Segmen 9 Juta Special Bloglist - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Saturday, June 15, 2019

Segmen 9 Juta Special Bloglist


Tahniah KC yang comel kerana telah berjaya mencapai pageview 9,000,000+++.. tengok berapa byk 0 tuh.. rasanya baru saja mama.join segment 8 juta KC tup tup sekejapan je dah 9 juta.. hebat.. hebat..  so, mama nak join Segmen 9 Juta Special Bloglist sempena kejayaan blog Sayidah Napisah melepasi angka 9 juta pageviews. Wow!!!


Banner Segmen 9 Juta Special Bloglist:




http://www.sayidahnapisah.com/2019/06/segmen-9-juta-special-bloglist.html


Kalau nak join klik link Ni ye
Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow bloginstagramfacebook dan twitter Sayidah Napisah (kalau takde salah satu, its okay) - done folo all

2. Buat satu entri bertajuk 'Segmen 9 Juta Special Bloglistdi blog anda. Letak banner dan pastikan backlink kan ke entri ini yeww! - done

3. Jawab satu soalan "nyatakan TIGA first impression orang terhadap anda; yang biasa anda dengar"

Hmm.. apa ye first impression yg selalu org bagi pada mama..ok byk sebenarnya tapi mama bagi 3 je la ye mcm yg KC minta

Pertama, "muka macam pernah tengok!!"
Korang jgn Tak percaya.. selalu sgt mama akan dapat ayat Ni dari org yg first time jumpa. Masalahnya, sejak dari mama sekolah rendah sampai sekarang (precisely last week) Ada org akan Tanya soklan macam Ni. Agaknya muka mama Ni bersepah kut.

Kedua, Peramah..
Hihii Kalau ikutkan mama Ni mmg sgt oermah especially Masa zaman Kat sekolahdan zaman Kat u dulu cuma kebelakangan Ni mama Rasa mama dah jadi agak kutng rmh macam dulu. Kalau dulu tu sgt melampau sampai kawan2 geleng kepala tgk keramahan mama especially Kepada org tua.. mungkin skrg Ni mama dh semakin matang so dah kurang sikit kut..

Ketiga, Suka Senyum...
Ramai juga yg kata Diorg Tak pernah nampak mama marah.. asyik nampak mam senyum saja.. sebenarnya mama mmg suka senyum senyum Kan sedekah. Walau hati susah macam Mana pun apa salahnya kita senyum kerana secara tak langsung ia akan pengaruhi dan perbaiki perasaan yg xbesttu

.

4. Selepas dah buat entri dan jawab soalan di atas, beri link entri tersebut di ruangan komen entri segmen ini ye :)

p/s: sesiapa yang tak follow semua syarat, penyertaan CANCELLED okay?


Tarikh penyertaan:
14 Jun 2019 - 4 Julai 2019


PEMENANG DAPAT APA?
Nama pun segmen bloglist so takde hadiah cash haha.

10 pemenang will be chosen dan akan dimasukkan ke '9 JUTA SPECIAL BLOGLIST' sehingga lah blog pinky saya ni mencecah 10 juta pageviews.

20 comments:

  1. Wah nak kena join ni...sy pn sedang nk aktif semula berblog, sdg mncari blog list juga ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikguzim buat la segment sure mama akan support 👍👍

      Delete
  2. Mudah2an tersenarai dalam bloglist sayidahnapisah.com

    ReplyDelete
  3. Wah Sayidah power la hehe. Selamat bersegmen sis. Hehe fakta no 1 mcm pernah tgk tu ayat permulaan semua org nak start intro bercakap hihi mungkin la atau mmg betul muka jenis familiar sgt ni hee.

    Ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2019/06/book-review-pemusnah-cinta-by-siti.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. tapi mama biasa nya akan terima pernyataan mcm Ni.. macam muka di polan.. so polan.. macam2 la haha

      Delete
  4. Selamat bersegmen kak,Naim dah join hehe

    ReplyDelete
  5. Pergh 9 juta tu. Tahniah KC and good luck kak.

    ReplyDelete
  6. hebatnya 9 jota.. huhu.. nak join jugaklah nanti..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    https://fiqadira.blogspot.com/2019/07/segmen-9-juta-special-bloglist.html

    ReplyDelete
  8. singgah dari segmen yang sama 😃

    https://asyiqinroslee.blogspot.com/2019/07/segmen-9-juta-special-bloglist.html?m=1

    ReplyDelete
  9. singgah bW. done follow #3982.

    impression pertama, muka macam pernah tengok tu pernah gak orang kata hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom