Wednesday, September 24, 2008

Lagi seminggu raya..pada tahun lepas

Bermulanyer puasa arituh memang aku dah terasa rasa dan terkenang kenang sambutan puasa aku pada tahun lepas..masa tu aku dah peknen nak masuk 5 bulan.. masa tuh masih lagi morning sickness tp tetiba jer kurang morning sickness aku lebih kurang waktu nih laa..seminggu sebelum raya.. agaknyer masa tu syafi tau yg mama dia tgh dalam keadaan yg sgt sukar.. aku gagahkan diri aku utk harungi hari hari tu dari satu hari ke satu hari, aku xkan fikirkan hal2 utk esok.. setiap hari aku akan fikir utk hari tu ajer.. n alhamdulillah aku berjaya melepasi tempoh sukar itu..

lagi seminggu raya, pada tahun lepas, aku n syahir berhempas pulas nak mempersiapkan diri kitaorg utk prepare treatment syahir..iaitu chemo n radiation di HKL..masa tuh syahir kurus jer..berat turun sampai 23kg.. wad onkology ler tempat aku berkampung..setiap kali lepas keje, terus pergi KL dari shah alam ikut NKVE.. jem jgn cakap ler.. buka puasa pun ala kadar jer.. tu pun kekadang dalam keta.. tp alhamdulillah aku bersyukur, hati aku, diri aku and baby aku (syafi ler) semuanyer kuat dan tabah utk hadapinya..

Sabtu nih hari last kejer sebelum cuti seminggu, teringat2 pula aku pada taun lepas last day kejer.. semua ofismate aku dgn excited bersalam2.. yelah sumer nak balik raya dah.. sumer minta balik awal pulak tu.. aku pulak berendam air mata.. camne nak balik awal.. syahir bukan ada kat umah, kat hospital.. aku balik awal pun nak wat pe.. org lain sibuk nak balik kg, aku sibuk nak jemput syahir balik dari hospital. tu pun sikit punyer berdoa supaya doktor benarkan dia balik (masa tu blood pressure dia rendah).. aku ada wat jurnal lengkap masa tu tp aku xnak sesiapa pun baca, termasuk lah syahir.. tp aku ada update sesikit dalam blog friendster aku http://addahus.blog.friendster.com/

taun lepas aku beraya kat sini jer.. tp taun nih dpt ler aku balik kampung.. yahuu.. sori lah kalau teroverperasaan pulak.. sepanjang tempoh tuh tak pernah aku ceritakan pada sesiapapun tentang apa yg ada dalam hati aku nih.. aku cuma ckp yg positif2 jer.. memang nampak luaran cam cool (walaupun kekadang terlepas juga nangis tuh) tp dalam hati tuhan saje yg tau.. dan tak ramai pun yg tau masalah aku.. mungkin arinih la terkeluar sket isi hati aku nih..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors