Makan Nasi Kandar Melayu di Restoran Nasi Kandar Melayu Apollo @Railway Kajang Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, December 30, 2019

Makan Nasi Kandar Melayu di Restoran Nasi Kandar Melayu Apollo @Railway Kajang Selangor

Semasa on the way balik ke Shah Alam dari Hotel Resort Bangi, kami sekeluarga telah pergi Makan Nasi Kandar Melayu di Restoran Nasi Kandar Melayu Apollo @Railway Kajang Selangor. Susah nak cari nasi kandar melayu so bila jumpa kedai ni kenalah singgah dan rasa.








Baca juga link di bawah..


Nasi  kandar mama. Set daging hitam

Nasi dengan ayam Goreng.  Mesti lauk Ni me utk anak mama tu

Nasi ayah Syafi . Mama Tak ingat sama Ada ni set  ayam masala atau kambing masala

Air kami.. teh ais, nescafe Dan teh o ais limau

Tambah Sambal sotong pula. Smbal spring Ni sedap juga

Konaep beratur ambil Nasi kandar Ni agak lambat juga

Susunan lauk-lauk

Ni harga yang kami bayar.. not bad juga kan


Enjoying the food. Boleh tengok kawasan kedai Ni luas Dan selesa. Siap Ada Tempat untuk budak main lagi. 

Pengalaman Makan Nasi Kandar Melayu di Restoran Nasi Kandar Melayu Apollo @Railway Kajang Selangor






Overal experience makan kat sini memang recommended. Tempat makan sangat luas dan parking pun banyak. Dari segi makanan ok sedap. Ye lah jarang nak jumpa nasi kandar melayu kan/ Cuma, kalau nak improve sikit mungkin dari segi servis di kaunter yang agak perlahan espescially kalau orang tgh ramai sebab sistem beratur dan ambil lauk dalam satu laluan sahaja.

Tempat ni bersebelahan dengan landasan komuter mungkin sebab tu nama dia @railway. Masa tengah makan beberapa kali komuter lalu. Seronok budak2 tengok komuter. Kat bawah ni alamat restoran.


Restoran Nasi Kandar Melayu Apollo @Railway

Alamat: Jalan Reko, Kampung Sungai Tangkas, 43000 Kajang, Selangor
Waktu perniagaan: Di buka setiap hari  24 jam
Telefon: 012-903 7602

20 comments:

  1. Fuh murah je....tapi makanan sedap..saya kena rm120..sotong dan udang...di nasi ganja...aduh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama x penah makan lagi Nasi ganja teringin la juga.. berbaloi x bayar mhal?

      Delete
  2. terliur nengok, lagi-lagi tang ayam gorengnya dan dia punya bendi tu dana suka sebab ranggup...
    yang suami akak tu kambing masalla kot, sebab perasan dia punya tulang yg 4 segi tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye out kambing massala.. sedap Kan bendi rangup

      Delete
  3. Nasi kandar dengan daging hitam tu mavelas sangat..

    ReplyDelete
  4. Nasi kandar melayu pun best sedap juga 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahan umi rasanya x sekiat Kari mamak

      Delete
  5. Nampak sedap2.
    harga pun ok.
    kat bil tu tulis kambing masalla

    ReplyDelete
  6. Ya allah sedapppnyaaaa harga pun berpatutan makanan pun sedapp..

    ReplyDelete
  7. Sedapnya Nasi Kandar ni kak. Meleleh air liur dak Mimi tengok

    ReplyDelete
  8. belum sempat lagi makan nasi kandar waktu ke KL hanya nasi lemak je dengan teh tarik

    ReplyDelete
  9. perghh terliur tengok nasi kandar niii..

    ReplyDelete
  10. Suka makan nasi kandar tapi itulah jenis tak suka sangat kuah banjir, kalau dapat kuah banjir tu boleh potong selera. tapi itulah nasi kandar style kan.

    ReplyDelete
  11. mungkin restoran ni kena improve buat stail mamak, diorang yang cedokkan lauk apa kita nak. memang pantas.

    ReplyDelete
  12. ya Allah.
    sedap nyer !!!
    moga dia dpt perbaiki la dan tingkatkan mutu layanan.
    kalau ramai sgt, beratur panjang, letih gak customer, kan.

    ReplyDelete

Words of wisdom