Cuti umum Malaysia 2018 termasuk semua negeri - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, September 5, 2017

Cuti umum Malaysia 2018 termasuk semua negeri

Cuti umum Malaysia 2018 termasuk semua negeri..Assalamualaikum.. mama.dapat ni Dari group WhatsApp family.. memang bagus senarai cuti dapat awal2 maka  bolehlah Kita merancang kalau nak pergi bercuti. Especially kalau cuti Yang bersambung-sambung dengan Hari minggu memang senang nak berjalan makan angin Kan. Bercuti ni penting tau untuk release tension Dan menenangkan fikiran Serta lari Dari rutin harian. Selepas bercuti fikiran tenang, badan Segar Dan Terasa macam.baru recharged. Berikut adalah Cuti umum Malaysia 2018 termasuk semua negeri Di Malaysia seperti Johor, Melaka, Selangor, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Kelantan, Terengganu, Kedah, Perlis, Perak, Pulau Pinang, Wilayah Persekutuan, Sabah Dan Sarawak. Eh seronok Pula mama bagi list semua negeri haha...




Eee.. mode memang terasa sangat nak berjalan jalan ni tak kisah lah Dalam negeri atau luar negara. Teringin nak makan angin oversea tapi ayah syafi ni berat sikit. Kalau Ada rezeki Insya Allah tak ke mana Kan. Mama tengok tahun depan macam banyak cuti jatuh pada Hari selasa aje. Kalau ambil cuti hari isnin untung juga kan. Kalau sayang cuti maka kenalah rancang betul2 cuti Yang jatuh Hari jumaat atau ahad Tu kan

14 comments:

  1. Nice sharing, boleh plan awal cuti tahun depan...

    ReplyDelete
  2. Terima kasih share..
    Banyak boleh jimat cuti ni.. Hehe..
    Boleh la plan cuti2 tahun depan.. 😁😁

    ReplyDelete
  3. yeayyy....banyak cuti....lina pun tgh merancang nak bawak anak2 jalan mama...tp dlm negara je lah hihi

    ReplyDelete
  4. bestnya cuti2 utk tahun depan, banyak yg blh amik cuti sehari dua tp dpt banyak hari jd nya.... pastu banyak lak yg boleh dpt cuti ganti

    ReplyDelete
  5. Nak pi ke Borneo plak thn dpn..

    ReplyDelete
  6. harap dapat travel lagi tahun depan :D

    ReplyDelete
  7. wah boleh dah mrancang cuti2 ngn kwn2 lps ni

    ReplyDelete
  8. wah advance ya mama. senang nak plan holiday or balik kampung kan. masuk tahun baru, terus isi borang cuti utk setahun hahs

    ReplyDelete
  9. sy dah check aritu... awal bln 4 trs planning nk g jln2 thn dpn n usha2 tix #kapatebang hahahah cuti pnjg yg sy tgk bln 1 dan bln 9 (utk org KL laa). bln 1 bleh dpt 5 hari n bln 9 bleh dpt semggu (termsk sabtu ahad then apply cuti cuti sehari 2 je)

    ReplyDelete
  10. Hello my friend.
    Pleasant Tuesday.
    Beautiful day.
    Teb.

    ReplyDelete

Words of wisdom