A'Bloom Koleksi Terbaru Dari Althea Korea - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Saturday, June 1, 2019

A'Bloom Koleksi Terbaru Dari Althea Korea

A'Bloom Koleksi Terbaru Dari Althea Korea. Korang mesti pernah dengar Althea Korea kan. Sana sini mama lihat rakan-rakan blogger bercerita tentang barangan Althea dan mama memang terasa nak cuba produk Althea Korea ni. Mama suka sangat dengan packaging dan cara bagaimana barangan dari Althea ini dibungkus. Sangat sweet, feminine dan comel. Althea adalah platform membeli-belah online Korea yang menjual pelbagai produk kecantikan. A'Bloom Koleksi Terbaru Dari Althea Korea ini pula baru saja dilancarkan dan mama akhirnya berpeluang untuk menggunakan produk A'Bloom Koleksi Terbaru Dari Althea Korea ini.

Rangkaian Produk Dari A'Bloom

Apakah Produk Rangkaian A'Bloom dari Althea?

Secara totalnya ada 4 jenis produk. Jom lihat apakah produk itu..
Cantik box dia kan

1. A'Bloom BHA Blackhead Blaster

Mama memang ada masalah blackhead dan whitehead di muka dan mama ada cuba beberapa produk untuk removekan blackhead ni tapi surprisingly tak sangka ada produk yang tak perlu menyakitkan kulit pun BHA Blackhead Blaster ni boleh singkirkan blackhead dan whitehead dengan cara mudah dan tak menyakitkan pun. Dengan harga RM16.00 mama rasa sangat berbaloi dan mama rasa mama akan beli lagi nanti. Memang best laa..

Senang nak guna bila dalam bentuk lipstikm ni

 Nipis je tekstur tapi berkesan Tau


Ciri-ciri BHA Blackhead Blaster
Blackhead out without the ouch
No pain blackhead and whitehead removal with Natural BHA Stick
Gentle and non-irritating formula treats and prevents new ones from forming
Key ingredient Natural BHA (White Willow Bark Extract 5,000ppm)
Full-sizeNet.8g
Skin Type Oily / Combination


Bagaimana blackhead boleh hilang dari masa kurang 1 minit oleh BHA Blackhead Blaster. Hebat, kan

Cara menggunakan BHA Blackhead Blaster

2. A'Bloom Giant Meringue Puff


Mama dah lama jatuh cinta dengan meringue puff ni. Macam meringue cookies pun ada kan. Sangat comel dan terasa lembut saja puff ni. Selalunya mama menggunakan brush saja tapi bila mama cuba guna A'Bloom Giant dan Baby Puff ni mama rasa bedak dan mekap lebih sekata dan senang nak guna disebabkan design puff sebegini. Ada 2 cara menggunakan puff ni dan hasilnya juga akan menghasilkan 2 jenis finishing iaitu shiny atau matt di muka kita.. 

Bagaimana nak dapatk gloss atau matt finishing boleh tengok cara-cara di atas.. Mama suka gloss tapi nanti nak cuba matt juga lah



Ciri-Ciri A'Bloom Puff
Dessert anyone?
Irresistibly sweet and versatile puff to use dry or wet
Extra large size ensures quick and even application 
Key ingredient High density latex free foam
Full-size48*46mm
Skin Type All Skin Types
Harga: RM8.00

Tips menggunakan puff


3. A'Bloom Baby Meringue Puffs x3

A'Bloom Baby Meringue Puff ni ada 3 beradik. Sesuai digunakan di bahagian muka yang agak tricky seperti di celah hidung, mata etc. Sesuai lah dengan saiznya yang kecil tu kan.

Si kembar 3 yang comel

Ciri-ciri A'Bloom Baby Meringu Puff
Dessert anyone?
A pack of three irresistibly sweet and versatile puffs to use dry or wet
Multi-angle puffs that blend easily for perfect detailed application   
Key ingredient High density latex free foam

Full-size 30*28mm

Skin Type All Skin Types
RM11.00

Cara menggunakan dan menjaga puff 

4. A'Bloom Refreshing Skin Mask (4 Jenis)


Paling berbaloi bila beli A'Bloom Refreshing Skin Mask dari Althea. Harganya murah sangat iaitu RM2.00 untuk 1 piece mask. Lagi untung kalau beli 10 sheets mask boleh dapata dengan hanya RM15.00 saja tau. Ada 4 jenis Skin Mask dari series ni..


Cara menggunakan mask

A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet


Ciri-ciri Watermelon Mask Sheet
Keep calm and stay hydrated
This mask that packs a punch of hydration and moisturization for waterful skin that lasts
A delicious drink for skin with watermelon extract and added lavender to calm the senses
Key ingredient Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
Full-size 25g│0.88oz
Skin Type All Skin Types (great for Combination Skin)


A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet

Ciri-ciri Avocado Mask Sheet
The Superfood that is Super-good
This mask is rich in antioxidants to nourish and protect skin from harmful environmental factors and prevent wrinkles
Infused with avocado extracts and hibiscus for soft supple skin that glows
Key ingredient Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.
Full-size 25g│0.88oz
Skin Type All Skin Types (great for Dry Skin)


A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet

Ciri-ciri Lime Mask Sheet
Simply The Zest
This brightening mask clarifies and brighten dull skin to unveil the natural glow from within.
The double dose of Vitamin C from lemon and lime extracts banishes dark spots and green tea boosts brightening while calming skin.
Key ingredient Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract
Full-size 25g│0.88oz
Skin Type All Skin Types (great for Combination Skin)

A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet

Ciri-ciri Peach Mask Sheet
That’s Just Peachy
This anti-blemish mask purifies and soothes irritated and sensitive skin.
Infused with peach extracts and tea tree oil to regulate oil, balance moisture and purify for soft smooth skin.
Key ingredient Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract
Full-size 25g│0.88oz
Skin Type All Skin Types (great for Oily Skin)

Video Unboxing A'Bloom dari mama.
Jom tengok


Jom usha barang Althea di laman web Althea 

Overall, seperti yang mama jangkakan memang sangat best dan berbaloi dengan produk dari Koleksi A'Bloom Dari Althea Korea ni. Produk sangat efektif dan harganya sangat berpatutan. Kepada sesiapa yang nak usha barangan A'Bloom atau koleksi lain dari Althea Korea bolehlah layari website https://my.althea.kr untuk maklumat lanjut dan pembelian.  #Butterflymsia #AltheaKorea #AltheaAbloom



11 comments:

  1. Sesuai juga di buat sebagai hadiah hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga tu sebab kotak dia pun dah cantik.. harga pula sgt berpatutan

      Delete
  2. Produk Korea ni, pakai hp Samsung aje.

    ReplyDelete
  3. Meringue Puff tu mmg Tqa dah letak dalam list nanti nak beli.
    Tqa mmg suka bentuk peach atau ala2 gitu.
    Those stuff are so cute!

    ReplyDelete
  4. Best kak, saya pn lama usha produk a loom ni

    ReplyDelete
  5. Mask A'bloom best. Saya repeat order lagi.. Tambah stok mask

    ReplyDelete
  6. rasa nk gigit je meringue puffs tu

    ReplyDelete
  7. wah bestnya... tak sabar nak cuba juga he he he

    ReplyDelete
  8. koleksi yang ohsem dari althea..

    ReplyDelete

Words of wisdom