Saturday, June 17, 2017

Mari Sertai Malaysia #QuranHour


Assalam semua..
Mama ingin mengajak korang menyertai Malaysia #QuranHour pada hari Isnin ini. Terpulanglah nak join mengikut lokasi yang disebutkan tu atau kat mana-mana pun boleh.

“Satu jam, 10 juta orang membaca AL-QURAN serentak. Membentuk gelombang. Nikmatnya Ngaji & Tadabbur AL-QURAN.”

Mari kita bersama-sama meluangkan masa selama satu jam membaca AL-QURAN serentak secara bersendirian, berdua atau berkumpulan. Tidak kira di rumah, di sekolah, di pejabat, masjid, di R&R, taman atau mana sahaja.

Lokasi Perdana : Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya
Tarikh : 24 Ramadan 1438H
Masa : 12.00 tengah hari – 1.00 petang
Penyertaan : Seluruh Rakyat Malaysia dalam & luar negara
Kalau tak dapat ke lokasinya perdana, boleh juga pergi ke lokasi Di atas.. mana-mana Yang dekat dengan korang la ye.

Trendingkan Malaysia #QuranHour. Upload gambar-gambar pada masa tersebut di Instagram, Twitter & Facebook anda.

Untuk maklumat lanjut, layari bit.ly/nationalquranhour1438h.

Ikuti kami di Facebook World #QuranHour & instagram @worldquranhour.

Jom!

10 Responses so far.

  1. insyaaAllah.. nice info... terima kasih

  2. in sha allah..
    terima kasih mama syafi

  3. mrhanafi says:

    Bagus la program ini..

  4. in shaa Allah.. saya join sama..

  5. mamapp says:

    Alhamdulillah.. harini harinya.. jom..

  6. Tak dapatlah join nampaknya huhu...

  7. mamapp says:

    Takpe hainom kalau xdpt join, nanti 9 zulhujjah Ada woldquranhour pulak

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors