Wednesday, August 2, 2017

Makan Di Chili's

Selepas tengok movie Spiderman homecoming haritu perut pun lapar haha.. biasalah simptom duduk lama dalam aircon sejuk 2 jam Kan.. So ayah syafi ajak gi makan Di Chili's. Nak belanja katanya. Wah, rezeki jangan ditolak, kan. Maka teruslah mama setuju. Cuma Syafi aje yang komplen, "nape kalau datang sini nak makan kat situ je, bukan tempat lain?". Eleh, dia dengan selera mat Saleh dia tu mama tau mesti suka aje. Ni mesti kes saje-saje nak komplen je ni. So Kami pun Makan Di Chili's. Sebenarnya takdelah selalu makan kat sini, setahun cuma beberapa Kali aje. Over si Syafi ni.

Jom tengok apa menu pilihan Kami:

Kids menu untuk syafi, fish and chips - RM0.00 yakni free with any main course meals. Untung woo

Menu wajib, bottomless Tostada chips rm16.95 boleh refill sampai kembung perut haha. Tapi Kami mampu topup sekali aje perut Dan kenyang sangat2 dah 

Cheese popper rm15.95. sedap juga ni makan semasa panas meleleh2 cheese sampai boleh main tarik2 lagi

Dinner caeser salad rm9.95 buat mama yang konon ya sedang berdiet. Tapi akhirnya kelaut sebab ngendeng menu ayah syafi Dan habiskan fish and chips Syafi haha..

Menu ayah syafi, lamb fajitas rm40.95. masa dia baru hantar Tu memang berasap-asap lagi baunya Pula fuhh.. memang sedap tau Beberapa Kali datang sini inilah menu dia

Ni close up. Sedap lamb fajitas ni. Cara makannya Campurkan semua Yang Kita nak seperti lamb, cheese, cream, capsicum, etc Dalam tortilla, wrap then makan..ngapp haha.. sedap. Mama.campurkan sekali dgn Caesar salad mama banyak2 memang sedap sangat satu set tu mama makan berdua dengan ayah Syafi sampai tak habis tau. Ada 2 lagi wrap Yang tak dapat habiskan (semua Ada 5) tapi lauk semua habis laa

Gambar muka orang lapar hihi. Kali ni puas Hati sangat makan kat sini sebab tiada banyak pembaziran. Selalunya mama order main course juga tapi memang tak larat habis. Bila mama order salad je maka bolehlah makan seadanya Dan perut pun takdelah menderita terlalu penuh..

Ni mama punya comment Dalam website chili's "I did go to this outlet few times and i am very satisfied with the service, food taste good and the manager and supervisor will politely asked if anything we need. I ordered fish and chips for kids.meal, tostada chips, cheesy balls, lamb fajitas, ceaser salads.".

Baru tau, kalau isi survey kat website http://chilis.com.my/ berpeluang menang voucher rm500 or rm1000. Whoa kalau menang best juga ni. Lunch dinner boleh makan Kan sini. Haha #modeberangan.

Ni antara menu Di Chili's Malaysia beserah harga. Meh tengok














27 Responses so far.

  1. Semoga ada rezeki mama menang voucher.. Aamiin..

  2. fajitas tu mmg layan, dana suke amik menu tuh pastu share ngn kwn2... pastu tambah la add ons apa2...

    tgk menu akak rindu nk pg chilis, lama tka ke sana nih

  3. nini says:

    Lahaiiii lapo tgk makanan....hihi

  4. Ana tak pernah makan di Chili's. Nak cuba lah nanti. Semua nampak sedap :)

  5. sedap semua menu2 nya tu..inshaAllah moga ada rezeki mamapp nak menang voucher

  6. baru 2 kali ke sini, sekali org belanja, sekali, kongsi2 belanja..hiih... kite suka kek gunung berapi tu...hihih..apa ke namanya.. ;-)) sedap2 menu yang awk order..

  7. sedapnya..terliur dah ni..

  8. Wahh..mcm best je menu kat Chilis tu..seriusly, saya & husband tak pernah try makan kat sini sbb menu western..rasa nganga nak order apa..haha..

  9. sedapnya menu makanan kat chillis tu. harga makanan mahal juga. huhu. bestnya kalu dapat voucher free tu. huhu.

  10. Tostada chips tu boleh add on sampai kembung....wowwwwwwwwwwww and kis meals dpt free bila beli meals utama...tebraiklah mama syafi...nanti ada masa nak jejak chilis...sebab tak pernah mkn sini hehe

  11. mrhanafi says:

    wah..sangat beruntung dapat makan di Chilis..

    tentu sedapkan dan terbaik

  12. Wah terbaik la mama menu dia.. nak cb pergi la nnt..xpnh mkn kat chili ni lagi...

  13. Mrs. A says:

    Mrs. A zaman duk KL dulu pernah juga makan kat sini.
    Sekali sekala ok ler... selalu-selalu botak ler... hahahha...

  14. anamizu says:

    wahhhhh bestnya siap ada free kids meal lagi tu!
    ana blm pernah mkn lg kat Dchillis ni.
    wow moga2 mama pp dpt voucher. byk tu! hehe


    salam kenal,
    Anamizu

  15. yang fahitas tu mmg menarik la kalau dimamah haha..peh siap boleh refill kerepek tu leh pergi ni haha

  16. macam best jer...tak pernah ke sini lagi

  17. Qairina says:

    blom penah try lg, tp tgk pix2 tu mcm nk kena try jgk ni,,menarik lak ;)

  18. Hu..sedapnya tgk makanan tu, lapo perut teman ni ha.

  19. Sedapnya. Tak pernah try makan sana.

  20. Tak pernah makan kat sini MP... Selalunya pergi kat restoren yg biasa biasa pergi je. Nantilah ingat nak cuba jugaklah...

  21. hi mama pipie.. saya datang follow sini.. salam kenal :)

  22. mamapp says:

    Tq ye korang.. sesapa yg belum penah try boleh try chili's.upa nak bagitau total harga Yang mama bayar utk makanan Di atas cuma rm94je. Murah kan

  23. Sedapnya makanan nih semua..

  24. sedap sedap Chillis.. fevret jugak hihi..

  25. Family saya kalau ke Chili's order campur2 je, lepastu saling merasa. Selalu abg ipar sorang je order utk semua org, hahaha.

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors