Wednesday, March 18, 2009

Saya seorang budak yang sihat..


Sebenarnya syafi selsema, demam n batuk dah seminggu.. semenjak lepas sambut besday dia kat muar arituh.. aku suspect ada org kasi dia minum air batu masa besday party dia laa.. tp redha je la.. tak dpt nak citer lebih pasal besday parti syafi sebab gambo xde.. cable kamera tertinggal kat muar.. frust betull..
memula dia selsema ajer biasa2 ajer.. kuar hingus sket2.. pastu dia demam sket2 tak lama lepas tu batuk plak.. tang batuk tu yg x larat.. asyik muntah ajer.. seminggu ni gak syafi kurang makan.. boleh kata amat sket la dia makan.. sbelum dia aku bg ubat batuk selsema yg penah diberi doc.. tapi dah tak tahan dah tadik.. so aku terus bawak gi klinik lain.. doc kata dah ada byk kahak kat dada sebelah kiri.. sian anak aku.. demam n selsema pn ada lagi.. so, sumernye dpt 4 jenis ubat.. alhamdulillah dah 2 kali kasi ubat.. nampak berkuranga.. makan pn dah byk sket compared to before.. aku berdoa sgt2 lepas nih jgn lah syafi mudah jatuh sakit cam sekarang nih.. antibodi dak tu x kuat ke apa.. kesian aku tengok laa.. sekarang nih dah ramai sgt yg tegur nape syafi nampak susut badan dia..

5 Responses so far.

  1. Noy says:

    syafi demam?demam tukar tahun or maybe teething..dont worry..he'll be stronger soon..ni nak berjalan dah kan..mama noy gtau,bdk2 yg baru nak jalan akan demam selalu and cirit..cirit cos nak ringankan punggung..tak au la betul ke tak

  2. adura says:

    Alalala..ciannye besday boy neh..semalam sofea demam gak..tgh malam camtu kitorg da rasa cam panas je kepala..so bg ubat roket je*ubat demam masuk thru puggung*..da kurang demamnye..
    Soknye bw p klinik, pastu tgk da ok demamnye.. seb jap aje..susah ati kan tgk anak demam..kalo bole bior kita aje demam..

    Fea pon cirit2 gak..kitorg agk aje maybe sebab gg geraham bwh baru tumbuh-punca demam..
    Syafi breast feed @ susu formula ek?
    Sabor ek adda..anak sdg membesar mmg banyak cabaran..

  3. adda says:

    noy dgn fara nih tidur lambat jugak semalam yekk.. tak tau la noy, maybe betul kot kata mama noy tuh.. gigi syafi sekarang dah 4 batang.. tak check lagi kalau dia teethng.. tp kebelakangan ni asyik dok gigit mama n ayah dia ajer.. mungkin kot hehe..

    tu lah fara, selalu kita doa biar kita yg tanggung sakit si kecik tuh.. kesian tgk dia kan. alhamdulillah sofea demam sekejap ajer.. org kata nak tumbuh gigi mmg ada cirit sket.. pagi tadi kul 3am syafi muntah abis satu tempat tido kena muntah dia.. mlm tadik je penuh 3 baldi baju, cadar, tilam etc yg dibasuh due to muntah dia hihi..

    syafi minum susu formula.. bf sampai 4 bulan ajer fara.. kurang pengetahun n kurang berjaya la bf arituh..

  4. alongkay says:

    Comeynye anak ko.. happy sgt aku tgk..

  5. adda says:

    masa tu mmg tgh hepi along.. tima kasih melawat blog aku nih hihii

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors