Dinner Di Mijuen Thai Restaurant Teluk Nipah Pulau Pangkor Perak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, July 21, 2020

Dinner Di Mijuen Thai Restaurant Teluk Nipah Pulau Pangkor Perak

Dinner Di MijuenThai Restaurant Teluk Nipah Pulau Pangkor Perak. Disebabkan Pangkor Bay View Resort dekat saja dengan restoran ni makan malam pertama kami Dinner Di MijuenThai Restaurant Teluk Nipah Pulau Pangkor Perak. Di teluk Nipah inilah kedai yang paling besar dan nampak cantik. Mama lihat sentiasa ramai orang makan kat sini.







Sebenarnya kami dah beli lunch kat sini selepas check in resort. Masa tu memasing lapar dan keletihan. Kami cuma beli nasi kukus dan air. Makan di bilik hotel aje. Malam tu baru lah kami singgah di kedai makan di sini. Memang ramai orang masa tu walaupun hari itu adalah hari Ahad malam Isnin.

Menu Pilihan Di MijuenThai Restaurant 

Inilah antara menu yang kami makan malam tu. Kami order set C dan tambah sikit lauk yang kami nak..

Interior dalam kedai

Ni lah antara menu yang kami order. Makan besar malam tu. Lapar le katakan. Semua menu ni sedap2

Tomyam, sayur dan ais kepal. Mama order juga oden yang dijual di depan kedai. Sedap

Menu di Mijuen







Ini antara menu dan harga di sini. Pada mama harga dia standard dan sedikit mahal. Consider ni tourist spot maka should be ok la 





So far Makanan kat sini mmg sedap cuma korang kena tunggu lama sikit sebab kedai ni sentiasa ramai orang. Kalau singgah ke Pulau Pangkor bolehlah cuma kat sini

Maklumat Mijuen Thai Restaurant Teluk Nipah Pulau Pangkor Perak


Mijuen Thai Restaurant Teluk Nipah Pulau Pangkor Perak
Alamat: Lot 4446, kampung sungai nipah, Pulau Pangkor, 32300 Pulau Pangkor, Negeri Perak
Waktu perniagaan: Dibuka setiap hari dari 9:00 pagi–12:30malam (tapi tutup dari pukul 4-6 petang masa mama datang tu. Pukul 6 baru buka balik untuk makanan malam).

18 comments:

  1. Makanan semua nampak sedap dan portion juga besar... harga berpatutan

    ReplyDelete
  2. sedap nengok semua menu kak oi... pelbagai pilihan ada siap ada oden lagi

    ReplyDelete
  3. Terliurnya tengok. Semua lauk bertambah nasi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha betul.tu. makanntime tgh lapar mmg lagi bertambah la

      Delete
  4. tomyam sini semua bersantan. rindu rasa tomyam yang ori

    ReplyDelete
  5. Menariknya menu2 dia..lapar terus

    ReplyDelete
  6. Menarik.. Menu pun nampak best. Yang penting harga tak mahal. still affordable.

    ReplyDelete
  7. sangat menarik menu" nya...jadi lapar....
    Ade singgah dari segmen

    https://webayas.blogspot.com/2020/07/segmen-nak-url-blog-37-mialianacom.html

    ReplyDelete
  8. SEDAPNYAAAAAAAAAAA

    JEMPUT KOMEN MY ENTRY

    https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2020/07/shopping-cardigan.

    ReplyDelete
  9. puas hati makan banyak menu2 tu..
    nampak sedap2 belaka..

    ReplyDelete
  10. nikmat dunia yang sukar untuk dielakkan..makan memang sedap sangat tu

    ReplyDelete

Words of wisdom