QMR. 







Last week training iso audit utk auditor baru, habis training esokny terus buat opening IQA Dan mama pula jadi lead auditor. Selain dari jadi auditee utk 2 dept mama jadi auditor juga utk 2 dept sebab cover kawan yg Ada hal.. 

Pada masa yang sama  kitaorg tengah nk dapatkan lesen Dari KDN Yang Akan dtg audit next week. Kena ada preparation juga Tu. Closing audit this week dan terus kena fokus prepare report utk management review yg Akan dibuat next week juga. Belum lagi campur kerja rutin yg skrg tgh byk job high kualiti..tak cukup kaki tangan kepala badan semua nk kejar masa.. ni semua gara-gara COO mama.yang insist taknk tukar tarikh semua nak buat segera..

Hee.. sori ye kalau korang pun serabut baca post mama.. at least leg juga mama bila dapat Bebel kat sini..

Hopefully mama dapat announce pemenang pada 5hb Mac nanti. Tapi tarikh tu mama busy juga. Last day management review. Mama.yg jadi organizer and everything.. takpelah ye kalau tak sempat mungkin mama announce lewat sikit nanti.

Tq layan post mama ni. Mama tak harap korang baca post serabut ni haha.. sori kalah dah buat korang pun serabut macam mama. ok ttaanak buat keje..

19 comments:

  1. Kalau ada rezeki join and menang GA mama ni dikira dapat hadiah birthday dah ni.

    ReplyDelete
  2. Baca juga. Harap segala keserabutan tu dapat diselesaikan dengan baik.

    ReplyDelete
  3. Busy betul Adda ya.. tak apa, paham ja Adda. Kak Sue pun kadang busy, serabut dapat luah lega rasanya. Apa yang penting kita happy dengan life kita walaupun busy tahap gaban kan. Tak lama lagi giliran Kak Sue lah pulak busy tahap gaban.. hehehe.. busy susun order..

    ReplyDelete
  4. duh, busy betul la mama.. Semoga semuanya dipermudahkan ya Mama. ^^

    ReplyDelete
  5. Adoiii! baca aje pun dah terbayang busy sangat kerja Mama tu.
    Nak buat audit atau nak di audit banyak dokumen nak kena sediakan huhuhu...

    ReplyDelete
  6. Huhuhu..ummi bz jugak.baca mama bz jadi berdouble bz.hehe

    ReplyDelete
  7. Baca entry mama ni... saya pun serabut.hahaha... apalagi empunya badan... moga semua cepat selesai ya mamapp

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan urusan buat mam.. :)

    ReplyDelete
  9. Sibuk, sibuk juga.
    Harapnya mama dapat rehat yang cukup. Don't want to get sick now, don't we?

    ReplyDelete
  10. dulukan kerja hakiki dulu kak, blog dan kawan-kawan ni faham, bila dah free nnti boleh jenguk kak... apa pun please take care dalam kebizian tu ye kak

    ReplyDelete
  11. Wah.. minggu sibuk ini ye kak adda..

    ReplyDelete
  12. busy betul tu,mama..moga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete
  13. Sama la ngan akak Adda, ni nak pindah level plak..tgh tunggu confirmation je ni

    ReplyDelete
  14. JM salute tau..dalam bizi tahap gaban tu mama still eh share cite kat blog..JM ni yg x berapa bizi ni..aduss..bukan tak de masal nak tulis tapi MALS..betul org ckp ek..nak seribu daya tak nak seribu dalih ihih..Ohh mama ni salah sorang Auditor ke..JM faham bagaimana tahap kebizian seorang auditor tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq JM.. percaya atau Tak sebenarnya bil kita super bizi Kita akan jadi lebih efisien sebab Kita akan buat keje lebih laju Dan pasang strategy utk setelkan segera semua nya..buat yg priority Dan yg Penting dulu.. then tetiba Kita akm Rasa lega Dan Boleh juga buat mcm2 lagi.. mama Ni auditor Dan juga lead auditor huhuu.. mmg bizi

      Delete
  15. Samalah kak. Kalau busy saya suka cakap busu tahap gaban. Kah!

    ReplyDelete
  16. semoga dipermudahkan segala urusan mama. fighting! ^_^

    ReplyDelete
  17. Hujung bulan memang busy kot. Saya pun kalau hujung bulan penat berganda-ganda. Tapi Alhamdullilah semuanya setel juga.

    ReplyDelete

Words of wisdom