Header Ads

test

Cerita kawan aku

Dulu penah aku cerita pasal sorang collegue yg terkena virus sampai koma berbulan2 kan.. selepas 4 bulan, baru2 ni dia ada dtg opis.. mmg kesian sgt tgk keadaan dia. muka mcm lebam sket. pastu berjalan pun macam budak umur setahun yg baru pandai jalan. sebijik tau dgn tgn dia cuba balancekan badan.. kesian sgt. yg paling sadis, dia hilang ingataan. kebanyakan kawan2 opis dia lupa. mcam aku ni dia ingat tp lupa nama plak. nama bos dia ingat plak hhuhuu.. semoga tommy cepat sembuh. rasanya jauh lg perjalanan dia. kena fisio dulu.. suara pon dh berubah. kalau dulu ni dia jenis soft spoken. tp skrg ni nak ckp pun susah.. dia mcm tercari2 word nk ckp.. suara pon makin garau..

menurut adik tommy, doctor kata virus yg dia dpt tu dari uncooked meal. so, aku nak perbetulkan la. bukan virus kucing ye mcm  yg aku ckp sebelum ni.. pada aku mungkin gak uncooked meal tu babi kot. sebab sebelum ni penah gak opismate aku sorang lagi terkena. tp dia cuma kena warded semingu je. dia kena tu selepas makan tulang rusuk babi. wallahu a'lam.. kdg2 jd pengajaran juga kpd kita.. alhamdulillah dlm islam awal2 lagi dah haramkan pemakanan daging babi. setahu aku virus or bakteria dlm daging babi ni tak akan mati walaupun selepas dimasak..

p/s: 2 org opismate aku ni bukan islam yer..

12 comments:

  1. siannyer....bahaya betul...maybe from pencemaran alam skang ni...

    ReplyDelete
  2. owh yew ker?.....kesian kawan mama pipie kan?

    p/s: ALLAH larang MESTI ADA SEBAB...kan??

    ReplyDelete
  3. marilah kite amik iktibar. menda yg haram tu mmg ada sebabnye allah larang :)

    ReplyDelete
  4. see.. bukan sesaja je Allah haramkan sesuatu,..

    ReplyDelete
  5. bahaya tuu .. ada hikmahnya kannn :)

    ReplyDelete
  6. huish! teruknya~ Allah mengharamkan sesuatu mesti ada sbb nya..dan mungkin ini slh satu sbbnya..

    ReplyDelete
  7. kesiannya...moga tommy cpt sembuh.

    ReplyDelete
  8. mmg bahaya kan.. kesian sgt tgk dia dh mcm baby baru lahir semula.

    ReplyDelete
  9. blogwalking...uhhh...cian nyer...hope ianya dapat beri ikhtibar kepada kita semua...aminn

    ReplyDelete
  10. betul misz, harap masing2 dpt amik iktibar

    ReplyDelete

Words of wisdom