Gold Coast Morib International Resort - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, January 23, 2018

Gold Coast Morib International Resort

Mama baru pulang Dari Gold Coast Morib International Resort semalam. Tercapai niat mama untuk release stress sambil bercuti bersama keluarga. Ini adalah Kali kedua Kami ke Gold Coast Morib International Resort ni. Setahun lebih Yang lalu masa Kami ke sini mama dah bertekad nak ke sini lagi.

Pemandangan Dari pool

Bilik kami studio suite with private jacuzzi. 

Katil king ni mmg mama request sebab selesalah sikit nak tidur bertiga. Disadvantage nya bilik yg Ada Katil king xde yg poolside view tapi Kami ok aje. Takde gangguan bunyi bising Kira ok lah kan. Paling mama suka Ada Katy Di Katil Tu boleh buat jemur tuala hahha

TV tapi takde astro atau USB. Tengok je la channel apa yg ada

Dpt ambil gambar je la nak. Minta banyak Kali nak naik tapi mama x kuat nk bg awak naik.. anak ok mama nya yg X ok haha.. harganya boleh tahan juga RM 200++ sekali naik

Anak beranak tengah berendam. Puas hati berendam 2 hari berturut2 sampai kulit pun dh berkilat. 

Tarikan utama kat sini tentulah pool . Ada Lap Pool with 4 splash head water cannons. Joint Family Pool and Kiddie Pool with 2 Whirlwind Slide, Pyramid Slide Station, Racer slide, 3 Mushroom-like shower, 1 Baby Bangy, and 1 Sea Animal Splash that have water bucket that pours water every 2 minutes Lazy River with splash heads. Slide Pool with 2 Whirlwind slides with different colours and height from 15’ to 30’ Lotus flower and Avatar tree that gush and spurt water (copy Dari website gold coast hihii)

Adoilah anak mama ni suka sangat main gelongsor. Abis dipaksa ya mama Naik juga huhuu..

Ada gym anytime boleh bergym tapi atas risiko sendiri la ye. Ni Kami bergym Di Malam Hari. Selain Dari gym Ada KTV, ATV, outdoor activities Dan juga Ada dewan Serta conference room kalau nak buat event apa2

Breakfast Kami Di Sana.. alamak, penuh meja haha

Mama sekeluarga mmg suka Ke sini kalau rasa hidup dah mula stress.. bila balik rumah, emosi pun terasa stabil. Alhamdulillah.. so, sekarang kurang sikit serabut Dalam badan mama ni.

So, kepada sesiapa Yang nak ke Gold Coast Morib International Resort berikut adalah alamat Dan no untuk dihubungi:

Gold Coast Morib International Resort
PT 294, Kawasan Kanchong Laut,
Morib Beach, 42700 Banting,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel: +6 03 – 3198 1028 / +6 03 – 3850 8028
Fax: +6 03 – 3198 1055
Enquiry: info@goldcoastresort.com.my
Reservation: reservation@goldcoastresort.com.my
Website: www.gcr.com.my/morib/

21 comments:

  1. bestnye sekali sekala bercuti, ilang kan stress kann...tak penah lg pegi situ...bole msk dlm list nnti...

    ReplyDelete
  2. macam best je. mahal tak mama? azah tak honeymoon lagi. dok cari jugak tempat best nak honeymoon. kikikik

    ReplyDelete
  3. Pernh stay juga sini.. Syok dlm bilik bole berendam dlm jacuzzi

    ReplyDelete
  4. alahai seronok je jalan2 mkn angin... bila la cikyan dpt jalan2 mcm ni jugak... sesekali kan, bestnya laaa..

    ReplyDelete
  5. wahh seronok mama jln2 ye...juju dh pi sini masa tu abg Qi masih baby2 lg...kira dekat 4 tahun dah tak jejak...keluar dari gold coast tu pekena seafood kt kuala selangor...sedap!

    ReplyDelete
  6. bestnya bercuti kat gold coast morib ni. macambanyak aktiviti boleh buat. dan tempat dia cantik 😍😍😍

    ReplyDelete
  7. Cantik resort ni.Selalu pergi Morib tak pernah bermalam. Hanya habiskan masa siang jer...

    ReplyDelete
  8. uish.. menariknya... Memang ada plan nak ke sini tahun nie tapi terpaksa ditunda.. huhuhu.. sedih.. kalau tak boleh berendam sepuas hati ini..

    ReplyDelete
  9. Memang ada usha usha nak pergi gold coast ni mamapp. tapi review macam tak berapa bagus.

    Ini advert berbayar ke inisiatif sendiri Sha?

    ReplyDelete
  10. Palingg best sebab ada pool lah kan.

    ReplyDelete
  11. Jauhnya mama pp berjalan masa stress kan. Pergi morib macam kurang tarikan. Kerepek murah kat sana

    ReplyDelete
  12. kapan yah bisa kesini.....

    ^_^

    https://tinyurl.com/y9bztw8s

    ReplyDelete
  13. GV nak simpan duit banyak2x dan teringin nak ke sini bersama dengan keluarga satu hari nanti. :D

    ReplyDelete
  14. kalau JM pun nak naik gelongsor tu...seronok :-)

    ReplyDelete
  15. Kami ni kalau nak bercuti sekeluarga kena 2 bilik MP, anak 3 org dah besar besarkan....
    Tapi tu lah yg tak sanggupnya bajetnya haha...
    Lamanya tak makan bekfes kat hotel mcm tu...rindu pulak

    ReplyDelete
  16. Macam best ja nie Adda, hari tu ada kakak ipar ajak ke sini tapi tak dapat nak join. Nampaknya nak kena pergi sini juga nanti..

    ReplyDelete

Words of wisdom