Result UPKK 2019 dah keluar - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, December 18, 2019

Result UPKK 2019 dah keluar

Result UPKK 2019 dah keluar. Result UPKK 2019 sudah boleh disemak sejak pukul 11 pagi tadi. Boleh baca cara nak semak di sini [ Keputusan Peperiksaan UPKK 2019 Bermula 18 Disember 2019 - Cara Membuat Semakan ]. 







Alhamdulillah result anak mama yang seorang ni dapat straight A. Tahniah buat anak mama.


Mula-mula mama nak buat semakan di http://semakan.islam.gov.my  je tapi kena masukkan no mykid dan no angka giliran baru boleh lihat keputusan. hmm.. memang mama tak tau no angka giliran Syafi. So, mama check menggunakan SMS je lah.

Check Keputusan UPKK menggunakan SMS






Maka, mama cuba check melalui SMS pula
  • mama taip UPKK (jarak) (No Mykid) dan SMS kepada no 15888. 


Hanya selepas 22 minit baru ada jawapan. Mungkin sebab line congested ramai sangat yang check result. Alhamdulillah result anak mama OK. Sebenarnya mama takde lah push sgt nak straight A, asalkan dia dah berusaha buat yang terbaik dah syukur. Tahniah buat semua anak-anak yang ambil keputusan UPKK hari ni walau apapun keputusan diorang dah cuba yang terbaik.

Dan, tahniah buat anak mama. Harap lepas ni dia lebih bersedia untuk peperiksaan UPSR dan PSRA untuk tahun depan. PSRA jauh lagi susah dari UPKK kan..

Teringat dialog antara mama dan Syafi semalam
Mama: Agak-agak UPKK Syafi dapat berapa A?
Syafi: 7A 1B
Mama: Aik.. nape 7A aje?
Syafi: tah..

Haha.. ignorant boy..

Tadi mama call dia beritahu result. Jawapan dia "Yeahh"
Memandangkan result hanya boleh ambil di sekolah bermula pukul 3 petang ni maka esok pagi je la mama bawa Syafi pergi ambil di sekolah nanti..


10 comments:

  1. congrats Syafi...
    ammi pun tadi tunggu hampir 25 minutes...and samalah tak ingat gak nombor giliran nak check online

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah tahniah syafii... Tahniah mamanya juga :)

    ReplyDelete
  3. Tq semua.. tetap berbangga walau apapun result yg keluar. Usaha yg paling penting kan

    ReplyDelete
  4. tqtq aunty2 semua.. tadi ambil slip keputusan di sekolah. Total 8 orang dapat 8A. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah gahniah syagi dapat keputusan yang baik

    ReplyDelete

Words of wisdom