Kasut kulit Ijmal Yang selesa Dan tahan lasak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, December 13, 2017

Kasut kulit Ijmal Yang selesa Dan tahan lasak

Korang pernah dengar tak kasut kulit berjenama Ijmal? Mama pernah nampak beberapa rakan mama berkongsi pengalaman mereka setelah membeli kasut Ijmal. Ramai Yang kata Kasut kulit Ijmal Yang selesa Dan tahan lasak. Baru-baru  ini mama telah memesan kasut kulit berjenama Ijmal melaluii https://www.ijmal.my . Nak check betul ke statement Kasut kulit Ijmal Yang selesa Dan tahan lasak ni betul.

Mula-mula Tu rasa susah juga nak buat pilihan. Dari gambar Di website Ijmal mama nampak Ada 4 jenis rekaan kasut  iaitu Ijmal Plain, Ijmal Emboss, Ijmal Wedges Dan Ijmal Tulip. Semua nampak cantik Dan selesa. Warna pun semua  menarik. Aih, susahnya nak buat keputusan. Akhirnya setelah consider tujuan mama mendapatkan kasut  Ijmal adalah untuk reward kaki mama yang sering sakit-sakit akibat banyak berjalan Dan berdiri Di Siang  hari, maka mama pun memilih Ijmal Tulip.

Inilah pilihan Hati mama. Ijmal tulip color dark brown

Mama suka design gini nampak cam girlish kan. Color Pula sesuai dengan pakaian color apapun. I like..

Mama Di Dalam kilang. Inilah nature kerja mama. Selalu keluar masuk dari opis ke Dalam kilang. Tengok kat belakang Tu. Besar Kan mesin nya. Itulah mesin suratkhabar. Ada banyak lagi mesin Di kilang ni tau semuanya around 30++ biji mesin. Nak round semua mesin Tu memang sakit kakilah jawabnya. Di Siang hari tak terasa lagi sakit kaki Tu. Di Malam Hari baru Terasa tau. Selalu mama kena cramp Kaki malam-malam. Tidur Malam pun mama kena tinggikan kaki supaya kaki dapat berehat. Sebab tu lah mama kena pilih kasut Yang selesa untuk mama. Kesian kaki mama.


Nampak sesuai Kan kasut Ijmal Tulip ni untuk ke office?

Close up sikit

Bukan saja dipakai ke tempat kerja, ke Majlis pun sesuai juga you. Jimat lah, tak payah beli banyak jenis kasut. Pakai Ijmal saja dah cukup untuk ke mana-mana sahaja.

Secara keseluruhannya, mama memang amat puas hati dengan kasut Ijmal. Sangat ringan dan selesa Di kaki. Dibuat Dari 100% kulit lembut, keselesaan nya setanding dengan kasut comfy jenama antarabangsa tau. Mama rekomen sangat2 kepada Yang ingin membeli kasut Ijmal. Mama pun perasan waktu Malam mama dah tak rasa kaki sakit. Dan mama pun dah beberapa Malam tak tinggikan kaki masa tidur. Alhamdulillah mama membuat pilihan Yang tepat dengan kasut Ijmal.

Bagi mendapatkan kasut Ijmal bolehlah berkunjung ke butik Ijmal Di alamat berikut:

1066 A, Jalan Jambu Batu 2,
Taman Muhibbah,
81400 Saleng Senai, Johor
Telefon: +60 10 8321936
Emel: sales@ijmal.my
Insta butikmuslimahijmal

30 comments:

  1. Cantik la patern yang ni....tengok...terus rambang mata dah...mmg sesuai kasut patern ni untuk apa2 occasion

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi dengar brand ni tapi kalau berkualiti boleh la try lepasni

    ReplyDelete
  3. Sesuai utk di pakai ke mana pun ye kak. G opis boleh g jalan boleh. Kenapa tetiba nampak cantik bila akak pakai. Mcm nak beli yg ni juga je.

    ReplyDelete
  4. Comel pula tengok Adda pakai kasut Ijmal yang nie..

    ReplyDelete
  5. multi purpose gini yang saya suka hehehe..

    ReplyDelete
  6. kasutnya cantik dan mesti kuat pula tahan lama dan yang pasti jimat harga pula

    ReplyDelete
  7. Kasut tu sweet sgttt.. tapi.. takut takde size.. Kaki kte besar.. :/

    ReplyDelete
  8. Nampak selesa gitu..Dah usya tadi kasut2 keluaran IJMAL ni..macam best je..

    ReplyDelete
  9. wahhh... mama pun dah beli kasut ijmal tu yer... nampak selesa je kan

    ReplyDelete
  10. Nak try la nanti. Saya pakai kasut selalu cepat rosak. Cara saya jalan kot. Thabmks share mama

    ReplyDelete
  11. bagus tu yang penting selesa dan tahan lama

    ReplyDelete
  12. first time e'in dengar jenama kasut nie..

    ReplyDelete
  13. wah dekat jer butik ijmal ni. nanti nak try singgah jenguk bila2. Thanks tau mamapipie. membantu sangat.

    Jemput baca vitamin untuk umrah yang membantu ibu hamil 7 bulan tanpa ubat sepanjang umrah musim panas

    ReplyDelete
  14. First time dengar, nampak macam cantik jugak :)

    ReplyDelete
  15. termsk blog akak, dh 3 blogger cite psl kst nih, mmg tergoda.... tp tang tgk butiknya lahai di johor... jauh lak...

    sbb dana ni jenis kalau nk beli kst suke try dulu, tak blh pakai beli ikut saiz je.. kadang tak kene saiznya

    ReplyDelete
  16. Boleh cuba juga ni...
    CF agak cerewet dengan kasut bertutup macam ni sebab kaki mudah melecet..

    ReplyDelete
  17. Masa preggy patut pakai kasut macam ni, mesti selesa sangat

    ReplyDelete
  18. Kemas betul, sesuai dipakaikan kemana mana.. 😍

    ReplyDelete
  19. cantik.. tapi yang penting sekali mesti kita nak selesa kan..

    ReplyDelete
  20. Cantiknyaaa. Macy pun sibuk cari kasut. Samalah kena cari kasut selesa sebab banyak perlu berjalan..

    Sama tau theme post baru kita. Hihi

    ReplyDelete
  21. Comel ja tgk k.ada pakai ijmal tulip

    ReplyDelete
  22. First time dengar.
    Terima kasih berkongsi.
    Cantik dan nampak selesa sesuai dengan pemakai :).

    ReplyDelete
  23. Comel kasut ni . Pemilihan kasut memang penting sebelum beli .takde la nanti rasa tak selesa bila pakai

    ReplyDelete
  24. Tengok gambar pun nampak cantik.. selesa pula tu.. nasib je saya lelaki, kalau tak dah borong ni hahai

    ReplyDelete
  25. menarik kasut ijmal ni... yg ptg selesa itu keutamaan... nice sharing mamapp

    ReplyDelete

Words of wisdom