Makan di D Apple Cafe Seksyen 13 Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Sunday, January 13, 2019

Makan di D Apple Cafe Seksyen 13 Shah Alam

Baru-baru ini kami Makan di D Apple Cafe Seksyen 13 Shah Alam. Ayah Syafi teringin nak minum teh ais meleleh dia. Tengok Dalam gambar memang sangat tempting. Sebab Tu lah Kami Makan di D Apple Cafe Seksyen 13 Shah Alam.


Lamb chop sizzling + nasi Goreng untuk ayah Syafi. Rm17.90

Teh tarik madu cincau rm5.50

Pemandangan dari hadapan kedai. Kedai di terletak sebaris dengan restoran nasi lemak Cinta Sayang Seksyen 13 Shah Alam

Pemandangan di dalam kedai. Sebenarnya sebelum Ni penuh dengan pelancong dari indon. Lepas diorang balik masih Ada lagi yang datang. Keadaan dalam restoran Ni nampak meriah sebab color merah. Restorane pun bersih.

Menu untuk mama.. chicken chop + nasi Goreng. Rm12.90

Menu untuk Syafi pula.. burger chicken chop cheese leleh. Rm9.90

Orange juice. Tengok Kat belakang tu tengah ramai orang

Cheesy wedges rm4.90

Teh hijau untuk mama. RM 4.90

Di sini Ada dijual juga makanan frozen sama seperti menu di restoran. Harga murah Dan mama pun Ada beli. 

Berikut adalah menu di D Apple





Overall makan kat sini, makanan ok lah, sedap Dan Harga berpatutan. Namun begitu, kuah terasa pekat macam terlebih ingredient. Daging kambing tu memang sedap tapi agak liat. Servis cun memang pantas.  Burger Dan wedges mmg sedap. Kalau datang sini lagi mama nak Cuba ayam Goreng pula. Nampak sedap. Total bayaran kami adaah RM 65. 

Kepada korang yang try makan Kat sini boleh lah ikut alamat di bawah Ni;

D Apple Cafe Seksyen 13 Shah Alam

Alamat: no. 20, Jalan Renang 13/26,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam,
Selangor
Telefon: 014-514 1647

15 comments:

  1. yuhuuuu,,, sedapnya... lama x p sek 13 shah alam tu

    ReplyDelete
  2. Murah lah kak harga dia. Portion pun banya juga tu

    ReplyDelete
  3. Tenguk gambar makanan terus rasa lapo

    ReplyDelete
  4. Boleh tahan juga ya gambar menu dia menyelerakan.. kot tersampai Shah Alam boleh cuba

    ReplyDelete
  5. banyak menu sedap kat sini. air pun, saja goda mata kita :p

    ReplyDelete
  6. Dah lama teringin nak makan lamb chop.. nampak gayenye nk kne cari jugak nie.. hehe

    ReplyDelete
  7. Lamb tu nampak sedap dah, tp alahai liat pulak ya. Huhu. Teh tarik madu cincau dia memang mengancam. Teringin jugak. haha

    ReplyDelete
  8. Wah, terliur tengok menu-menu yang mama order tu

    ReplyDelete
  9. dekat kuantan pun ade D'apple . makanan okey la kena dengan harge . cume for me , service kat sini lambat even tak ramai customer . Last g makan kat sini bulan 9 on my birthday , eletrik asyik tendang je banyak kali , time tu pulak dah nak magrib . Nasib dah settle makan , cume kena tunggu mesin cashier start banyak kali sebab asyik tendang je eletrik dekat suis box tu .

    ReplyDelete

Words of wisdom