Segmen Bloglist By The Wonderful Jannah - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Thursday, January 31, 2019

Segmen Bloglist By The Wonderful Jannah

Harini mama nak join Segmen Bloglist By The Wonderful Jannah.. Harini last day utk join u ols. nasib baik mama nampak KC join kalau tak melepas mama nak support segmen ni hihi.. jom meramaikan majlis..


Fakta menarik berkenaan seorang gadis bernama Jannah Ramli ini melalui first impression mama melalui blog Jannah adalah dia seorang yang suka membaca dan suka mencuba makanan macam mama.. Agaknya ini antara ciri-ciri blogger kut haha.. Apapun ini adalah persamaan antara Jannah dan mama. Selain itu, fakta menarik Jannah boleh dilihat dari blogger profile beliau. Ni mama tepek
I am an Orang Asli girl who loves reading and writing. I hope that this blog can inspire and motivate the readers so that we can improve ourselves together. Thanks for visiting this blog. Always be grateful with what you have. Instagram: thewonderfuljannah Email: thewonderfuljannah@gmail.com
Mama sebenarnya tak asing dengan orang asli sebab dulu masa masa tinggal di Pahang mama sekolah sekali dengan Orang Asli. Mama siap ada abang angkat olahragawan orang Asli lagi bernama Rosli sejak mama darjah satu lagi. Masa tu dia dah remaja dah. Mak dengan ayah mama dulu pun pelik camne mama ada abang angkat. Mama pun tak ingat macam mana kami boleh angkat-mengangkat hihi. Tapi dah lost contact dah. Then, mama ada jumpa seorang student Uitm orang asli juga cantik sangat orangnya. Dah masuk islam pun dia Alhamdulillah,, Syafi pun masa tadika sekali dengan orang asli di bukit bandaraya tu.. Eh, nak cerita pasal Jannah or mama ni hihi.. Salah topik. Sori.. Apapaun keturunan kita, kita adalah orang Malaysia kan..

So, melalui IG Jannah mama mengetahui yang Jannah adalah Orang Asli Semelai. Tapi tak pasti pula dari Negeri Mana. Rasanya cukup lah ye Jannah. Selamat berkenalan dan semoga ukhuwah kita berpanjangan.. Be a wonderful you OK.. Kalau terpilih untuk masuk bloglist Jannah nanti mama masukkan blog Jannah dalam bloglist mama ye.


Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog The Wonderful Jannah dan Instagram @thewonderfuljannah (bagi yang ada Instagram).

2. Tulis satu entri bertajuk "SEGMEN BLOGLIST BY THE WONDERFUL JANNAH".

3. Dalam entri tersebut, nyatakan satu fakta menarik tentang Jannah yang anda tahu (tak kisah sama ada berkaitan personaliti, makanan kegemaran, pelajaran dan sebagainya). Anda mungkin boleh dapatkan maklumat daripada Instagram, entri blog, profile dan lain-lain. 

4. Letakkan banner di atas dalam entri anda dan back link kan ke entri ini. 

5. Tinggalkan link entri yang anda tulis di ruangan komen.

Segmen bloglist ini bermula pada hari ini, iaitu 19 Januari 2019 sehingga 31 Januari 2019. Pemilihan pemenang adalah berdasarkan fakta tentang Jannah yang anda nyatakan dalam entri anda. Sesiapa yang memberikan fakta yang paling menarik akan berada di dalam bloglist. Saya akan membuat pemilihan dan mengumumkan pemenang pada 3 Februari 2019 


8 comments:

  1. Selmat bersegmen sis :)

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2019/01/book-review-kacau-by-ariff-adly.html

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen mamapp moga berjaya ye

    ReplyDelete
  3. Tahniah..salah seorang pemenang.

    ReplyDelete
  4. selamat bersegmen.. tahniah.. :)

    ReplyDelete

Words of wisdom